Eurooppalainen Suomi ry

Eurooppa on kotisi -EU-vaalikiertue alkaa toukokuussa Eurooppa-päivän kansanjuhlalla

Jaa

Eurooppa on kotisi -kiertue alkaa 4.5. Narinkkatorilla ja 7.5. Helsingin keskustakirjasto Oodissa Eurooppa-päivän kansanjuhlalla. Yhdeksällä eri paikkakunnalla järjestettävät 11 tapahtumaa touko-kesäkuussa 2024 tarjoavat kattavan katsauksen EU:n ajankohtaisiin kysymyksiin ja rohkaisevat kaikkia äänestämään kesäkuun EU-vaaleissa.

Kesäkuun EU-vaalit lähestyvät vauhdilla ja kampanjointi ympäri Euroopan kiihtyy. Eurooppalainen Suomi ry yhteistyökumppaneineen järjestää touko-kesäkuussa 2024 kesän EU-vaalien alla Eurooppa on kotisi -kiertueen, jonka tarkoituksena on tuoda suomalainen yhteiskunnallinen kenttä yhteen keskustelemaan ajankohtaisista EU-teemoista, tiedottaa kansalaisille Eurooppaan ja Euroopan unioniin liittyvistä kysymyksistä sekä rohkaista kaikkia käyttämään äänioikeuttaan kesän EU-vaaleissa. Kiertueen tapahtumiin on maksuton ja vapaa pääsy.

Eurooppa-päivän kansanjuhla 4.5. ja 7.5.2024

Eurooppa-päivän kansanjuhla käynnistää kiertueen Narinkkatorilla 4.5., jossa lavalla yleisöä hemmotellaan monipuolisella asia- ja kulttuuriohjelmalla, puolueiden puheenjohtajien suurella EU-tentillä sekä Aliisa Syrjän sykähdyttävällä konsertilla. Lisäksi Narinkkatorin Vaalitorilla pääsee nauttimaan monipuolisesta ohjelmasta sekä tutustumaan puolueiden ehdokkaisiin, kampanjoijiin ja eri järjestöjen edustajiin. Helsingin keskustakirjasto Oodin 3. kerroksessa vietetään Eurooppa-päivää 7.5. perinteikkään Oodin asiaohjelman merkeissä.

Eurooppa-päivän ohjelman löydät osoitteesta www.eurooppapaiva.fi

Eurooppa-päivän 4.5. ja 7.5. järjestävät Euroopan komission Suomen-edustusto, Euroopan parlamentin Suomen-toimisto, Valtioneuvoston kanslian Eurooppatiedotus, Eurooppanuoret ry sekä Eurooppalainen Suomi ry.


Eurooppa on kotisi -kiertue

Eurooppa on kotisi -kiertueen päätavoitteena on koota suomalaiset yhteiskunnallisen keskustelun äärelle keskustelemaan EU-teemoista ennen kesän EU-vaaleja. Kiertueen päätapahtumat vaalitoreineen järjestetään Tampereella 8.5., Jyväskylässä 30.5., Oulussa 3.6. ja Turussa 6.6. Päätapahtumat ovat myös katsottavissa suorana Yle Areenasta. Lisäksi kiertue sisältää EU-vaalitilaisuuden Maailma kylässä -festivaaleilla sekä useita korkeakoulutapahtumia ympäri Suomea. Suurin osa kiertueen tapahtumista on meppiehdokaspaneeleita, minkä lisäksi Helsingissä 4.5. järjestetään eduskuntapuolueiden puheenjohtajien EU-tentti ja Turussa 6.6. eduskuntapuolueiden johdon tentti.

Kiertueen tapahtumakalenterin löydät alta. Kiertueen tapahtumien tiedot päivittyvät www.eurooppalainensuomi.fi -sivuille sekä Eurooppalaisen Suomen Facebook-sivulle.

Eurooppa on kotisi -kiertueen tapahtumakalenteri

  • Helsinki 4.5.2024: Eurooppa-päivä Narinkkatorilla

  • Helsinki 7.5.2024: Eurooppa-päivä Oodissa

  • Tampere 8.5.2024: Tampere-talo, meppiehdokaspaneeli

  • Espoo 14.5.2024: Servin Mökki, meppiehdokaspaneeli

  • Lappeenranta 16.5.2024: Lappeenrannan ylioppilastalo, meppiehdokaspaneeli

  • Rovaniemi 20.5.2024: Lapin yliopisto, meppiehdokaspaneeli

  • Joensuu 21.5.2024: Itä-Suomen yliopisto, meppiehdokaspaneeli

  • Helsinki 26.5.2024: Maailma kylässä -festivaali, meppiehdokaspaneeli

  • Jyväskylä 30.5.2024: Jyväskylän kaupungintalo, meppiehdokaspaneeli

  • Oulu 3.6.2024: Oulun Teatteri, meppiehdokaspaneeli

  • Turku 6.6.2024: Turun pääkirjasto, eduskuntapuolueiden johdon tentti

Eurooppa on kotisi -kiertueen yhteistyökumppaneina toimivat Akava, EK, SAK, STTK, Kuntaliitto, Tampereen kaupunki, Tampereen ja Pirkanmaan EU-toimisto, Ylen alueorganisaatio, Aalto-yliopiston ylioppilaskunta AYY, Perheyritysten liitto, LUT-yliopiston ylioppilaskunta LTKY, Opiskelijakunta KOE, MTK Pohjois-Karjala, Metsänhoitoyhdistys Pohjois-Karjala, Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta ISYY, Opiskelijakunta SAVOTTA, Opiskelijakunta POKA, Lapin yliopiston ylioppilaskunta LYY, Fingo, Jyväskylän kaupunki, Energiakaupungit, Paikallisvoima, Biovoima, Oulun kaupunki, Pohjois-Pohjanmaan liitto, Eurooppa-foorumi Turussa, Eurooppanuoret ja Turun kaupunki.

Eurooppa on kotisi -hanketta on tuettu valtioneuvoston kanslian myöntämistä valtionavuista kansalaisjärjestöjen Eurooppa-tiedottamiseen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Eurooppalainen Suomi toimii kansainvälisen Eurooppaliikkeen kattojärjestönä Suomessa ja siihen kuuluu noin 3 500 henkilöjäsentä sekä lähes kolmekymmentä järjestöä, mukaan lukien työmarkkinakeskusjärjestöt, sitoutumattomat opiskelijajärjestöt, MTK ja useat muut kansalaisjärjestöt. Poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton järjestö pyrkii toiminnallaan lisäämään kansalaisten aktiivisuutta, keskustelua EU:sta ja eurooppalaisista teemoista sekä lisäämään ja parantamaan kansalaisten ja kansalaisjärjestöjen vaikutusmahdollisuuksia Euroopassa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Eurooppalainen Suomi ry

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye