Atena

Uutuuskirja tarjoilee suosituimmat lifestyle-vinkit sadan vuoden takaa

Jaa

Kun tahdot kartuttaa onneasi, opettele yöjuoksemisen taito, suorita kosinta oikein ja muuta siitinelosi taidenautinnoksi. Jos tavoitteenasi on pidentää ikää, vahvista hermovoimaasi, pureskele aterialla myös viini ja uhraa päivittäin ainakin puoli tuntia halkojen hakkaamiseen. Pidä huolta, että ulostus tapahtuu kerta päivässä. Käytä huokoisesta kankaasta tehtyjä vaatteita. Nuku pimeässä ja hiljaisessa huoneessa, ikkuna tai ainakin venttiilit ja uunipelti auki. Ja ennen kaikkea kylve säännöllisesti, sillä se auttaa kaikkiin ongelmiisi.

Oikealla lailla toimivan ihmisen elämä on aina kevyttä, ja hän on vielä vanhanakin kaunis, rypyistä huolimatta.

Jukka-Pekka Heiskasen ja Seija Aunilan uutuuskirja Aikamatka hyvään elämään – Parhaat neuvot sadan vuoden takaa on kattava kurkistus 1900-luvun alun elämäntaito-oppaisiin. Niiden kautta aukeaa ikkuna sen ajan elämän ihanteisiin, ihmisten toiveisiin ja arkielämän haasteisiin. 

1900-luvun alussa suomalaiset eivät ehkä vielä olleet maailman onnellisin kansa, mutta aihe kiinnosti ihmisiä valtavasti. Se sai monet pohtimaan, mitä hyvä elämä ja onnellisuus ovat. Elämäntaitoa opettivat sen ajan suomalaisille monet tutkijat, lääkärit ja tieteentekijät. Lisäksi samaan aikaan eli kukoistuskauttaan pienpainatteiksi kutsuttu, nykylukijoille varsin tuntematon kirjallisuudenlaji, joka opasti kansaa onnellisen elämän saloihin viihteen ja huumorin keinoin. Kurkistus näihin vanhoihin elämäntaito-oppaisiin ryhdistää nykyihmisenkin oloa.

Aikamatka hyvään elämään antaa vastauksia esimerkiksi seuraaviin kysymyksiin: Miten elää pitkään terveenä ja onnellisena? Kuinka tulla toimeen lörpöttelevien sukulaisten kanssa? Miten löytää oikea puoliso ja kuinka hänen kanssaan voisi tulla toimeen?

“Tavoitteemme on, ilman liiallista nykyajan näkökulmasta tapahtuvaa arvottamista, antaa mahdollisuus eläytyä yli sadan vuoden takaisten elämäntaidon opastajien ajatteluun ja maailmaan”, tekijät kommentoivat. Samalla lukijoille tarjoutuu mahdollisuus pohtia, voisivatko vanhan ajan elämänohjeista jotkut olla sovellettavissa myös nykyihmisen kiireiseen elämään.

Hulvattomasta Äkkilähtöjä menneisyyteen -kirjasta ja somesta tutut tekijät uppoutuvat self helpin historiaan ja kertovat pilke silmäkulmassa, kuinka saada arki raiteilleen. Eloisa ja kuvitettu kirja sopii mainiosti myös hauskaksi lahjaksi.

FT Seija Aunila ja TM Jukka-Pekka Heiskanen ovat työpari, joka on aiemmin kirjoittanut historiateoksen Kotien salainen armeija. Sen lähdemateriaalia ovat Aunilan väitöskirja, Kotiliesi ja lehden toimittajien kirjeet ja päiväkirjat. Lisäksi tekijöitä on ilmestynyt humoristinen Äkkilähtöjä menneisyyteen -kirja. 

Aikamatka hyvään elämään – Parhaat neuvot sadan vuoden takaa ilmestyy painettuna, e-kirjana sekä Kirsti Valveen lukemana äänikirjana. Teos on arvostelu- ja käsittelyvapaa 3.5. 

Haastattelupyynnöt, pdf-vedokset ja painetut arvostelukappaleet: adele.couavoux@otava.fi 

  

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Atena on osa Otava-konsernia. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Atena

Axa Fahler sukeltaa isänsä, isoisänsä ja isoisoisänsä jäljille poikkeuksellisessa sukutarinassa, jossa kaapista paljastuu luuranko toisensa jälkeen23.5.2024 08:22:00 EEST | Tiedote

Juuri ennen kuin Axa Fahlerin isä kuoli Närpiön terveyskeskuksessa elokuussa 2010, hän kertoi pojalleen vielä viimeisen valheensa. Axa oli halveksunut isäänsä, patologista valehtelijaa, suurimman osan elämästään. Kun Axa vuosia myöhemmin päätti sukeltaa sukunsa juurille, totuus paljastui valheitakin ihmeellisemmäksi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye