Docendon syksyn 2024 tietokirjavalikoima on nyt julkaistu
Docendon syksyn tietokirjat tarjoilevat kiinnostavan kattauksen ajankohtaisia ja puhuttavia aiheita. Tuttuun tapaan tietokirjamme käsittelevät jälleen uusin näkökulmin Venäjää, kertovat kiehtovista henkilöistä ja tuovat virikkeitä vapaa-aikaan.
Tutustu koko kirjaluetteloomme täältä.
Tunnetut journalistit kertovat
Maxim Fedorov kiertää sodan myötä suomalaisille tutuiksi tulleita ukrainalaiskaupunkeja ja kertoo, millaisia ne olivat ennen Venäjän hyökkäystä. Fedorovin teos Sodan näyttämöt esittelee paikkojen ja kaupunkien historiaa, kertoo niiden kulttuurista ja saavutuksista sekä tuo toivoa jälleenrakentamisesta.
Anu Kuistialan ja vuoden journalistiksi palkitun Arja Paanasen teos Kiehtova katala Venäjä Arja Paanasen silmin kertoo porttikiellon Venäjälle saaneen toimittajan uskomattomista, traagisista ja koomisistakin tositarinoista, joita hänelle on pitkän uransa aikana naapurimaassamme sattunut. Niiden kautta paljastuu myös Venäjän pitkään jatkunut häikäilemätön peli.
Tapani Ruokanen silminnäkijänä on puolestaan teos pitkän linjan palkitun toimittajan kokemuksista lähihistoriasta. Ruokanen käy toimittajamuistelmissaan läpi täpärän selviytymisensä Beirutissa sattuneesta räjähdyksestä, kokemuksensa lamasta sekä Esko Ahon yritykset vaientaa hänen kirjoituksensa.
Elämäntyönä kirkkoherra, auttaja, urheilija ja toimittaja
Miia Siistosen teos Harri Henttinen – Sieluni värit on Vesilahden värikkään kirkkoherran henkilökuva ja kertomus omannäköiseksi persoonaksi kasvamisesta. Jo lapsena itsensä tytöksi tunteneen Henttisen matka papiksi oli kaikkea muuta kuin helppo.
Kansainvälisen avun ammattilaisen ja Kirkon ulkomaanavun pitkäaikaisen johtajan Jouni Hembergin Kolme kiloa maissia – Elämäntyönä kansainvälinen apu kertoo, millaista on olla katastrofiavun etulinjassa.
Lasse Lindqvist ja Juhavaltteri Salminen kertovat ristiriitaisenakin pidetyn urheilijan tarinan kirjassaan Peter Kotilainen – Sankari ja kapinallinen. Teos on kaunistelematon kuvaus siitä, miten Kotilainen nousi vaikeasta lapsuudesta ja uhkapelihelvetistä urheilusankariksi.
Kirpi Uimosen teos Työpaikkana Hollywood kuljettaa lukijan kirjaimellisesti kulissien taakse. Hollywoodin sisäpiiriläinen kertoo paitsi työstään, myös siitä, mitä tähtikaupungin parrasvaloissa ja niiden sammuttua tapahtuu.
Vertaistukea ja rankkoja ihmiskohtaloita
Riina Law’n Puolikkaat pojat – Perheen tarina kiusaamisesta ja kouluväkivallasta on ajankohtainen ja puhutteleva kertomus hyvämaineisessa koulussa tapahtuneesta vakavasta kiusaamisesta. Mitä perhe voi tehdä, kun koulukiusaaminen vain jatkuu ja pahenee, mutta ympäristö kieltäytyy myöntämästä ongelmaa?
Pitkän linjan psykologi ja työyhteisökouluttaja Leena Korppoon teoksessa Etäinen äiti pureudutaan traumatisoituneiden, talousvaikeuksissa olevien, sairaiden tai muista syistä etäiseksi jääneiden äitien lasten kokemuksiin. Kirjassa selvitetään, millaista on, kun äitisuhde jää etäiseksi ja miten siitä voi päästä yli.
Heidi Holmavuon ja Sami Sallisen Vihainen mieli – Maalittamista ja vihapuhetta käsittelee maalitetuksi tulemista, sen taustoja ja seuraamuksia. Kirjassa maalituksen kohteeksi joutuneet kertovat kokemuksistaan ja aiheeseen syvennytään kokonaisvaltaisesti. Kokemuksistaan kertovat mm. Katariina Souri ja Hanna Nohynek.
Tiina Alakärppä kertoo Tuomittujen terapeutti – Musta maailma näyttää tältä -teoksessaan työstään seksuaalirikoksiin syyllistyneiden terapeuttina. Kirjassaan Alakärppä etsii vastauksia siihen, miten säilyttää myötätuntoinen suhtautuminen kamalia tekoja tehneisiin ihmisiin ja kuinka kohdata vakavia seksuaalirikoksia tehneitä ihmisiä.
Näkemyksiä taloudesta ja yhteiskunnasta
Ministeri ja diplomaatti Jaakko Iloniemen sekä tutkija Henri Vanhasen teos Vuosisadan kilpajuoksu on ajankohtainen teos, joka käsittelee Euroopan, Yhdysvaltojen, Venäjän ja globaalin etelän keskinäisiä voimasuhteita ja ennakoi niiden muutoksia tulevina vuosikymmeninä.
Mika Maliranta käsittelee talouspessimismiä ja sen lähtökohtia kirjassaan Pinnan alta – Miksi edessämme on vahvan talouskasvun aika. Analyysin johtopäätöksenä on rationaalinen optimismi.
Yhdysvaltain presidentinvaalien alla ilmestyvä Steffen Kretzin teos Myrskyn edellä – Hyökkäys Capitoliin ei ollut loppu vaan alku on tarkka ja syvällinen analyysi Yhdysvaltain kahtiajaosta ja demokratiasta veitsenterällä. Tanskalaistoimittaja Kretz on haastatellut niin Yhdysvaltojen poliitikkoja kuin tavallisia ihmisiä ja etsinyt vastauksia kahtiajaon juurisyihin.
Tutustu myös näihin teoksiin
Heidi Foxell: Tuska, voima ja rakkaus
Pauli Hanhiniemi: Paulin kolmas nainen
J.K. Tamminen: Kuolemanenkeli – Suomen ensimmäinen naissarjamurhaaja
Mari Valoniemi: Salattu toivottu lapsi
Markku Mantila ja Jouni Mölsä: Vakoilua, valehtelua ja valtiollista vaikuttamista
Tony Dundefelt: Vaikeiden tyyppien kohtaaminen
Jussi Murtosaari: Suomen päiväperhoset
Jovelan Johanna ja Annabelle Antas: Jovelan joulukirja – Suloinen joulu itse tehden
Tutustu kirjaluetteloomme täältä: https://issuu.com/kirja/docs/docendo_24_syksy_esittely
Lisätietoja ja mediavedospyynnöt: tiedotus@docendo.fi
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Annika BackViestintäpäällikköDocendo
Puh:040 412 6123annika.back@wsoy.fihttps://docendo.fi/Lisätietoa julkaisijasta Docendo
Docendo
Piippukatu 7 A 7
40100 JYVÄSKYLÄ
https://docendo.fi
Me rakastamme hyviä kirjoja sekä aitoja tarinoita. Maineemme perustuu korkeatasoisiin sekä kiinnostaviin teoksiin, joiden tekijöinä ovat parhaat kirjailijat ja asiantuntijat. Docendo kuuluu Werner Söderström Osakeyhtiöön.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Docendo
Demokratia on veitsenterällä Yhdysvalloissa – Steffen Kretzin tarkka analyysi poliittisen järjestelmän murentumisesta18.9.2024 02:00:00 EEST | Tiedote
Kamala Harrisin äkillinen nousu demokraattien presidenttiehdokkaaksi ei ole muuttanut sitä tosiasiaa, että Yhdysvallat on vahvasti jakautunut maa, jossa demokratia on vaakalaudalla.
Vesilahden värikkään kirkkoherra Harri Henttisen henkilökuva ja kasvutarina omannäköiseksi persoonaksi tulemisesta17.9.2024 13:36:00 EEST | Kutsu
Harri Henttinen tunsi jo lapsena, että hän on tyttö pojan kehossa. Ongelmat alkoivat, kun koulussa piti opetella olemaan poika – se oli välillä yhtä helvettiä.
Tapani Ruokanen, historian silminnäkijä raportoi 17. syyskuuta julkistettavassa elämäkerrassaan17.9.2024 02:00:00 EEST | Kutsu
Tervetuloa Tapani Ruokanen Silminnäkijänä -omaelämäkerran julkistustilaisuuteen 17.9. kello 10.30–12. Julkistuspaikkana toimii Ravintola Ostrobotnian Juhlasali, osoitteessa Museokatu 10. Tapani Ruokasen kanssa kirjasta on keskustelemassa toimittaja Katja Ståhl. Ennakkoilmoittaudu julkistukseen tiedotteen lopussa olevasta linkistä.
Elämäntyö humanitaaristen kriisien etulinjassa – Jouni Hembergin ammatti on auttaa niitä, jotka sitä eniten tarvitsevat11.9.2024 02:00:00 EEST | Tiedote
Jouni Hembergin teos Kolme kiloa maissia kertoo kouriintuntuvasti siitä, millaista työ humanitaarisen avustusjärjestön tehtävissä on. Keitä kannattaa tai edes pystyy enää auttamaan, kun saapuu ensimmäisenä haastaviin olosuhteisiin? Ilmoittaudu julkistustilaisuuteen tiedotteen linkistä.
Docendo vahvistaa organisaatiotaan4.9.2024 09:54:00 EEST | Tiedote
Viime vuodet menestyksekkäästi kasvanut Docendo on palkannut kaksi uutta kustannuspäällikköä kehittämään edelleen kustantamon kustannusohjelmaa ja vahvistamaan asemaa kirjallisuuskentällä.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme