Hyvinkään osallistuvan budjetoinnin äänestystulokset ovat selvillä

Jaa

Vuoden 2024 osallistuvan budjetoinnin äänestystulokset Hyvinkäällä ovat nyt selvillä. Äänestykseen osallistui kaikkiaan 486 hyvinkääläistä, ja ääniä annettiin 1998.

Osallistuvan budjetoinnin tulokset Hyvinkäällä ovat selvillä.
Osallistuvan budjetoinnin tulokset Hyvinkäällä ovat selvillä.

Ehdotuksia kertyi 97 kappaletta, joista äänestykseen eteni 15 ehdotusta. Osa ehdotuksista karsiutui äänestyksen ulkopuolelle mm. liian korkeiden toteutuskustannusten takia.

"Olemme iloisia kaupunkilaistemme aktiivisuudesta. Kiitämme lämpimästi kaikkia ehdotuksia tehneitä ja aktiivisia äänestäjiä", Hyvinkään kaupungin hallintojohtaja Janne Mäki kommentoi.

Äänestystulosten selvittyä työryhmä totesi, että eniten ääniä saaneet ehdotukset olivat kustannusarvion osalta hyvin eri hintaisia (2.000-10.000 euroa). Tämän myötä toteutettaviksi valikoitui viisi eniten ääniä saanutta ehdotusta.

Kaupungin 25.000 euron osbu-budjetilla rakentuu tänäkin vuonna monipuolinen kokonaisuus.

Eniten ääniä saaneet ja toteutettaviksi valitut ehdotukset ovat:

  • Iloa vanhuksille
  • Ulkoilmaelokuvanäytös
  • Puistojumppa
  • Maksuton puistoruokailu lapsille kesäaikaan
  • Niitty kukille

Äänestyksessä eniten ääniä (270) sai iloa vanhuksille -ehdotus, jonka mukaan heille toivotaan erilaisia taide- ja kulttuuritapahtumia. Näiden suunnittelu ja aikataulutus tehdään kevään aikana.

Viime vuoden tapaan maksuton puistoruokailu toteutuu tänäkin vuonna. Aivan uutena äänestyksessä voittivat ulkoilmaelokuvanäytös sekä niittykukat ilahduttamaan kulkijoita.

Vuodelle 2024 on varattu 15 000 € talkoorahaa kylien elinvoimaisuuden ja yhteisöllisyyden tukemiseksi.

Kaikista valituista kohteista tiedotamme tarkemmin, kun suunnitelmat etenevät.

Äänestystulokset: www.ehyvinkaa.fi/osallistuvan-budjetoinnin-aanestystulokset-2024/

Lisätietoja:

Hallintopäällikkö Janne Mäki
p. 040 725 9864
janne.maki@hyvinkaa.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Hyvinkää on Uudenmaan viidenneksi suurin, lähes 47 000 asukkaan elinvoimainen elämyskaupunki. Kaupunkimme tarjoaa asukkailleen ja vierailijoilleen monipuoliset palvelut ja mahdollisuudet kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hyvinkään kaupunki

Hyvinkään tilinpäätös vuodelta 2023: Kaupungin tilikauden 2023 tulos odotetun hyvä poistuvien rahoituserien vuoksi9.4.2024 12:00:13 EEST | Tiedote

Hyvinkään kaupungin tilinpäätöksen ennakkotietojen mukaan kaupungin tilikauden tulos vuodelta 2023 on 26,6 milj. euroa. Vahvan tuloksen taustalla on poikkeuksellisen suuria hyvinvointialueuudistukseen liittyviä rahoituseriä, jotka poistuvat kaupungin tulopohjasta takautuvasti. Kaupunki ei ottanut uutta lainaa viime vuonna, mutta seuraavina vuosina lainakanta kasvaa nopeasti suurten rakennusinvestointien vuoksi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye