Pirkanmaan ELY-keskus

Valtatien 3 parantaminen Lempäälän ja Pirkkalan välillä: yleissuunnitelmaa esitellään yleisötilaisuudessa 17.4.

Jaa

Keskiviikkona 17.4. kello 17.30 alkaen Lempäälän Sääksjärven koululla järjestetään yleisötilaisuus, jossa esitellään viimeistelyä vaille valmis yleissuunnitelmaluonnos valtatien 3 ja Tampereen kaupunkiseudun 2-kehän parantamiseksi.

Puskiaisten eritasoliittymä.
Puskiaisten eritasoliittymä.

Yleissuunnitelma valtatien 3 ja Tampereen kaupunkiseudun 2-kehän parantamiseksi on edennyt viimeistelyvaiheeseen. Yleisötilaisuudessa esiteltävässä suunnitelmaluonnoksen viimeisessä versiossa muun muassa meluntorjuntaratkaisut, viheryhteydet ja tielinjauksen yksityiskohdat ovat hieman tarkentuneet. 

AIKA: keskiviikkona 17.4.2024 kello 17.30–19.30.
PAIKKA: Sääksjärven koulu, Tampereentie 422, Lempäälä.

 
Tilaisuuteen ei tarvitse erikseen ilmoittautua. Tervetuloa!

Yleisötilaisuudessa kuullaan hankkeen tilannekatsaus ja esitellään yleissuunnitelman luonnos. Alustusten jälkeen on varattu reilusti aikaa keskustelulle suunnitelmaluonnosten äärellä.

Yleissuunnitelman on tarkoitus valmistua kesäkuussa, jonka jälkeen se lähtee lain mukaiseen hyväksymiskäsittelyyn. Esiteltävä luonnos pohjautuu syksyllä 2022 YVA-menettelyn jälkeen valittuun vaihtoehtoon. Yleissuunnitelmaan kuuluvat valtatien 3 parantaminen Ideaparkin kohdalta Puskiaisiin, uusi tielinjaus Puskiaisista Linnakallioon sekä 2-kehän toteuttaminen Sääksjärveltä Pulkajärven eteläpuolen kautta Lentoasemalle. Tavoitteena on kehittää liikenneyhteyksiä sekä parantaa liikkumisen turvallisuutta ja sujuvuutta alueella.

Hankkeesta voi lukea lisää osoitteessa https://vayla.fi/pirkanmaalla-suunnitteilla/vt-3-lempaala-pirkkala.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Yleisötilaisuus ja yleissuunnitelma:
projektipäällikkö Rauno Tuominen
Sitowise Oy
P. 040 700 7321
etunimi.sukunimi@sitowise.com

Hanke:
yksikönpäällikkö Tero Haarajärvi
Pirkanmaan ELY-keskus
P. 0295 036 223
etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi

Huolehdimme sujuvasta arjesta; teiden rakentamisesta ja niiden kunnosta, ympäristön tilasta ja suojelusta sekä yritysten tukemisesta. Maakunnan kehittäjänä ja rahoituksen myöntäjänä teemme ELY-keskuksessa päivittäin työtä kestävän tulevaisuuden ja Pirkanmaan parhaaksi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan ELY-keskus

Rantatunneliin puolivuotishuolto ja pesu – yösulkuja arkisin tulevan viikon ajan22.4.2024 09:39:44 EEST | Tiedote

Tampereen Rantatunnelissa tehdään yötyönä viikolla 17 tunnelin puolivuotishuolto. Työt suoritetaan tunneliputki kerrallaan neljänä perättäisenä yönä tiistai-illasta varhaiseen lauantaiaamuun. Pirkanmaan ELY-keskus pesee ja puhdistaa silloin tunnelin perusteellisesti. Samanaikaisesti Fintraffic Tie Oy huoltaa ja testaa tunnelin teknisiä järjestelmiä. Töiden ajaksi ajoneuvoliikenne ohjataan varareitille.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye