Tekniikan akateemiset - TEKTekniikan akateemiset - TEKTekniikan akateemiset - TEK

Kutsu: Mahdollisuus haastatella lapsia ja nuoria tiedekilpailussa Espoossa

Jaa

Tule tapaamaan tieteestä kiinnostuneita lapsia ja nuoria – ja tekemään vaihteeksi positiivisia uutisia nuorisosta.

Nuoria ihmisiä, postereita, viirejä ja ilmapalloja.
Tutki-Kokeile-Kehitä-kilpailun lopputapahtuman tunnelmia keväältä 2023. Aada Kärkkäinen

Huomenna 81 lasta ja nuorta ympäri Suomen saapuu Espooseen kisaamaan Tutki-Kokeile-Kehitä-tiedekilpailun finaaliin. Kilpailu käydään kolmessa ikäsarjassa kahden päivän aikana. Kaikki finaaliin valitut työt löydät kilpailun kotisivulta.

Median edustaja, tervetuloa Otaniemeen Aalto Design Factoryyn tiistaina 16.4. ja keskiviikkona 17.4. Medialla on mahdollisuus haastatella* Tutki-Kokeile-Kehitä-kilpailun finalisteja tiistaina kello 15–18 ja keskiviikkona kello 10–12. Tiistaina paikalla ovat toisen asteen opiskelijat ja keskiviikkona esi- ja alkuopetuksen lapset sekä 3.–9.-luokkalaiset.

* Huomioithan, että lapsia ja nuoria, joilla on punainen kaulanauha, ei saa kuvata henkilökuviin. Punaisia kaulanauhoja kantavat aikuiset ovat arvioitsijoita, ketkä saavat näkyä kuvissa.

Palkinnot jaetaan keskiviikkona 17.4. klo 14–15. Kilpailun järjestäjät julkaisevat voittajat kilpailun verkkosivuilla www.tukoke.fi viimeistään maanantaina 22.4.

Tutki-Kokeile-Kehitä-kilpailutöissä suosituimmat aihealueet olivat tänä vuonna ympäristö- ja maantiede sekä bio- ja lääketiede. Kilpailuun voi osallistua minkä tahansa aiheen työllä.

Info: Tutki-Kokeile-Kehitä 2024

  • Valtakunnalliseen kilpailuun saapui määräaikaan 1.2.2024 mennessä 151 työtä, joita oli tekemässä 256 lasta ja nuorta. Kilpailutyön voi tehdä yksin tai ryhmässä.
  • Esiraati valitsi finaaliin 36 työtä. Valintaa tuki asiantuntijoiden tekemät arviot.
  • Kilpailua ovat järjestäneet vuosittain Tekniikan akateemiset TEK yhdessä Kehittämiskeskus Opinkirjon kanssa vuodesta 1992. Itse kilpailun Opinkirjo perusti jo vuonna 1979.
  • Tutki-Kokeile-Kehitä tekee yhteistyötä STEK Sähkökisan ja Euroopan avaruusjärjestö ESAn Ilmastoetsivät-projektin kanssa. Myös näiden sekä Keksintösäätiön palkinnot jaetaan Tutki-Kokeile-Kehitä lopputapahtumassa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Nuoria ihmisiä, postereita, viirejä ja ilmapalloja.
Tutki-Kokeile-Kehitä-kilpailun lopputapahtuman tunnelmia keväältä 2023.
Lataa

Linkit

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tekniikan akateemiset - TEK

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye