Suomen Keskusta r.p.

Petri Rinne Sastamalasta ehdolle eurovaaleihin

Jaa

Keskusta on asettanut eurovaaliehdokkaaksi Petri Rinteen Pirkanmaalta. Rinne on 49-vuotias metsänhoitaja (MMM) Sastamalan Kärppälästä. Tällä hetkellä hän toimii EU-osarahoitteisen kehittämisyhdistys Leader Joutsenten reitin toiminnanjohtajana. 

Rinteellä on runsas kokemus EU:n hanketoiminnasta kansainväliseltä ja valtakunnalliselta tasolta. Hän on toiminut mm. hallituksen puheenjohtajana EU:n n Leader-kehittämisyhdistysten kattojärjestön ELARDissa, joka edustaa noin 3000 EU:n maaseutualueen alhaalta ylöspäin -kehittämistä EU:n eri toimielimissä. Vuosina 2016-2021 hän toimi Suomen Kylät ry:n hallituksen puheenjohtajana. Tällä hetkellä hän on Satafood ry:n hallituksen puheenjohtajana. 

Rinne toimii myös Euroopan maaseutuverkoston ja Euroopan meri- ja kalatalousverkoston asiantuntijana erilaisissa toimeksiannoissa. Rinne on julkaissut oppaita EU:n Leader-toimintatavan levittämisestä uusille alueille ja politiikkalohkoille sekä esitelmöinyt aiheesta viidellä eri mantereella, mm. Euroopan ja Yhdysvaltojen yliopistoissa.

- Vahvuuteni ovat yhdistelmä suomalaista maaseutuihmistä, laajaa kansainvälistä kokemusta sekä kattavia kansainvälisiä verkostoja, joita olen rakentanut 25v työuran aikana. Olen tottunut vaikuttamaan Brysselissä Suomelle tärkeiden asioiden puolesta, esimerkiksi viime syksyllä komissio uhatessa kieltää silakanpyynnin Itämereltä.

- Minulle vaikuttava politiikka on asiamme ajamista muiden kanssa neuvotellen ja yhteensovittaen. Yksin ja laidalta on vaikea saada tahtoaan läpi, on parempi toimia keskeltä ja muiden kanssa yhdessä.

Rinne tähyää Euroopan Parlamenttiin ihmiset ja asiat tuntevana vaikuttajana, jolla on vahvat näytöt sekä pitkä käytännön kokemus EU:n politiikasta ja toiminnasta. Rinne uskoo EU:n mahdollisuuksiin, mutta näkee nykykehityksen uhkaavana niin byrokratian kasvamisen kuin markkinoiden vääristymisenkin näkökulmasta. 

- Minulla on Suomen EU-jäsenyyden mittainen kokemus käytännön EU-yhteistyöstä ja siitä, miten hyviä tuloksia EU:n tuella voidaan saada aikaiseksi maakunnissa ja maaseudulla. EU voi olla vahva kehittämisen kumppani tai sen jarru. 

- EU:n on uudistuttava turvatakseen olemassaolonsa.  Meidän on palautettava usko ja innostus EU:hun, ennen kuin se uppoaa byrokratian suohon. 

- Esimerkiksi Unionin yhteinen maatalouspolitiikka byrokratisoituu entisestään. Eri puolilla Eurooppaa järjestetyt traktorimarssit ovat oikeutettuja, kysymys on toimeentulosta, ruokaturvasta ja vastuullisuudesta, Rinne sanoo.

- Eurooppalaisella ruoalla ja luonnonvara-alalla on korkeat standardit sekä tuotantokustannukset. Halpatuonnilla ulkoistamme ympäristöongelmat muille mantereille ja saatamme tuottajamme pulaan. Kaupan ja sisämarkkinoiden vastuullinen kehitys on meihin kaikkiin vaikuttava asia, joka on vahvasti työlistallani. 

Keskusta on nyt nimennyt 16 ehdokasta. Lisätietoja: https://keskusta.fi/keskusta-europarlamenttivaaleissa/

Lisätietoja: Petri Rinne, Puh. 040 555 3232

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Keskusta. Rohkeutta. Ratkaisuja. Keskusta on yli 110-vuotias kansanliike, joka rakentaa politiikkansa ihmisen, ei järjestelmän tarpeille.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Keskusta r.p.

Keskustan Vihreä vappu - puoluejohto ja muut keskustavaikuttajat puhuvat sekä kuuntelevat ympäri Suomea29.4.2024 14:32:52 EEST | Tiedote

Keskustan puoluejohto, puheenjohtajaehdokkaat, kansanedustajat ja eurovaaliehdokkaat pitävät vappupuheitaan vappuaattona ja vapunpäivänä ympäri Suomea. Puheenjohtaja Saarikon vappupuheen voi kuunnella tänä vuonna Turussa vapunpäivänä. Tervetuloa mukaan! Helsinki Helsinki 1.5. klo 13. Kiasman edessä Mannerheiminaukiolla.( Kyösti Kallion patsaan alue on tällä hetkellä remontissa.) Puhumassa kansanedustaja Petri Honkonen, kaupunginvaltuutettu ja ryhmän puheenjohtaja Terhi Peltokorpi sekä Helsingin piiristä Petri Roininen. Musiikista vastaa Sinetti-Seitsikko. --- Uusimaa Hyvinkää 1.5. klo 10.30 Hitsaajat -patsas. Mukana mm. kansanedustaja Antti Kaikkonen. Kerava 1.5. klo 12, Puuvalonaukio. Mukana mm. kansanedustaja Antti Kaikkonen. Porvoo 1.5. klo 14, Runeberginpuisto, Mukana mm. kansanedustaja Antti Kaikkonen. --- Varsinais-Suomi Turku 1.5. klo 12–14, yliopistonkatu. Annika Saarikon vappupuhe klo 12 ja Turun keskustaopiskelijoiden tervehdys tämän jälkeen. Simaa ja munkkeja tarjolla! --- E

Keskustan eurovaaliohjelma julki: Ryhtiä Eurooppaan29.4.2024 11:21:16 EEST | Tiedote

Keskusta vaihtoehto on ryhdikkäämpi Eurooppa, joka rakentaa kriisinkestävyyttä, turvallisuutta ja omavaraisuutta. Suomalaisen tehtävä Euroopan parlamentissa on edistää suomalaista etua, vapautta kotona ja voimaa maailmalla. Keskustan eurovaaliohjelma julkaistiin maanantaina. Keskustan mukaan EU on ollut ponneton kilpailukyvyn, turvallisuuden ja väestökehityksen osalta. Unionin suunta on muutettava. Ääni Keskustalle on ääni ryhdikkäämmälle Euroopalle ja suomalaisten edulle. Voimapolitiikan paluu ja geopolitiikanjännitteet edellyttävät unionilta vahvistuvaa päätöksentekoa ja toimintakykyä, jota Keskusta mielestä on vahvistettava mm. lisäämälllä määräenemmistöpäätöksentekoa ulko- ja turvallisuuspolitiikassa, luomalla Euroopan unioniin pysyvän puolustusministereiden ministerineuvoston ja nimittämällä seuraavaan komissioon puolustuskomissaarin. EU:n on toimittava eurooppalaisen puolustusteollisuuden vahvistamiseksi alan pk-yritysten toimintaedellytyksien parantamiseksi. Keskusta patistaa EU

Keskustan puoluevaltuusto: Hallituksen sote-politiikka tulee kalliiksi28.4.2024 12:14:40 EEST | Tiedote

Orpon hallituksen valitsema suunta, jossa peruspalveluja heikennetään ja lähipalvelut keskitetään kauemmas, saa tuomion keskustan puoluevaltuustolta. Keskusta ei hyväksy ongelmien vierittämistä seuraaville sukupolville ja hallituksille. Keskustan kestävä vaihtoehto on panostaa nopeaan ja helposti saavutettavaan hoitoon, ennaltaehkäisyyn sekä hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseen. Nykyhallituksen sosiaali- ja terveyspolitiikka vastaa talouden tervehdyttämistä pikavippejä ottamalla. Hoitoon pääsyn tietoinen vaikeuttaminen Orpon hallituksen toimesta tuottaa ehkä lyhyen aikavälin säästöjä, mutta aiheuttaa hyvin nopeasti monin verroin suurempia kustannuksia vaivojen pahentuessa ja erityissairaanhoidon tarpeen kasvaessa. Taloudelle vahingollista on myös perusterveydenhuollon alasajosta seuraava työkyvyn heikkeneminen ja työuran lyhentyminen. Tällaisen politiikan inhimilliset kustannukset ovat taloudellisia vahinkoja vieläkin suuremmat. Lähipalveluita pitää olla saatavilla kaikissa kunnissa.

Keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko puoluevaltuuston kokouksessa 27.4.202427.4.2024 11:30:20 EEST | Tiedote

Keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko Puoluevaltuusto 27.4.2024 Hyvät puoluevaltuutetut, ”Suomi on taloudellisesti pysähtynyt, harmaantuva ja suuret yhteiskunnalliset projektinsa hukannut maa, jota yhdistää parhaiten suhtautuminen nyky-Venäjään.” Sanoitus on Suomen Kuvalehden päätoimittajan Matti Kalliokosken maaliskuisesta pääkirjoituksesta, mutta arvioon on helppo yhtyä. Näin maamme makaa. Keskustan tehtävä on näyttää Suomelle suunta ja osoittaa, että meistä on kansana yhdessä muuhunkin kuin pelkäämään sotaa tai inhoamaan Venäjää. Ja ei – en tarkoita etteikö meidän pitäisi järjestelmällisesti tuomita naapurimaamme karmeat teot Ukrainassa – pitää tuomita. Me seisomme Ukrainan rinnalla. Ja kyllä – pitää ja olla myös oman turvallisuuden suhteen enemmän valppaana kuin koskaan elinaikanani. Turvallisuus on tärkeää. Mutta vielä tärkeämpää on toivo. Mitä tuulisemmat ajat, sitä selkeämmin politiikan tehtävä on luoda uskoa parempaan. Jos sitä ei ole, mitä järkeä on missään. Perheessä, pello

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvisen puhe Keskustan puoluevaltuustossa 27.4.202427.4.2024 10:45:01 EEST | Tiedote

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen Keskustan puoluevaltuusto 27.4.2024 Arvoisa puheenjohtaja, Ei siellä keskellä voi vaan olla. Näin pääministeri Orpo totesi eduskunnassa valtiopäivien 2024 avauskeskustelussa. Tässä kiteytyy parhaiten Keskustan haaste 2020-luvun politiikassa. Mutta arvoisat aatesisaret ja -veljet: tämän saman haasteen kanssahan me olemme menestyksellä vuodesta 1906 vääntäneet. Rakentaneet vapaan kansan suoraa tietä sosialismin ja kommunismin pakkovallan ja suurpääoman ja kapitalismin kahleiden väliin! Hyvät puoluevaltuutetut, tästä on kysymys Keskustan oppositiopolitiikassa ja tästä on ollut kysymys vuoden 2023 valtiopäivillä, josta tässä annan sääntömääräistä kertomusta puoluevaltuustolle. Orpon ja Purran ensimmäinen vuosi on ollut suuri pettymys. Vuoden aikana kasvussa ovat olleet vain työttömyys, konkurssit ja valtion velka, ei kansantalous eikä ihmisten hyvinvointi. Yksityisen sektorin työllisiä oli maaliskuussa peräti 76 000 vähemmän kuin vuosi

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye