Kustannusosakeyhtiö Otava

”Vaikeastakin lapsuudesta ja nuoruudesta voi selvitä järjissään, mutta jäljen se jättää” – Lääkäri Atte – Selviytymisopas elämään on vetävä tietokirja huumeista ja rikollisuuden maailmasta

Jaa

Supersuosittu somelääkäri Atte Virolainen kertoo ainutlaatuisessa nuorten tietokirjassaan omasta lapsuudestaan ja nuoruudestaan vanhemman mielenterveys- ja päihdeongelmien varjossa, kapinasta ja kasvukivuista sekä vastoin kaikkia odotuksia työllistymiseen pelastajana ja lääkärinä. Hän kertoo myös rikollisen tien houkutuksista, eri päihteistä sekä niihin olennaisesti liittyvistä riskeistä. Teos ilmestyy myöhemmin keväällä myös selkokirjana.

Nuori Atte oli häirikkö, jota koulu ei kiinnostanut ja jota valtaosa aikuisista piti toivottomana tapauksena. Nyt Tiktokin kautta suureen suosioon noussut lääkäri Atte Virolainen kertoo, miten hän onnistui kääntämään elämänsä suunnan ja opiskelemaan ensin pelastajaksi ja sitten lääkäriksi.

Yksityisyydestään tarkka Virolainen ei ole aiemmin kertonut näin suoraan omasta perhetaustastaan ja sen vaikutuksesta hänen kasvuunsa.

”Tässä kirjassa olen kuitenkin päättänyt kertoa ilman käsijarrua lapsuuden- ja nuoruuden kasvuoloistani ja päihteiden haittavaikutuksiin menehtyneistä vanhemmistani, koska tarkoituksenani on auttaa muita mahdollisesti samassa tilanteessa olevia nuoria”, Virolainen kertoo.

Lääkäri Atte – Selviytymisopas elämään -kirjassa Virolainen kertoo, kuinka koulussa huonosti viihtyneestä häiriköstä kasvoi ammattiauttaja, joka tavoittaa satoja tuhansia suomalaisia nuoria päihteiden vaaroista, rikollisen polun riskeistä ja lääkärin monipuolisesta työstä kertovilla Tiktok-videoillaan.

Ainutkertaisessa kirjassaan hän jakaa elämäntaitoa, jota on kerännyt pelastajana, opiskellessaan Venäjällä ja työssä vankien kanssa.

”En kerro kirjassa pelkästään tarinaani, vaan avaan myös eri tapahtumien syitä ja seurauksia. Lisäksi luvassa on myös asioita, jotka olisin itse halunnut tietää nuorempana.”

Kirjan loppupuolella kerrotaan myös kattavasti eri päihteistä ja niiden haittavaikutuksista. Asiantuntijana päihdekysymyksiin vastaa päihdelääkäri Margareeta Häkkinen.

Atte Virolainen on suosittu somelääkäri, jolla on joka kuukausi miljoonia katseluita Tiktokissa ja Instagramissa. Vankilalääkärin työnsä ohessa hän on kiertänyt puhumassa huumeista kouluissa ja tavannut tuhansia nuoria. Margareeta Häkkinen on päihdelääkäri ja terveydenhuollon erikoislääkäri.

Lääkäri Atte – Selviytymisopas elämään ilmestyy 18.4.2024, ja se on saatavana myös Atte Virolaisen itsenä ja Maria Jyrkäksen lukemana äänikirjana.

Kirjasta on tekeillä myös selkokirjaversio, jonka on mukauttanut alkuperäistekstistä Riikka Tuohimetsä. Selkokirja ilmestyy 23.5.2024.

Haastattelupyynnöt, arvostelukappaleet ja lisätiedot: anni.gullichsen@otava.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Lataa
Atte Virolainen
Atte Virolainen
Lataa

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusosakeyhtiö Otava

Otavan uudet lukulähettiläät vievät lukuiloa eteenpäin10.4.2024 13:00:00 EEST | Tiedote

Otava aloittaa huhtikuussa uuden, lukemista ja kirjallisuutta edistävän hankkeen kun kaksi lukulähettilästä ryhtyy viemään lukemisen iloa eteenpäin. Lasten- ja nuortenkirjallisuuden puolestapuhujana aloittaa kirjastoammattilainen ja lukuaktivisti Henriika Tulivirta ja kauno- ja tietokirjallisuuden lukulähettiläänä kirja-alan vaikuttaja sekä Kirsin Book Club -kirjablogin, lukupiirien ja -podcastin perustaja Kirsi Ranin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye