Varsinais-Suomen hyvinvointialue, Varha

Varhan aluehallitus hyväksyi palkkaharmonisointisuunnitelman

Jaa

Varsinais-Suomen hyvinvointialueen (Varha) aluehallitus hyväksyi palkkaharmonisointisuunnitelman ja virkanimikkeiden yhdenmukaistamisen. Varha valmistautuu lainanottovaltuuksien muutoshakuun.

Kaksi violettia graafista elementtiä, jotka näyttävät sydämiltä tai V-kirjaimilta tummaa taustaa vasten.

Varhan vuosien 2025-2028 investointisuunnitelma toimitettiin valtiovarainministeriölle hyväksyttäväksi joulukuussa 2023. Koska tilanne on se, että Varhan talousarvio vuodelle 2024 on alijäämäinen, ennakoidaan, ettei lainanottovaltuutta esitetyn investointisuunnitelman toteuttamiseksi myönnetä. Lainanottovaltuuden muuttaminen edellyttää hyvinvointialueelta suunnitelmaa talouden tasapainottamiseksi, eli osoitusta riittävästä taloudellisesta kantokyvystä. Aluehallitus päätti esittää aluevaltuustolle, että aluevaltuusto päättää käynnistää haun vuoden 2025 lainanottovaltuuden muuttamiseksi. Muutoshaku käynnistetään, ellei valtiovarainministeriö myönnä investointisuunnitelman 2025-2028 toteuttamiseksi tarvittavaa valtuutta riittävää määrää. Varha ennakoi, että valtiovarainministeriön päätös vuoden 2025 lainanottovaltuuksista tulisi toukokuussa.

Palkkaharmonisoinnissa kaksi vaihetta

Aluehallitus päätti, että tehtäväkohtaisten palkkojen harmonisointi tullaan toteuttamaan Varhassa kahdessa vaiheessa. Ensimmäinen vaihe ajoittuu kulumassa olevalle sopimuskaudelle, joka päättyy 30.4.2025. Toinen vaihe käynnistyy, kun SOTE-sopimuksen ja HYVTES:in uudet palkkausjärjestelmät otetaan kokonaisuudessaan käyttöön. Näiden kahden sopimuksen piirissä on noin 21 000 Varhan työntekijää. Aikataulu täsmentyy, kun seuraavasta sopimuskaudesta ja sen mukaisista palkantarkistuseristä sovitaan valtakunnallisesti. Aluehallitus siirsi toimivaltuuden tehtäväkohtaisten palkkojen palkkaharmonisaation hyväksynnästä henkilöstöjaostolle.

655 virkanimikkeeseen muutoksia

Osana palvelussuhteen ehtojen yhdenmukaistamista Varhassa käynnistettiin myös nimikkeiden yhdenmukaistaminen. Nimikemuutoksia on valmisteltu tulosalueilla ja johtoryhmä on linjannut periaatteet nimikkeiden yhdenmukaistamisesta. Virkojen osalta virkanimikemuutoksista päättää aluehallitus. Nimikkeen muuttaminen ei muuta virkasuhteen ehtoja, tehtävien sisältöä eikä palkkausta. Aluehallitus hyväksyi yhteensä 655 viran nimikkeen muuttamisen.

Muutos kokousaikatauluun

Aluehallitus päätti muuttaa 24.10.2023 päätettyä kokousaikataulua niin että 16.4.2024 klo 13 alkavaksi päätetty iltakoulu muutetaan aluehallituksen varsinaiseksi kokoukseksi. Muutos oli tarpeen asioiden valmisteluaikataulujen vuoksi.

Muut kuin tässä mainitut asiakohdat päätettiin esityslistan mukaisesti.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Varsinais-Suomen hyvinvointialue

"Turvaamme, parannamme, pelastamme – hyvinvointia yhdessä, joka päivä."
Varsinais-Suomen hyvinvointialue järjestää varsinaissuomalaisten sote- ja pelastuspalvelut. Verkkopalvelumme: varha.fi

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Varsinais-Suomen hyvinvointialue, Varha

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye