Kaupunkiliikenne Oy:n vuosi 2023: Pikaratikka aloitti joukkoliikenteen uuden aikakauden

Jaa

Pääkaupunkiseudun Kaupunkiliikenne Oy:n päätavoite vuonna 2023 oli liikennöinnin aloittaminen lokakuussa uudella pikaratikkalinjalla 15. Hanke valmistui yli puoli vuotta etuajassa ja alitti sille budjetoidut kustannukset.

Panostimme kuljettajarekrytointiin ja -koulutukseen: vuoden aikana koulutimme 250 uutta kuljettajaa metroon ja ratikkaan. Uudet ajosimulaattorit toivat uusia mahdollisuuksia raitiovaunun- ja metrojunankuljettajien kouluttamiseen ja varsinkin erilaisten riski- ja poikkeustilanteiden kohtaamiseen.

Hakaniemen ja Sörnäisten metroasemilla tehdyt perusparannukset valmistuivat. Kalasatamasta Pasilaan -hankkeessa työt etenivät raiteiden asentamisella koko hankealueelle aina Nihdistä Pasilaan asti. Vuoden loppupuolella päästiin suunnittelemaan vuonna 2024 tapahtuvaa käyttöönottoa. Ruskeasuon varikko saatiin rakennusteknisesti pääosin valmiiksi, ja Kruunusillat-hankkeessa rakennustyöt olivat käynnissä koko reitillä. Suuria kaupunkiraidehankkeita palkittiin hyvästä työstä kertomusvuonna useaan kertaan.

Kehitimme investointien hiilijohtamisen mallin, jonka avulla ilmastopäästöt tuodaan osaksi investointiprojektien suunnittelua ja päätöksentekoa. Lisäsimme vuonna 2023 vähähiilisen betonin käyttöä kaiken kokoisissa rakentamishankkeissamme, ja liikennöinnissä jatkoimme jo pitkään käynnissä ollutta työtämme energiatehokkuuden parantamiseksi ja sähkönkulutuksen päästöjen pienentämiseksi.

Kaupunkiliikenteen vuosikertomus 2023 kertoo näistä ja muista vuoden 2023 tärkeistä tapahtumistamme. Voit kerrata vuoden 2023 vaiheitamme myös audiovisuaalisessa muodossa.

Linkit

Me Pääkaupunkiseudun Kaupunkiliikenne Oy:ssä mahdollistamme pääkaupunkiseudun kestävän kasvun rakentamalla tulevaisuuden raideverkostokaupunkia ja pitämällä sen liikkeessä. Vastaamme joukkoliikenneinfran rakentamisesta sekä metrojunien ja raitiovaunujen liikennöinnistä, kunnossapidosta ja kehittämisestä laadukkaasti ja kustannustehokkaasti. Järjestämme kaupunkipyöräpalvelun ja liikennöimme Suomenlinnan lauttoja tytäryhtiömme kautta. Kannamme vastuun koko toimintamme elinkaaren päästöistä ja teemme valintoja, jotka muuttavat koko alan toimintaa, koska haluamme olla kestävien kaupunkien paras liikuttaja ja kehittäjä ­­­­­­­­­­­ ̶­  nyt ja tulevaisuudessa. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pääkaupunkiseudun Kaupunkiliikenne Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye