Quattro Mikenti Group

Nimlas ja QMG kasvoivat voimakkaasti – yritysostot jatkuvat Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa

Jaa

Nimlas Group kasvoi Pohjoismaiden neljänneksi suurimmaksi talotekniikkakonserniksi 8 miljardin Ruotsin kruunun pro forma -liikevaihdollaan. Nimlakseen Suomessa kuuluva QMG kasvatti pro forma -liikevaihtonsa 270 miljoonaan euroon vuonna 2023.

Nimlas Group kasvoi voimakkaasti vuoden 2023 aikana. Norjalaisen Konstel-konsernin osto teki Nimlaksesta pohjoismaisen talotekniikkakonsernin. Paikallisia yritysostoja jatkettiin Ruotsissa erityisesti sähköurakoinnissa ja Suomessa talotekniikkapalveluissa. Myös Norjassa ostettiin Konsteliin vuoden aikana lisää paikallisia sähköurakoitsijoita.

Nimlaksen pro forma -liikevaihto ylsi 8 miljardiin Ruotsin kruunuun, ja konsernin pitkän tähtäimen tavoite on saavuttaa nykyisillä markkinoilla sekä nykyisissä palveluissa lähivuosina 12 miljardin kruunun liikevaihto ja 10 prosentin tulostaso (EBITA).

– Kasvumme tulee olemaan sekä orgaanista että yritysostoilla luotua. Ostettavien yritysten tulee olla hyvin hoidettuja, kannattavia ja vahvojen paikallisten yrittäjien johtamia. Useimmissa tapauksissa yrittäjät jäävät johtamaan yhtiöitään, Nimlas Groupin toimitusjohtaja Mikael Matts kertoo.

– Nimlaksen strategian vahvuus on hajautetussa johtamismallissa, jossa paikalliset yrittäjävetoiset yhtiöt vastaavat täysin liiketoiminnastaan, ja suuren konsernin strateginen tuki ja edut ovat heidän apunaan, Mikael Matts lisää.

Vuonna 2023 Nimlaksen strategia toimi vakuuttavasti, vaikka markkinatilanne oli vaativampi. Pro forma-liikevaihto kasvoi 5 miljardista kruunusta 58 prosentilla 8 miljardiin kruunuun, ja kannattavuus vahvistui samaan aikaan. Oikaistu liiketulos (EBITA) nousi 6,9 prosenttiin verrattuna edellisen tilikauden 6,2 prosenttiin.

– Nimlas Group on neljänneksi suurin talotekniikkayritys Pohjoismaissa ja kasvumme jatkuu. Tavoitteemme on, että Nimlaksesta tulee Pohjoismaiden kannattavin talotekniikkakonserni ja vahva vastuullisuuden edistäjä, Mikael Matts jatkaa.

QMG teki yritysostoja erityisesti palveluliiketoiminnassa

QMG:n pro forma -liikevaihto vuonna 2023 kasvoi 270,1 miljoonaan euroon edellisen tilikauden 245 miljoonasta eurosta. Liiketulos oli 6,9 prosenttia liikevaihdosta (6,8 % vuonna 2022) Henkilöstömäärä kasvoi niin ikään 200 talotekniikan ammattilaisella ja oli vuoden lopussa 1500.

Vuoden 2023 aikana QMG teki seitsemän yritysostoa ja liiketoimintakauppaa, jotka vaikuttivat maantieteellisesti laajalla alueella. LVI-palveluita kasvatettiin Kajaanissa, Kokkolassa, Turussa ja Vantaalla, sähköurakoinnin tarjoomaa Kuopiossa, Pyhäjoella, Raahessa ja Vaasassa, paloturvallisuutta Pirkanmaalla ja pääkaupunkiseudulla sekä energiatehokkuuspalveluita valtakunnallisesti.

– Vahvistimme verkostoamme Nimlaksen ja QMG:n strategian mukaisesti, ja jatkamme kasvua aktiivisesti vuoden 2024 aikana. Valikoimamme on monipuolinen, ja se vastaa tilaajien ja rakennusten käyttäjien tarpeisiin koko maassa. Kilpailukykymme näkyy sekä merkittävissä projekteissa että uusissa palvelusopimuksissa, joita olemme saaneet, QMG:n toimitusjohtaja Tiina Koppinen toteaa.

Nimlas Groupin ja QMG:n pro forma -luvuissa on huomioitu ostettujen yritysten liikevaihto ja tulos koko tilikauden ajalta.

Nimlas Group on tänään julkaissut vuosikertomuksensa vuodelta 2023, joka sisältää vastuullisuusraportin. Tämä oli toinen kokonainen toimintavuosi pohjoismaisena talotekniikkakonsernina, joka muodostettiin vuonna 2021. Vuosikertomus on saatavilla ruotsiksi ja englanniksi Nimlaksen verkkosivuilla osoitteessa https://www.nimlasgroup.com/finance.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Sähköasennusta | Kuusitunturi Lahti
Sähköasennusta | Kuusitunturi Lahti
Lataa
Automaatioasennusta | Cervius
Automaatioasennusta | Cervius
Lataa
LV-asennusta | Mikenti-Talotekniikka
LV-asennusta | Mikenti-Talotekniikka
Lataa
Nimlaksen henkilöomistajat koolla Tukholmassa 2023
Nimlaksen henkilöomistajat koolla Tukholmassa 2023
Lataa
QMG:n toimitusjohtaja Tiina Koppinen
QMG:n toimitusjohtaja Tiina Koppinen
Lataa

Linkit

QMG lyhyesti

QMG-konserni on Suomen suurimpia talotekniikka-alan yrityksiä. Se toteuttaa talotekniikkaprojekteja ja -huoltopalveluita valtakunnallisesti. QMG:n palveluvalikoima kattaa kaikki talotekniikan osa-alueet. Konserniin kuuluu 47 tytäryhtiötä eri puolilla maata. Vuonna 2023 QMG:n liikevaihto oli 270,1 miljoonaa euroa (pro forma). Konsernin palveluksessa on yli 1500 talotekniikkaurakoinnin ja -palveluiden ammattilaista.

QMG, ruotsalainen Sandbäckens ja norjalainen Konstel muodostavat pohjoismaisen Nimlas Group -talotekniikkakonsernin. Nimlaksen pääomistaja on sijoitusyhtiö KLAR Partners, ja omistajaohjelmaan kuuluu yhtiöistä yli 500 henkilöstöomistajaa.

Päätiedot Nimlas Groupista

Nimlas Group on johtava pohjoismainen talotekniikkaurakointi- ja -palvelukonserni, joka työllistää noin 4000 talotekniikka-ammattilaista yli 120 toimipaikassa Ruotsissa, Suomessa ja Norjassa.

Nimlas tarjoaa talotekniikkaurakointia ja -palveluita laajasti. Valikoima kattaa muun muassa LVI-, sähkö-, automaatio-, jäähdytys-, kylmätekniikka-, paloturva- sekä suunnittelu- ja turvatekniikkaratkaisut. Nimlas on asettanut tavoitteekseen olla Pohjoismaissa kannattavin talotekniikkakonserni ja vastuullisuuden edistäjä, joka kiinnostaa alan yrityksiä ja tarjoaa niille parhaan kasvuympäristön. Nimlas Groupin liikevaihto oli vuonna 2023 noin 8 miljardia Ruotsin kruunua (pro forma).

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Quattro Mikenti Group

LVI-Triolle ja Ilmastointi-Mikentille uudet toimitusjohtajat – fokus LV- ja IV-palveluissa sekä energiatehokkuudessa28.3.2024 08:00:00 EET | Tiedote

Pääkaupunkiseudulla LVI-Trio on QMG-konsernin suurin palveluliiketoiminnan toteuttaja, ja Ilmastointi-Mikenti on erityisen vahva suurissa ilmanvaihdon saneeraushankkeissa sekä energiatehokkuushankkeissa. Molemmat yhtiöt saavat 1.4.2024 alkaen uudet vetäjät konsernin sisältä, kun talotekniikkainsinööri Janne Korhonen aloittaa LVI-Trion toimitusjohtajana ja DI Sakari Voutilainen vastaavassa tehtävässä Ilmastointi-Mikentissä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye