Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Hallinto-oikeus alensi Pades Oy:lle määrätyn rikemaksun 6 000 euroon

Jaa

Etelä-Suomen aluehallintovirasto määräsi 24.3.2023 autoliike Pades Oy:lle 12 000 euron rikemaksun rahanpesulain noudattamisen laiminlyönneistä. Rikemaksu määrättiin, sillä yhtiö ei ollut laatinut rahanpesulain edellyttämää riskiarviota, asiakkaan tunteminen ja tuntemistietojen säilyttäminen oli ollut puutteellista ja ilmoitusvelvollisuutta oli laiminlyöty.

Helsingin hallinto-oikeus enimmäkseen hylkäsi sille tehdyn valituksen, mutta alensi yhtiölle määrätyn rikemaksun 12 000 eurosta 6 000 euroon. Syynä rikemaksun alentamiseen on yhtiön laiminlyöntien liittyminen yksittäiseen liiketoimeen. Lisäksi hallinto-oikeus otti huomioon yhtiön liiketoiminnan tappiollisuuden vuosina 2019–2021. Kokonaisuutena arvioiden hallinto-oikeus katsoi, että oikeansuuruisena ja kohtuullisena rikemaksuna yhtiön laiminlyönneistä voidaan pitää yhteensä 6 000 euroa.

Päätös ei ole lainvoimainen.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto valvoo rahanpesulain nojalla muun muassa tavaroita myyviä tahoja siltä osin kuin maksetaan tai otetaan vastaan maksusuorituksena käteistä yhtenä suorituksena tai toisiinsa kytkeytyvinä suorituksina yhteensä vähintään 10 000 euroa. Aluehallintovirasto voi määrätä rahanpesulain 8 luvussa tarkoitetun hallinnollisen seuraamuksen sen valvottavaksi säädetylle ilmoitusvelvolliselle, joka laiminlyö tai rikkoo rahanpesulain velvoitteita.

Lisätietoja

Ylitarkastaja Raisa Badiali, p. 0295 016 624, raisa.badiali@avi.fi

Avainsanat

Aluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Myndigheternas och producentorganisationernas gemensamma lägesbild av jordbrukets investeringar och djursjukdomar16.4.2024 14:00:00 EEST | Tiedote

Regionförvaltningsverket i Västra och Inre Finland ordnade måndagen 15 april ett forum om gårds- och tillståndstillsyn gemensamt för myndigheterna och producentorganisationerna, för att där skapa en lägesbild över jordbruket, djurhållningen och investeringarna i området. Också det aktuella djursjukdomsläget och bekämpningsåtgärderna lyftes upp i diskussionerna.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye