HUS

HUSin vuosi 2023: Potilasmäärät kasvoivat ja suositteluindeksi nousi

Jaa

HUSin potilas- ja henkilöstömäärät kasvoivat vuonna 2023. Myös asiakas- ja henkilöstötyytyväisyys paranivat. Sen sijaan talouden tulos jäi 111 miljoonaa euroa tappiolle.

Meilahden sairaaloiden sisäänkäynti
Meilahden kampusalue Mikko Hinkkanen HUS

Vuonna 2023 HUSissa hoidettiin yhteensä lähes 700 000 potilasta erikoissairaanhoidossa ja yhteispäivystyksissä. Erikoissairaanhoidon potilasmäärä kasvoi edellisestä vuodesta yli kolme prosenttia. 

Potilaat olivat tyytyväisiä saamaansa hoitoon, sillä HUSin NPS-suositteluindeksi nousi 79:ään.  

HUSin henkilöstömäärä kasvoi viime vuodesta ja vuoden lopussa HUSissa työskenteli lähes 27 500 henkilöä. Eniten kasvoi hoitohenkilöstön määrä. Henkilöstön pysyvyys ja saatavuus paranivat ja myös sairauspoissaolot vähenivät. 

Rahoitusmalli muuttui – tulos jäi 111 miljoonaa euroa alijäämäiseksi 

Vuoden 2023 merkittävimpiä muutoksia oli HUSin rahoitusmallin muuttuminen sote-uudistuksen myötä. HUS saa nyt rahoituksen suoraan hyvinvointialueilta ja Helsingin kaupungilta talousraamin mukaisesti entisen suoriteperusteisen laskutuksen sijaan. Vuonna 2023 HUSin talous jäi yli 111 miljoonaa euroa alijäämäiseksi.  

HUSin vuosikertomus 2023 on juuri julkaistu verkkosivuillamme https://www.hus.fi/tietoa-meista/vuosikertomukset/husin-vuosi-2023.   

Vuosikertomuksesta löytyvät tärkeimmät luvut ja tapahtumat vuodelta 2023. Tilinpäätös ja toimintakertomus ovat vuosikertomuksen liitteenä.  

Lisätietoja medialle: 
HUSin mediapalvelun yhteystiedot

Avainsanat

Tietoa HUSista

HUS Helsingin yliopistollinen sairaala on Suomen suurin erikoissairaanhoidon toimija. Osaamisemme on kansainvälisesti tunnettua ja tunnustettua. Yliopistollisena sairaalana tutkimme ja kehitämme jatkuvasti hoitomenetelmiämme sekä toimintaamme.

HUSissa saa vuosittain hoitoa lähes 700 000 potilasta. Meillä työskentelee liki 27 000 ammattilaista potilaiden parhaaksi. Vastaamme erikoissairaanhoidon järjestämisestä Uudellamaalla. Lisäksi meille on keskitetty koko Suomen ja Etelä-Suomen yhteistyöalueen monien harvinaisten ja vaikeiden sairauksien hoito.

HUS – Vaikuttavinta hoitoa

HUSin mediapalvelu palvelee mediaa ma–to klo 10–16, pe klo 10–15 numerossa 050 427 2875 tai sähköpostitse viestinta@hus.fi.

hus.fi

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HUS

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye