Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus

Uusia linja-autovuoroja reiteille Oulu–Raahe ja Kalajoki–Raahe kesäkuussa 2024

Jaa

Linja-autoyhteydet Oulun ja Raahen sekä Kalajoen ja Raahen välillä paranevat 3.6.2024 alkaen, kun Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen kilpailuttamat uudet linja-autovuorot käynnistyvät. Samalla tehdään muutoksia Paavolan ja Raahen sekä Oulun ja Oulaisten välisiin linja-autoyhteyksiin.

Linja-auton istuimia.

Vuorojen liikennöitsijäksi on tarjouskilpailussa valittu Oulaisten Liikenne Oy. Liikennöintisopimus on voimassa 6.6.2027 asti.

Oulun ja Raahen välistä työmatka- ja iltaliikennettä parannetaan

Linja-autovuoroja reitillä lisätään kesä- ja talvikaudella. Uusia vuoroja ajetaan arkipäivinä aamuisin, iltapäivisin ja iltaisin. Aamuisin ja iltapäivisin ajettavat vuorot parantavat työmatka- ja opiskeluyhteyksiä. Samassa yhteydessä reitillä otetaan käyttöön edullinen kausilippu. Uusien vuorojen myötä reitillä voi jatkossa matkustaa myös arki-iltaisin. 

Osa reitin vuoroista ajetaan Revonlahden ja osa Siikajoenkylän kautta. Suurin osa nykyisistä vuoroista jatkuu joko sellaisenaan tai muutettuna. Vähäisten matkustajamäärien vuoksi kuitenkin lopetetaan liikenne Raahen terästehtaalle sekä Raahesta Siikajoenkylän kautta Ouluun arkipäivisin klo 6.10 lähtevä vuoro.

Kalajoen ja Raahen välillä paremmat yhteydet loma-aikoina

Linja-autovuoroja reitillä lisätään koulujen loma-aikoina. Uudet arkipäivinä aamuisin ja iltapäivisin ajettavat vuorot parantavat asiointi- ja opiskeluyhteyksiä. Reitillä on nykyisin vähän liikennettä kesäisin, mikä on hankaloittanut erityisesti opiskelijoiden matkustamista Raaheen.

Paavolan ja Raahen välinen lauantailiikenne lakkaa

Suurin osa reitin nykyisistä linja-autovuoroista jatkuu joko sellaisenaan tai muutettuna. Vuoroja ajetaan jatkossakin kesä- ja talvikaudella arkipäivisin. Vähäisten matkustajamäärien vuoksi lauantailiikenne lopetetaan.

Oulaisiin yhteyksiä jatkossa Oulusta ja Raahesta

Liikenne reitillä jatkuu koulupäivinä, mutta koulujen loma-aikojen liikenne lopetetaan vähäisten matkustajamäärien vuoksi. Samalla osa Oulun ja Oulaisten välisistä vuoroista korvataan Raahen ja Oulaisten välisillä vuoroilla. Muutos parantaa opiskeluyhteyksiä Raahen ja Oulaisten välillä.

Lipputuotteet ja aikataulut

Lipputuotteita linja-autovuoroihin myydään verkossa ja linja-autoissa. Kertalippuja on saatavilla verkosta Matkahuollon aikatauluhausta sekä Reitit ja liput -mobiilisovelluksesta. Linja-autoissa kertalippuja myydään käteisellä sekä yleisimmillä pankki- ja luottokorteilla.

Säännöllisesti matkustavien kannattaa hankkia Reitit ja liput -mobiilisovelluksesta kausi- tai sarjalippu, jolla matkustaminen on kertalippua edullisempaa. Kausilippuja on saatavilla Oulun ja Raahen sekä Paavolan ja Raahen välisiin linja-autovuoroihin. Kausilipulla voi matkustaa 30 vuorokauden aikana rajoittamattomasti Oulaisten Liikenne Oy:n linja-autovuoroissa. 

Vuorojen aikataulut ovat saatavilla Matkahuollon aikatauluhausta, reittioppaasta ja Reitit ja liput -mobiilisovelluksesta sekä Google Mapsista. Aikatauluja on saatavilla myös linja-autoista.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Asiakaspalautteet: Liikenteen asiakaspalvelu, www.palautevayla.fi/aspa

Puh:0295 020 600

Linkit

Tietoa julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä.

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus
Veteraanikatu 1
90130 Oulu

vaihde 0295 038 000

https://www.ely-keskus.fi/ely-pohjois-pohjanmaa

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus

Oulun entinen kuulovammaisten koulu sekä Ahtelan ja Törmäsen tilat rakennuksineen tulee suojella kaavoituksen keinoin2.7.2024 13:02:53 EEST | Tiedote

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus on päättänyt olla suojelematta rakennusperintölailla Oulun entisen kuulovammaisten koulun sekä on hylännyt Ahtelan ja Törmäsen tiloja koskevan rakennussuojeluesityksen. Molemmat kohteet sijaitsevat Oulun kaupungin asemakaava-alueella. Asemakaava-alueella rakennussuojelu toteutetaan ensisijaisesti asemakaavoituksen keinoin.

Työttömyyden trendi Pohjois-Pohjanmaalla laskeva26.6.2024 08:15:05 EEST | Tiedote

Pohjois-Pohjanmaalla oli toukokuun lopussa 21 000 työtöntä työnhakijaa, mikä on 1 800 työtöntä enemmän kuin vuosi sitten, mutta vajaa pari tuhatta vähemmän kuin edelliskuussa. Kesää kohti tultaessa työttömien määrä perinteisesti vähenee ja kasvaa hetkellisesti kesäkuukausiksi. Isossa kuvassa työttömyyden trendi on laskeva. Toukokuussa lomautettuja oli 1 800. Toteutuneet lomautukset ovat kohdistuneet erityisesti rakennusalalle kirvesmiehiin ja rakennuspuuseppiin sekä talonrakentajiin.

Sinileväseuranta käynnistyi – Pohjois-Pohjanmaalla ei havaintoja sinilevistä, männyn siitepölyä paikoin runsaasti6.6.2024 11:08:52 EEST | Tiedote

Valtakunnallinen sinileväseuranta on käynnistynyt kesäkuun alussa ja jatkuu syyskuun loppuun. Seurannan ensimmäisellä viikolla Pohjois-Pohjanmaan vakiohavaintopaikoilla ei havaittu sinileviä. Havupuiden kellertävää siitepölyä esiintyy paikoin runsaasti veden pintakalvolla tai ranta-alueella veteen sekoittuneena. Toukokuun poikkeuksellisen lämmin sää on nostanut vesien pintalämpötilaa tavanomaista korkeammalle.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye