Atena

Tulevaisuuden pelastajia ja toisistaan erkanevia ihmiskohtaloita Atenan kesän ja syksyn kirjoissa

Jaa

Atenan loppuvuoden kirjaohjelma on julkaistu Syksyn tähdet -katalogissa.

Tutustu Otava-perheen kustannusohjelmaan täällä:  https://issuu.com/otavankirjat/docs/syksyn_tahdet_2024

Atenan kesän ja syksyn kustannusohjelma ei kaihda isoja kysymyksiä. Hyvän historia -bestsellerin kirjoittaja Rutger Bregman kääntää katseensa tulevaisuuden pelastajiin. Moraalinen kunnianhimo selvittää, mikä saa ihmisen pyrkimään sinnikkäästi yhteiskuntaa parantaviin päämääriin. Peter Frankopanin vallankumouksellinen Maan ja taivaan välissä paljastaa mukaansatempaavasti, millaisia dramaattisia vaikutuksia ilmastolla on ollut sivilisaatioihin ja mikä on auttanut yhteisöjä selviytymään ympäristökatastrofeista. Erica Benner kutsuu taistelemaan demokratian puolesta teoksessaan Vapaus ja valta.

Valikoima tarjoaa myös hengästyttävän kattauksen poikkeuksellisia elämänpolkuja ja huimia henkilöhistorioita. Axa Fahler tutkii isänsä menneisyyttä teoksessa Valehtelija, vakooja, vallankumouksellinen, jossa kaapista paljastuu luurankoja yksi toisensa jälkeen. Heimopäällikön morsian on suomalaisnaisen tarina elämän arvaamattomuudesta Tansaniassa. Marskin kuriiri pohtii, olivatko Vilho Tahvanaisen kirjoitukset roolistaan Mannerheimin salaisena asiamiehenä totta vai sepitettä.

Dekkaristi Mariette Lindstein on viimein kirjoittanut omasta elämästään skientologialiikkeen ytimessä ja uskomattomasta paostaan kultin kynsistä. Mestarivaras on tosikertomus maailman röyhkeimmästä taidevarkaasta, joka teki yli 200 taideryöstöä Euroopassa. Toimittajana ja diplomaattina työskennellyt Liisa Karvinen lisää ymmärrystä Japanin kulttuurista. Ammattilaisjääkiekkoilun iloihin ja nurjiin puoliin tutustuttaa tietoteos Rivipelaaja.

Mikko Porvalin kaukopartio-osasto Vehniäisen vaiheita avaava, ainutlaatuinen tiedusteluhistoriasarja saa päätösosansa. Viimeiseen asti kuvaa suursodan vuosia 1943–44. Tietotrillerien mestari Ben Macintyre viihdyttää tosikertomuksella uraauurtavan erikoisjoukkosodankäynnin yksikkö SASin synnystä. Ossi Päärnilä on taltioinut tarinan talvisodan lapsipakolaisista, jotka joutuivat Norjassa keskelle uutta sotaa.

Hyvinvointikirjoissa psykologi-bestselleristi Philippa Perry pureutuu käytännönläheisesti ihmissuhteiden solmukohtiin ja Thomas Curran opastaa vapautumaan täydellisyyden ansasta. Kirjassaan Flip Berthold Gunster kehottaa kääntämään näkökulman toiseksi vastoinkäymisten kohdalla, jolloin ne saattavat muuttua mahdollisuuksiksi. Joonas Tolvanen on koonnut shaolin-munkeilta oppimiaan viisauksia filosofisiksi mietelmiksi kirjassa Todellinen voimasi.

Ihmisten välinen etäisyys, yksinäisyys ja eron tuska värähtelevät Atenan kesän ja syksyn kaunokirjallisuudessa. Anna Soudakova kirjoittaa jälleen mestarillisesti, nyt diktatuurin erilleen repimistä valkovenäläisistä sisaruksista. Sanna Vainion esikoisteos Tyttö on vimmainen eroromaani, jossa puolisot erkaantuvat toisistaan kolmannen osapuolen ilmaantuessa kiilaksi avioliittoon. Nuoruudessaan seksuaalisesti hyväksikäytetty nainen jää surullisen yksin kokemuksensa kanssa Neige Sinnon järkyttävässä tositarinassa Tiikerin raatelu.

Yksinolo voi kuitenkin olla myös vapauttavaa. Karoliina Korhosen New Finnish Nightmares -sarjakuvassa introvertti Matti ahdistuu sosiaalisista kohtaamisista, ja kokee laajan henkilökohtainen tila on voimavarana.

Avartavaa kirjakesää ja -syksyä! 

Klikkaa tästä kesän ja syksyn katalogiin >>

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Atena on osa Otava-konsernia. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Atena

Uutuuskirja tarjoilee suosituimmat lifestyle-vinkit sadan vuoden takaa11.4.2024 08:21:00 EEST | Tiedote

Kun tahdot kartuttaa onneasi, opettele yöjuoksemisen taito, suorita kosinta oikein ja muuta siitinelosi taidenautinnoksi. Jos tavoitteenasi on pidentää ikää, vahvista hermovoimaasi, pureskele aterialla myös viini ja uhraa päivittäin ainakin puoli tuntia halkojen hakkaamiseen. Pidä huolta, että ulostus tapahtuu kerta päivässä. Käytä huokoisesta kankaasta tehtyjä vaatteita. Nuku pimeässä ja hiljaisessa huoneessa, ikkuna tai ainakin venttiilit ja uunipelti auki. Ja ennen kaikkea kylve säännöllisesti, sillä se auttaa kaikkiin ongelmiisi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye