Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Ympäristöasioiden lupapalvelussa käyttöön uusia karttatoimintoja 2.4.2024 alkaen

Jaa

Uudet karttatoiminnot helpottavat ympäristöhallinnon paikkatietoaineistojen hyödyntämistä ympäristö- tai vesitalouslupahakemuksella, eikä erillisiä kartta-aineistoja tarvitse jatkossa  hakea muista palveluista.

Ympäristöasioiden lupapalvelussa on mahdollista laatia sähköisesti vesi- ja ympäristönsuojelulain mukaisia hakemuksia ja ilmoituksia sekä asioida käsittelyn aikana viranomaisen kanssa asioissa, jotka kuuluvat aluehallintoviraston toimivaltaan.

Uudet karttatoiminnot

Sijaintikartta-toiminnon avulla toiminta- tai hankealue sekä hankkeeseen tai toimintaan liittyvät muut rakenteet merkitään kartalle. Tällöin hakemuksen liitteeksi muodostuu merkintöjen ja mittakaavarajauksen mukainen sijaintikartta. 

Teemakartta-toimintojen avulla haetaan ympäristötietoa hankkeen tai toiminnan vaikutusalueelta tai sen läheisyydestä mittakaavarajausta muuttamalla. Teemakartta-toiminnoissa hyödynnetään ympäristöhallinnon paikkatietoaineistoja, jotka sisältävät tietoa luonnonsuojelualueista, vesistöistä ja pohjavesialueista. Toiminnon avulla hakemukselle muodostuu kartalle valitun mittakaavan mukaisesti listaus käytettävissä olevasta ympäristötiedosta ja vastaavaa ympäristötietoa sisältävä liitekartta.

Karttatoimintojen käyttöönoton jälkeen hakemusta ei voi lähettää, jos sijaintikarttaa tai mahdollisia hakemuksella olevia teemakarttoja ei ole merkitty valmiiksi. Teemakartta-toiminnot eivät ole käytössä yksinkertaisimmissa hakemusasioissa. Tarkat ohjeet uusien toiminnallisuuksien käyttöön löytyvät ympäristöasioiden lupapalvelusta hakemuslomakkeelta. 

Ympäristöasioiden lupapalvelu sijaitsee aluehallinnon asiointipalvelussa. Aluehallinnon asiointipalvelun internetosoite on https://sahkoinenasiointi.ahtp.fi.

Yhteydenotot ympäristöasioiden lupapalvelun käyttöön ja virhetilanteisiin liittyen: 
y-lupapalvelu@avi.fi.

Lisätietoja
projektipäällikkö Sari Björkbacka, p. 0295 017 330, etunimi.sukunimi@avi.fi,
Itä-Suomen aluehallintovirasto

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Aluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Myndigheternas och producentorganisationernas gemensamma lägesbild av jordbrukets investeringar och djursjukdomar16.4.2024 14:00:00 EEST | Tiedote

Regionförvaltningsverket i Västra och Inre Finland ordnade måndagen 15 april ett forum om gårds- och tillståndstillsyn gemensamt för myndigheterna och producentorganisationerna, för att där skapa en lägesbild över jordbruket, djurhållningen och investeringarna i området. Också det aktuella djursjukdomsläget och bekämpningsåtgärderna lyftes upp i diskussionerna.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye