Kreate Group Oyj

Kreate Sverigelle merkittävä tunnelin sisustusurakka – yhtiön asema vaativien kallio- ja betonirakenteiden toteuttajana Ruotsissa vahvistuu

Jaa

Kreate Sverige AB on allekirjoittanut norjalaisen AF Anläggning AB:n kanssa reilun 6 miljoonan euron arvoisen sopimuksen, johon kuuluu Tukholman ohitustien Lovön urakan kahden ramppitunnelin sisäverhousrakenteiden toteuttaminen. Lisäksi sopimukseen sisältyy noin 7 miljoonan euron optio kahden muun ramppitunnelin rakentamisesta.

Kreate Sverige AB on allekirjoittanut norjalaisen AF Anläggning AB:n kanssa reilun 6 miljoonan euron arvoisen sopimuksen, johon kuuluu Tukholman ohitustien Lovön urakan kahden ramppitunnelin sisäverhousrakenteiden toteuttaminen. Kreate Sverigellä on kokemusta Tukholman ohitustien tunnelien sisustamisesta jo vuodesta 2019 lähtien.
Kreate Sverige AB on allekirjoittanut norjalaisen AF Anläggning AB:n kanssa reilun 6 miljoonan euron arvoisen sopimuksen, johon kuuluu Tukholman ohitustien Lovön urakan kahden ramppitunnelin sisäverhousrakenteiden toteuttaminen. Kreate Sverigellä on kokemusta Tukholman ohitustien tunnelien sisustamisesta jo vuodesta 2019 lähtien. Kreate

Kreaten osaamiseen sopivan kallio- ja betonirakentamisen markkinanäkymät Suur-Tukholman ja Göteborgin alueella ovat jatkaneet suotuista kehitystään. Tukholman ohitustie, Förbifart Stockholm E4, rakennetaan vaiheittain, ja sen tavoitteena on luoda mahdollisuuksia voimakkaasti kasvavan alueen kehitykselle. Ympäristö- ja kulttuuriarvojen suojelemiseksi noin 18 kilometriä 21 kilometrin mittaisesta tiestä rakennetaan tunneliin.

AF Anläggning AB:n kanssa solmitun sopimuksen mukaisesti Kreate toteuttaa Tukholman ohitustien rakentamiseen kuuluvan Lovön urakan ramppitunneleiden 311 ja 313 sisäverhousrakenteet. Optiona on toteuttaa myös ramppitunneleiden 312 ja 314 sisustaminen.

– Voitettu urakka todistaa, että olemme alueen ykkönen tunnelien sisustamisessa. Osaava ja sitoutunut henkilöstömme asentaa mittavan sisustuksen ja varmistaa näin pääurakoitsijan aikataulun pitämisen. Meillä on kokemusta Tukholman ohitustien tunnelien sisustamisesta jo vuodesta 2019 lähtien, mikä on auttanut meitä voittamaan taas yhden ison urakan, myhäilee Kreate Sverige AB:n toimitusjohtaja Veli Taatila tyytyväisenä.

Mittavat massat vaativat osaamista

Lovön urakassa Kreate poraa ja pulttaa kahden ramppitunnelin katot ja elementtiseinien kiinnityspultit, asentaa membraanikaton, raudoittaa sen sekä asentaa elementtiseinät. Urakassa massat ovat mittavia: kiinnityspultteja asennetaan 39 000 kpl, elementtiseinää 26 700 m2, ruiskubetonointia 5 800 m3 sekä suomalaisittain harvinaisempaa membraania asennetaan 47 900 m2.

– Suomessa tunneleihin tehdään usein salaojitus, mutta Ruotsissa käytetään vastaavaan tarkoitukseen membraania. Se on eräänlainen kalvo, joka asennetaan kallion ja ruiskubetonoinnin väliin tunnelin louhimisen jälkeen. Membraani raudoitetaan ja ruiskutetaan betonilla, ja se peittää koko tunnelin profiilin toimien vedeneristyksenä, Taatila kertoo.

Urakkaan kuuluu myös perustamis- ja maanrakennustöitä sekä työtunnelien sulkeminen betoni- ja teräsrakenteilla. Sopimuksen arvo on 70 miljoonaa Ruotsin kruunua eli yli 6 miljoonaa euroa, ja se sisältää 80 miljoonan Ruotsin kruunun eli noin 7 miljoonan euron option. Työt käynnistyvät huhtikuussa ja valmistuvat maaliskuuhun 2025 mennessä, mahdollisen option lunastamisen jälkeen työt jatkuvat vuoden 2025 loppuun asti.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kreate Sverige AB on allekirjoittanut norjalaisen AF Anläggning AB:n kanssa reilun 6 miljoonan euron arvoisen sopimuksen, johon kuuluu Tukholman ohitustien Lovön urakan kahden ramppitunnelin sisäverhousrakenteiden toteuttaminen. Kreate Sverigellä on kokemusta Tukholman ohitustien tunnelien sisustamisesta jo vuodesta 2019 lähtien.
Kreate Sverige AB on allekirjoittanut norjalaisen AF Anläggning AB:n kanssa reilun 6 miljoonan euron arvoisen sopimuksen, johon kuuluu Tukholman ohitustien Lovön urakan kahden ramppitunnelin sisäverhousrakenteiden toteuttaminen. Kreate Sverigellä on kokemusta Tukholman ohitustien tunnelien sisustamisesta jo vuodesta 2019 lähtien.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Kreate Group on Suomen johtavia infrarakentajia. Yhtiö tarjoaa ratkaisuja siltoihin, teihin ja ratoihin, ympäristö- ja pohjarakentamiseen, kiertotalouteen sekä geoteknisiin tarpeisiin. Kreate laajensi vuonna 2022 toimintaansa Ruotsiin, missä Kreate Sverige AB:n liiketoiminta keskittyy vaativaan kallio- ja tunnelirakentamiseen. Konsernin liikevaihto vuonna 2023 oli 320 miljoonaa euroa ja yhtiö työllistää yli 450 henkilöä. Kreate Group on listattu Nasdaq Helsinkiin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kreate Group Oyj

Kreate voitti yli 34 miljoonan urakan mittavalta Helsinki–Riihimäki-ratahankkeelta27.6.2024 10:03:36 EEST | Tiedote

Kreate on allekirjoittanut Väyläviraston kanssa 34 miljoonan euron arvoisen sopimuksen Helsinki–Riihimäki-hankkeesta Kytömaan ja Järvenpään välille. Suomen vilkkaimmin liikennöidyllä rataosalla sijaitseva urakka on jatkoa kahdelle aikaisemmalle, joita Kreate rakentaa parhaillaan Kytömaan ja Ainolan välillä. Uuden laajemman urakan toteuttaminen alkaa samalla alueella, mutta rakentaminen siirtyy itäpuolelta länsipuolelle.

Suomen pisin silta palkittiin tietomallinnuksen edelläkävijänä13.6.2024 11:03:02 EEST | Tiedote

Täydellä teholla rakentuva Kruunuvuorensilta on voittanut Tekla BIM Awards Suomi 2024 -kilpailun, jossa arvioidaan laaja-alaisesti projektin tietomallintamiseen ja sen hyödyntämiseen liittyvää kokonaisuutta. Alusta asti sillan suunnittelun ja toteutuksen keskiössä olleen tietomallinnuksen avulla on varmistettu hankkeen tarkkuus, tehokkuus ja läpinäkyvyys kaikille osapuolille. Kruunuvuorensilta on infrarakentamisen saralla hieno esimerkki tietomallinnuksen huippuosaamisesta ja innovaatioista.

Kreatella poikkeuksellisen iso putkiurakka – Keskon logistiikkakeskuksen sähkö ja hulevedet kulkevat lähes 70 kilometrin putkistossa11.6.2024 10:36:57 EEST | Tiedote

Suomen suurimpiin rakennushankkeisiin kuuluvalla Keskon logistiikkakeskuksen työmaalla myös putkityöt ovat omaa luokkaansa niin laajuudeltaan kuin kestoltaan. Kreate urakoi 1,5 vuoden aikana lähes 70 kilometriä kaapelinsuoja-, vesi- ja viemäriputkia. Lisäksi asennettiin yli 20 pumppaamoa ja yli 800 kaivoa, joilla varmistetaan Onnelaksi nimetyn Hyvinkään logistiikkakeskuksen hule- ja jätevesien kokonaisvaltainen hallinta.

Sompasaaressa 140-tonnisten elementtien nostotyöt onnistuneesti päätökseen – Kreaten urakoima Nihdin esirakentaminen valmistumassa puoli vuotta etuajassa7.6.2024 13:10:23 EEST | Tiedote

Kolme viikkoa kestäneet mittavat nostotytöt Helsingin Sompasaaressa on saatu päätökseen. Suurimmillaan yli 140 tonnia painaneet laiturielementit asennettiin mereen Nihdinlaiturin ja Satamamestarinlaiturin edustalle keskimäärin kolmen kappaleen päivävauhtia. Talven aikana vähähiilibetonista paikalla valettujen elementtien nostamiseen tarvittiin jättinosturi, jonka nostokyky oli yli 162 tonnia ja nostosäde yli 23 metriä. Kreaten urakoima Nihdin esirakentaminen -hanke etenee aikataulua nopeammin muun muassa onnistuneen työsuunnittelun ja paikan päällä käsiteltyjen maamassojen ansioista.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye