Varsinais-Suomen ELY-keskus

Turun kehätien kt 40 ja Kaarinantien mt 2200 kaiteita uusitaan kevään ja tulevan kesän aikana

Jaa

Varsinais-Suomen ELY-keskus suorittaa Turun kehätiellä ja Kaarinantiellä kaiteiden uusimista kevään ja tulevan kesän aikana. Työt alkavat Kaarinantieltä viikolla 15 ja Kaarinantien töiden valmistuttua töitä jatketaan Turun kehätiellä alustavasti viikolla 19. Työt ovat valmiina viimeistään syyskuun 2024 lopussa. Työstä aiheutuu haittaa liikenteelle.

Karttakuva, jossa on vihreällä viivalla merkitty kaiteiden uusimisen sijoittuminen Haunisten ja Orikedon väliin Turun kehätiellä.
Turun kehätien kt 40 kaiteiden uusiminen sijoittuu Haunisten ja Orikedon väliselle osuudelle.

Työt aloitetaan Kaarinantiellä mt 2200 viikolla 15. Kaarinantien töiden valmistuttua töitä jatketaan Turun kehätiellä kt 40 alustavasti viikolla 19. Työt valmistuvat syyskuun lopussa 2024. Töiden aikana vanhat, huonokuntoiset kaiteet uusitaan nykyvaatimusten mukaisiksi.

Kaarinantiellä mt 2200 uusitaan kaiteet Hiiskanmäen, Ilomäen, Kalttasuon, Kultanummen ja Niittylän alikulkukäytävien kohdalla. Alikulkukäytävät sijoittuvat Kaarinantiellä Hiiskanaukeantien ja Menninkäisenkadun väliselle osuudelle. Alikulkukäytävien kohdalle asennetaan korotettu teräskaide lumiverkolla sekä penkereelle teräskaide sekä siirtymärakenteet. Uuden Littoistentien kohdalla Ilomäen alikulkukäytävän kohdalla asennetaan lisäksi reunatukimuuri alikulkukäytävän molemmin puolin.

Turun kehätiellä kt 40 uusitaan pääasiassa keskikaidetta ja työkohteet sijoittuvat Haunisten ja Topinojan väliselle osuudelle. Keskikaidetta nostetaan ylemmäs ja tuodaan lähemmäs ajorataa. Keskikaiteen uusimisen lisäksi portaaleiden suojausta parannetaan tihentämällä kaidepylväiden jakoa sekä asentamalla kokoonpainuvia kaiteenpäitä. Muutamien alikulkukäytävien kohdalla asennetaan lisäksi teräskaidetta ja rakennetaan siirtymärakenteet tiekaiteeseen. Kärsämäen kohdalla Rydöntien risteyssillalla jalankulku- ja pyöräilyväylän ja ajoradan väliin asennetaan korotettu kaksipuolinen teräskaide.

Työnaikaiset liikennejärjestelyt

Kaarinantiellä työt aloitetaan arkisin kello 18 jälkeen. Yhden työvuoron aikana pyritään aina saamaan valmiiksi yhden alikulkukäytävän toinen puoli. Töiden aikana toinen ajokaistoista joudutaan sulkemaan ja paikalla käytetään liikenteenohjaajia ohjaamaan liikennettä. Kaistoja ei suljeta arkisin kello 6-18 välisenä aikana. Ajoneuvoliikennettä ei häiritä arkisin työmatkaliikenteen ruuhkatunteita eli kello 7-9 ja 15-18.

Turun kehätiellä molemmat kaistat ovat käytössä arkisin kello 6-9 ja 15-18 eikä liikennettä häiritä. Näiden aikojen ulkopuolella kummassakin ajosuunnassa yksi kaista voi olla suljettuna töiden aikana.  

Kummallakin tiellä nopeusrajoitus pyritään pitämään joka tilanteessa vähintään 50 km/h. Jalankulku- ja pyöräilyliikenteelle on järjestetty turvallinen kulku työkohteilla rakennustöiden aikana.

Toivomme tienkäyttäjiltä varovaisuutta työmaan kohdalla liikuttaessa sekä varautumista mahdollisiin viivästyksiin.

Urakoitsijana hankkeessa toimii Ratecon Oy.  

Lisätietoja:

  • Varsinais-Suomen ELY-keskus: projektipäällikkö Kauko Marttila, p. 050 381 8843 (sijainen 2.-5.4. Antti Hirvonen, p. 050 312 8796)
  • Ratecon Oy: vastaava työnjohtaja Matti Luikku, p. 0400 592 500

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. Teemme työtämme Varsinais-Suomen lisäksi Satakunnan alueella liikenne- ja ympäristöasioissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Varsinais-Suomen ELY-keskus

Siltojen päällystys- ja viimeistelytöitä Loimaalla ja Koski TL:ssä, liikenne kiertotielle Niinijoen sillan osalta21.5.2024 09:40:01 EEST | Tiedote

Varsinais-Suomen ELY-keskus jatkaa viime vuonna aloitettujen siltahankkeiden viimeistelytöitä Loimaalla ja Koski TL:ssä. Loimaalla Niinijoen sillalla maantiellä 12595 (Asemantie) tehdään päällystys- ja viimeistelytöitä ensi viikolla (vk 22). Töiden ajaksi liikenne ohjataan kiertotielle. Samanaikaisesti tehdään myös päällystys- ja viimeistelytöitä Loimaalla Kauhanojan sillalla maantiellä 2815 (Katinhännäntie) ja Koski TL:ssä Sorvaston sillalla maantiellä 2805 (Sorvastontie). Kauhanojan ja Sorvaston silloilla liikenteen käytössä toinen ajokaista viimeistely- ja päällystystöiden aikana. Kaikki kolme kohdetta valmistuvat kesäkuun ensimmäisen viikon aikana (vk 23).

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye