Insinööriliitto IL ry

Kasvupanostukset jätettävä leikkausten ulkopuolelle

Jaa

Insinööriliitto muistuttaa kehysriiheen kokoontuvaa maan hallitusta talouskasvun merkityksestä. Kasvu on tärkeässä roolissa, kun julkista taloutta pyritään tasapainottamaan.

Insinööriliiton puheenjohtaja Samu Salo
Insinööriliiton puheenjohtaja Samu Salo Insinööriliitto Insinööriliitto

Insinööriliiton puheenjohtaja Samu Salon mielestä kasvun avaimet, kuten koulutus ja tutkimus- ja kehittämistoiminta, eivät saa olla leikkausten kohteina.

– Päädymme taloudessa jatkuvaan syöksykierteeseen, jos emme panosta osaamiseen ja työelämän kehittämiseen. TKI-toiminnan rahoitusta tulee kohdistaa ammattikorkeakouluille saadaksemme niiden potentiaalin hyötykäyttöön, hän sanoo.

Hallitusohjelmaa tehtäessä koulutus haluttiin pitää leikkausten ulkopuolella, eli hallitus tunnistaa selkeästi tarpeen panostaa osaamisen ja kasvuun. Ammattikorkeakoulujen odotetaan kuitenkin nostavan opiskelijamäärää tuntuvasti, joten rahoituksen tarve on edelleen kasvanut, eikä leikkauksille tai indeksijäädytyksille ole sijaa.

– Tällaisena aikana koulutus ja osaamisen kehittäminen ovat ehdottomia panostuskohteita. Pienetkin säästöt aiheuttavat merkittäviä vaikeuksia ylläpitää koulutuksen laatua. Koulutukseen kohdistuvilla leikkauksilla olisi kauaskantoisia, Suomen kilpailukykyä heikentäviä vaikutuksia, Salo sanoo.

Ammattikorkeakoulujen rahoitus suhteessa valmistuneiden määrään on puolittunut viime vuosina. Insinööriliiton mielestä onkin panostettava myös koulutuksen laatuun, ei vain määrään, jos osaavan työvoiman saatavuudesta halutaan pitää kiinni.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

puheenjohtaja Samu Salo 040 184 2290

erityisasiantuntija Miihkali Härkönen 050 307 5587

Linkit

Insinööriliitto on akavalainen ammattijärjestö, johon kuuluu jäsenjärjestöjen kautta 75 000 jäsentä. Jäsenet ovat insinöörejä ja muita tekniikan asiantuntijoita sekä insinööriopiskelijoita. Insinööriliitto tekee työtä parempien työpäivien puolesta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Insinööriliitto IL ry

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye