Lapin ELY-keskus

Huhtikuussa käynnistyvät Savukoskella Tanhuan sillan sekä Sodankylässä Pessijoen sillan peruskorjaukset ja Tervolassa jatkuu sillan kannen korjaustyö.

Jaa

Huhtikuussa käynnistyvät Savukoskella Tanhuan sillan ja Sodankylässä Pessijoen sillan peruskorjaukset. Huhtikuussa viikolla 15 käynnistyy Tervolan sillan peruskorjausurakan toinen vaihe. Korjaustyöt aiheuttavat poikkeavia liikennejärjestelyitä.

Savukoskella peruskorjataan Tanhuan siltaa

Savukoskella maantiellä 967 Tanhuan kylässä sijaitsevan Tanhuan sillan korjaustyöt aloitetaan huhtikuussa.

Rakennustöiden ajaksi ajorata kavennetaan yhdelle kaistalle ja kohteeseen tulee liikennevalo-ohjaus. Liikenteelle olevan kaistan leveys on 2,8 m, joten leveiden kuljetusten osalta kiertoreitti on Savukosken kautta.

Korjausuran myötä sillan vesieristeet, päällysteet, kaiteet ja reunapalkit uusitaan sekä väli- ja maatuet kunnostetaan. Samassa yhteydessä myös tievalaistus uusitaan led-valaisimiksi.

Pessijoen sillan korjaus käyntiin Sodankylässä

Sodankylässä maantiellä 9673 Lokantiellä sijaitsevan Pessijoen sillan korjaustyöt aloitetaan myös huhtikuun aikana. Rakennustöiden ajaksi liikenne ohjataan rakennettavalle kiertotielle yksikaistaisena. Kiertotiellä on 30 km/h nopeusrajoitus.

Korjausurakassa huonokuntoisen sillan vesieristeet, päällysteet, kaiteet ja reunapalkit uusitaan sekä samalla kunnostetaan myös maatuet.

Sekä Tanhuan sillan että Pessijoen sillan korjaustyöt kestävät syksyyn 2024 ja molempien pääurakoitsijana toimii Harpa Oy.

Tervolan sillan kannen korjaustyö jatkuu huhtikuussa

Tervolan sillan peruskorjausurakan toinen vaihe käynnistyy viikolla 15.

Rakennuskaudella 2024 sillan pohjoisen kaistan vesieristeet, päällysteet, kaiteet ja tievalaistus uusitaan sekä reunapalkit, väli- ja maatuet kunnostetaan. Rakennustyöt valmistuvat lokakuussa 2024.

Korjaustöiden aikana sillalla nopeusrajoitus on 30 km/h ja liikenne ohjataan yhdelle kaistalle liikennevalo-ohjauksella. Jalankulku- ja pyöräilyliikenteelle varataan kaistan pohjoisreunalle leveä piennar. Liikennevalo-ohjaus ei koske kevyttä liikennettä ja pyörää on talutettava.

Pääurakoitsijana toimii Oteran Oy.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

projektipäällikkö Hannu Heikkilä, puh. 0295 037 064, hannu.heikkila@ely-keskus.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Lapin ELY-keskus

Vuonna 2024 Lapissa päällystetään teitä ja korjataan siltoja -suunnittelussa kokonaisturvallisuuden kannalta tärkeitä liikennehankkeita27.5.2024 11:01:27 EEST | Tiedote

Lapin tienpidon ja liikenteen katsaus vuodelle 2024 on julkaistu. Vuonna 2024 Lapin ELY-keskuksella on tienpitoon käytettävissä 90,4 miljoonaa euroa. Teiden päällysteitä korjataan enemmän kuin kahtena vuonna yhteensä. Lappi on saanut CEF (Connecting Europe Facility) -rahoitusta sotilaallinen liikkuvuus -osion kautta useisiin hankkeisiin. Tänä vuonna rakennusurakat sisältävät pääosin siltojen korjausta ja uusimista. Suunnittelussa on kohteita, joilla valmistaudutaan tieverkkojen parantamiseen sekä parantamaan liikenneturvallisuutta ja elinkeinoelämän toimintaympäristöä.

Tourism as the beacon for business in Lapland in 2023 – downturn in industrial sectors24.5.2024 09:14:49 EEST | Press release

The Lapland economic trend report is an important knowledge-based management tool for regional development. According to the 2023 report, the annual change in turnover in Lapland was positive only in tourism services, accommodation and catering sector, and business services. In contrast, the industrial sector saw a drop in turnover. Personnel numbers in all sectors in Lapland (including the public sector) developed more positively than the turnover in 2023, showing a growth of 2.0 per cent compared to the previous year.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye