Rakennusliike Lapti Oy

Lapti aloittaa Tahmelan päiväkodin rakentamisen Tampereella

Jaa

Tahmelan uuden massiivihirsirakenteisen päiväkodin rakentaminen alkaa Tampereella. Päiväkodin pääurakoitsijana toimii Rakennusliike Lapti Oy. Sadalle lapselle mitoitettu uusi päiväkoti saadaan käyttöön elokuussa 2025. Päiväkoti on suunniteltu niin, että myös tilojen iltakäyttö on sujuvaa alueen asukkaille ja muille toimijoille.

Päiväkodin tilat on suunniteltu 100 lapselle. Ryhmätilat on suunniteltu siten, että niitä voidaan muokata eri tilanteisiin sopiviksi, esimerkiksi eteiseen voidaan muodostaa tiloja pienryhmille irtokalustein. Kahdelle ryhmälle suunnitellaan yksi lepohuone, johon tulevat kaappisängyt pienille lapsille.

Ryhmillä on yhteinen ruokasali, joka avautuu tarvittaessa viereiseen liikuntasaliin. Tiloja voi hyödyntää yhdessä tai erikseen myös tapahtuma- ja iltakäytössä.

Päiväkoti saa uuden mikrobiystävällisen pihamaan, jossa tulee olemaan mahdollisimman paljon luonnonmateriaaleja ja kasvillisuutta, jotka mahdollistavat luonnollisen altistumisen mikrobeille. Pihalle muodostetaan sadeveden virtauspaikoille pieniä ja matalia lammikoita, joka mahdollistaa vesileikit.

Lisäksi pihalle istutetaan marjapensaita ja kukkia. Viljelylaatikoilla opetellaan viljelyä, ja ne mahdollistavat maakosketuksen. Päiväkodin pihamaalle sijoitetaan myös puunrunkoja kiipeilyä varten, ja aluerajauksia tehdään pystypöllireunuksin, jotka saavat lahota paikoilleen.

Tahmelan päiväkodin uudisrakennuksen laajuus on 1 655 bruttoneliömetriä, ja hankkeen toteutuskustannukset ovat yhteensä 6,050 miljoonaa euroa.

Hirsirakenteisen uudisrakennuksen arkkitehtisuunnitelmat on laatinut Arkkitehtitoimisto Q’ARK Oy. Hankkeen rakennuttamisesta vastaa Tampereen Tilapalvelut Oy.

”Kokeneena päiväkotirakentajana tulemme mahdollistamaan lapsille ja aikuisille mielekkään arjen laadukkaassa hirsipäiväkodissa. Toteutamme useita puurakenteisia tiloja tällä hetkellä ympäri Suomen ja myös vastaavanlaista Tasanteen hirsipäiväkotia Tampereella. Hirsi on materiaalina ympäristö- ja aistiystävällinen, ja tulemme jättämään paljon puupintaa näkyviin myös sisätiloihin”, kertoo Laptin Pirkanmaan aluejohtaja Tuomo Turkkinen.

Lapti on tuttu rakentaja Pirkanmaan alueella: Laptilla on työn alla massiivipuurunkoinen Ojalan päiväkoti ja koulu sekä Tasanteen hirsipäiväkoti Tampereella ja puurakenteinen Soppeenmäen päiväkoti Ylöjärvellä. Lisäksi Lapti on suunnitellut ja rakentanut esimerkiksi puurakenteisen päiväkoti Nappulaniemen Tampereella.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tuomo Turkkinen, aluejohtaja, Rakennusliike Lapti Oy, 040 717 7576, tuomo.turkkinen@lapti.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Lapti lyhyesti

Lapti on monipuolinen ja vakavarainen suomalainen rakennusalan toimija. Rakennamme huolella hyvän elämän puitteita ympäri maan: asuntoja, toimitiloja sekä toimivan yhteiskunnan tärkeimpiä tiloja päiväkodeista kouluihin ja hoivakodeista sairaaloihin. Meillä työskentelee reilu 500 henkilöä. www.lapti.fi

Rakennamme huolella hyvän elämän puitteet.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Rakennusliike Lapti Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye