Avain

Tarinallinen tietokirja avaa oven ihmisten ja luonnon kohtaamispaikoille

Jaa

Kirsikka Myllyrinteen kirjassa Menetyksestä ja maasta katsotaan luontokatoa ja ilmastonmuutosta ruohonjuuritasolta siellä, missä kuumuus ja kuivuus tuntuu jo ihmisten elämässä.

Kirsikka Myllyrinne: Menetyksestä ja maasta
Kirsikka Myllyrinne: Menetyksestä ja maasta

Kuudes sukupuuttoaalto ja sen seuraukset näkyvät jo Itäisellä Välimerellä. Siellä, missä muuttolintujen, mufflonien ja salametsästäjien polut kohtaavat. Pärjäävätkö uhanalaiset lajit tässä ihmisen häiritsemässä maailmassa?

Välimerellä nyt tuntuvat vaikutukset ovat todellisuutta pian myös muualla: yhä nouseva vedenpinta, eroosio, luontokato, voimistuvat syysmyrskyt ja talven tulvat, yhä kuumenevat kesät. Olemme vaarassa menettää tutun elinympäristömme ilman että pystymme vaikuttamaan siihen.

Sypressin varjossa kulkee myös kirjoittajan henkilökohtainen suru, ihmisestä jota ei koskaan ehtinyt tuntea. Millaista karttaa menetys piirtää yksilölle? Mistä kaikesta joudumme luopumaan? Joutuuko juurensa punaiseen savimaahan kaivanut tulija lähtemään vuorostaan ilmastopakolaiseksi?

Kirsikka Myllyrinne on kustannustoimittaja ja tietokirjailija, joka asuu Kyproksella. Aiemmin häneltä ovat ilmestyneet kirjat Marathonista Ateenaan : matka jonka halusin juosta (2022, Avain) ja Happamat sitruunat (2020, Avain).

teos: Menetyksestä ja maasta
kirjailija: Kirsikka Myllyrinne
ISBN: 9789523044913
kustantaja: Avain
ilmestymispäivä: 17.4.2024

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Menetyksestä ja maasta. Kansi: Timo Numminen
Menetyksestä ja maasta. Kansi: Timo Numminen
Lataa
Kirsikka Myllyrinne, kuvaaja: Boyana Loizou
Kirsikka Myllyrinne, kuvaaja: Boyana Loizou
Lataa

Linkit

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Avain

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye