Sapuska Sankarien voittajat seulottiin tiukassa kisassa
Osuuskauppa Suur-Savon ja Mikkelin Rantakylän yhtenäiskoulun yhteistyössä järjestämän Sapuska Sankarit -kokkauskisan voittajat on valittu. Kahdeksannen luokan kotitalouden oppilaille järjestetyn kilpailun finalistit karsittiin yhteensä 32 kokkiparin joukosta. Arvovaltainen tuomaristo valitsi alku-, pää- ja jälkiruokasarjojen voittajat.

Oppilailla oli käytettävissään ennalta määrätyt pääraaka-aineet ja kisa-annokset he suunnittelivat pareittain kotitaloustunneilla. Kokkauskisa huipentui Original Sokos Hotel Vaakunassa pidettyyn finaaliin, johon oli valittu kolme parasta paria jokaisesta kategoriasta.
− Parit olivat huikean tasaväkisiä ja karsinnoista jatkoon päässeet oppilaat ovat kolisutelleet gastronomisen taivaan portteja. Finaalissa taidot punnittiin ja intohimo ruoanlaittoa kohtaan hehkui jokaisen oppilaan sydämestä, ylisti kotitalousopettaja Niklas Kurvinen.
Kisassa arvioitiin maun lisäksi myös esillepanoa ja luovuutta, joka heijastui jokaisesta annoksesta. Kullakin lautasella oli tarina kerrottavanaan, ja tuomareiden tehtävä oli kuunnella ja ymmärtää jokainen niistä. Finaalituomaristoon kuuluivat Mikkelin kaupunginjohtaja Janne Kinnunen, Mikkelin kaupungin viestintä- ja markkinointipäällikkö Heidi Hänninen, Etelä-Savon ammattiopiston koulutus- ja valmennuspäällikkö Juliana Hokkanen, Länsi-Savon päätoimittaja Timo Laitakari, sisällöntuottaja Vili Rautio, Rantakylän yhtenäiskoulun apulaisrehtori Anu Kokkonen sekä Osuuskauppa Suur-Savosta toimitusjohtaja, kauppaneuvos Ari Miettinen ja henkilöstöjohtaja Tuula Lyytikäinen.
Alkuruokasarjan voittajaksi tuomaristo valitsi Isla Kokkosen ja Joanna Salmen annoksen. Paahdettua bataattia ja kardemumma-tomaattikastiketta sisältävää annosta kuvailtiin todella innovatiiviseksi ja yllättäväksi. Annoksen maussa yhdistyivät makean ja suolaisen yhdistelmä, ja ulkonäköä kuvailtiin kauniiksi ja leikkisäksi. Tuomariston kommenteissa todettiin, että annos sopisi ravintolalistalle.
Pääruokasarjassa voittajaksi nousi Anni Jääskeläisen ja Elisa Kujalan aurinkoinen unelma -ahvenrullat. Annoksessa kalan, bataatin ja dipin yhdistelmää kuvailtiin erittäin maukkaaksi. Annoksen väriloisto sekä kaunis esillepano saivat kehuja tuomaristolta. Erityismaininnan tuomaristo antoi lähes itse kalastetuista ahvenista.
Jälkiruokasarjan finaalissa voiton vei Sonja Närväsen ja Kerttu Sinkkosen brownie. Tuomaristo kommentoi annosta täyteläiseksi sekä täydellisen pehmeäksi ja suussa sulavaksi. Annoksen ulkonäköä kuvailtiin todella kauniiksi. Myös tämän annoksen koettiin olevan ravintolaruoan tasoa.
− Tuomariston tehtävä ei ollut helppo ja erot eri annoksien pisteytyksen välillä olivat todella pieniä. Finaalissa nähtiin aitoa innostusta, tekemisen meininkiä, huikeita annoksia ja mielettömiä onnistumisia. Annoksien eteen oli todellakin nähty vaivaa etukäteen valmistautumalla. Olen niin ylpeä näistä oppilaista, hehkutti Niklas Kurvinen kilpailun päätyttyä.
Kaikki finaalissa kilpailleet oppilaat palkittiin kunniakirjoin ja kukin. Jokaisen eri kategorian voittajat saivat kesätyöpaikan Osuuskauppa Suur-Savon ravintoloista tai liikennemyymälöistä. Toiseksi ja kolmanneksi sijoittuneet palkittiin tavarapalkinnoin.
− Erityiskiitoksen Sapuska Sankarit -kisasta innostumisesta sekä mahdollistamisesta ansaitsevat ehdottomasti kotitalousopettajat Johanna Lindbohm ja Niklas Kurvinen. Kotitaloustunneilla on harjoiteltu ja valmistauduttu huolella ja se näkyi finaalipäivänä, kiitteli Tuula Lyytikäinen. − Nyt ensimmäistä kertaa järjestetty Sapuska Sankarit -kokkauskisa saa jatkoa myös ensi keväänä, lupasi Lyytikäinen.
Finaalissa kisasivat voittajaparien lisäksi Justus Mäkilä ja Helmi Sipilä alkuruokasarjassa, Sini Mynttinen, Alina Rikkonen, Vilma Hyöppinen ja Sohvi Kuismala pääruokasarjassa sekä Johannes Viljakainen, Eelis Alanen, Siiri Pulkkinen ja Beata Kekkonen jälkiruoissa.
Yhteistyön nimestä järjestettiin nimikilpailu, jonka voitti Rantakylän yhtenäiskoulun 8A luokan Joanna Salmi ehdotuksellaan Sapuska Sankarit.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Tuula Lyytikäinenhenkilöstöjohtaja
Puh:+358 50 562 9200tuula.lyytikainen@sok.fiKuvat


Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Osuuskauppa Suur-Savo
S-market Joroinen uudistuu palvelemaan asiakkaitaan paremmin26.6.2025 08:40:00 EEST | Tiedote
Osuuskauppa Suur-Savo aloittaa Joroisten S-marketissa laajan remontin 1. syyskuuta 2025. Myymälä pysyy avoinna koko remontin ajan ja uudistukset valmistuvat joulukuun alussa. Uudistusten myötä kaupan valikoima tulee vastaamaan entistä paremmin sen asiakkaiden toiveita.
Sami Kovanen toimialajohtajaksi Osuuskauppa Suur-Savoon18.6.2025 15:47:36 EEST | Tiedote
Sami Kovanen on nimitetty Osuuskauppa Suur-Savon uudeksi matkailu- ja ravitsemiskaupasta sekä liikennekaupasta vastaavaksi toimialajohtajaksi. Sami aloittaa tehtävässään 11.8.2025.
Raana Lehtinen Osuuskauppa Suur-Savon kummitaiteilija 202513.6.2025 10:45:00 EEST | Tiedote
Osuuskauppa Suur-Savon vuoden 2025 kummitaiteilija on Taidekeskus Salmelan kesän nuori taiteilija, helsinkiläinen taidemaalari Raana Lehtinen. Kummitaiteilijan valinta on osa Taidekeskus Salmelan ja Osuuskauppa Suur-Savon pitkäaikaista yhteistyötä. Vuosittain jaettavalla kummitaiteilijan stipendillä tuetaan nuorten taiteilijoiden työtä.
Tervetuloa Kyläkauppapäivään 14.6.11.6.2025 09:18:06 EEST | Tiedote
Lähipalveluiden ja koko maan kattavan myymäläverkoston merkityksestä muistuttavaa Kyläkauppapäivää vietetään taas lauantaina 14.6. kaupoissa ympäri Suomen. Myös useissa Osuuskauppa Suur-Savon marketeissa on Kyläkauppapäivänä monenmoista ohjelmaa.
Mikkelin Amarillo uudistuu - nachot ja fajitakset palaavat3.6.2025 14:56:50 EEST | Tiedote
Meksikolaisen ruoan ystäville Mikkelissä on tarjolla hyviä uutisia: rennosta tunnelmastaan tunnettu Amarillo uudistuu ja tuo samalla takaisin kaivatut fajitakset sekä nachot. Ketjun kaikki ravintolat uudistuvat yhdessä yössä ja avautuvat 4.6. raikastuneella ilmeellä ja uudistetulla ruokalistalla.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme