Kaakkois-Suomen ELY-keskus

Kaakkois-Suomen ELY-keskus korjaa siltoja Kouvolassa ja Lappeenrannassa

Jaa

Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen alueen siltaurakan ensimmäisen kohteen työt ovat alkaneet kiertotien rakentamisella Pekkinjoen sillalla Liikkalantiellä Kouvolassa. Osalla siltaurakan kohteista joudutaan ottamaan käyttöön rakentamisen ajaksi kiertotie.

Siltatyötä aloitellaan ja koneet on tuotu paikalle.
Pekkinjoen siltatyömaa Kouvolassa. Kuva: Harri Keskinen, Silta TSV Oy.

Tänä vuonna siltaurakkaan kuuluvat sillat ovat:

  • Koukinojan silta (KaS-70) sijaitsee Kouvolassa kohdassa, missä maantie 367 (Kymenlaaksontie) ylittää Haanojan / Pentsojan.
  • Pekkinjoen sillan (KaS-94) siltapaikka sijaitsee Kouvolassa kohdassa, missä maantie 3721 (Liikkalantie) ylittää Pekkinjoen. 
  • Villikkalan sillan (KaS-258) siltapaikka sijaitsee Kouvolassa kohdassa, missä maantie 14545 (Vanhamaantie) ylittää Tallusjoen.
  • Leinon silta (KaS-678) sijaitsee Lappeenrannassa kohdassa, missä maantie 14787 (Järventauksentie) ylittää Vilajoen.

Mitä silloille tehdään?  

Pekkinjoen vanha silta puretaan ja rakennetaan uusi teräsputkisilta. Liikenne kulkee työn aikana viereen rakennettavalla kiertotiellä liikennevalo-ohjauksella.

Koukinojan teräsbetoninen holvisilta peruskorjataan. Työllä ei ole juurikaan vaikutusta liikenteeseen, koska työt tehdään pääosin holvisillan sisällä.

Villikkalan vanha silta puretaan ja rakennetaan uusi yksiaukkoinen poikittain jännitetty puinen palkkisilta. Sillan jännemitta on 24 m. Tie on kokonaan poikki rakentamisen ajan 3.6.2024 – 6.8.2024. Kiertotie on Elimäentien (mt 354) kautta.

Leinon sillalla vanha kansirakenne puretaan ja rakennetaan uusi poikittain jännitetty liimapuukansi. Tie on poikki rakentamisen ajan 3 viikkoa kesällä 2024. Tarkempi ajankohta ilmoitetaan myöhemmin.

Siltaurakan rakennuttajana on Kaakkois-Suomen ELY-keskus. Urakoitsijana kohteissa toimii Tehan Oy ja urakoiden valvonnasta vastaa Silta TSV Oy.

Yhteyshenkilöt

- Rakennuttaja, projektipäällikkö Matti Ruoti, Kaakkois-Suomen ELY-keskus, puh. 0295 029 043
- Valvoja Harri Keskinen, Silta TSV Oy, puh. 0400 660 052
- Työpäällikkö Jarno Koivula, Tehan Oy, puh. 040 139 3223

Tietoja julkaisijasta

Kaakkois-Suomen ELY-keskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä Kymenlaaksossa ja Etelä-Karjalassa. ELY-keskus hoitaa elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen, liikenteeseen ja infrastruktuuriin sekä ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä.

Kaakkois-Suomen ELY-keskus kehittää ja tukee taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia. ELY-keskus toimii tiiviissä yhteistyöverkostossa alueen, kansalaisten, yritysten, yhteisöjen ja muiden toimijoiden hyväksi tavoitteenaan kestävä ja elinvoimainen Kaakkois-Suomi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kaakkois-Suomen ELY-keskus

Kaakkois-Suomen ELY-keskus suojelee Harjun oppimiskeskuksen, Kuusankosken kielteiset päätökset ovat lainvoimaisia25.4.2024 09:37:18 EEST | Tiedote

Kaakkois-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on 11.4.2024 päättänyt rakennusperinnön suojelemisesta annetun lain nojalla suojella Virolahdella sijaitsevan Harjun oppimiskeskuksen rakennuksia sekä osoittanut suojeltavan alueen. Samalla kumotaan aiempi valtioneuvoston tekemä suojelupäätös. Suojelupäätöksen ajantasaistaminen oli tarpeen alueen käytön ja kehittämisen sekä suojelun kohdistumisen täsmentämiseksi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye