Messukeskus

Ruokalähettiläs 2024 -tunnustus Iman ja Leena safkaa -ruokayhteisölle

Jaa

Uusi Ruokalähettiläs 2024 -tunnustus luovutettiin Iman Gharagozlulle ja Leena Ahokkaalle tänään avautuneilla Ruokamessuilla Helsingin Messukeskuksessa. Tunnustuksen myötä Ruokamessut haluaa nostaa esille ansioituneita ruoan puolestapuhujia ja toimijoita.

Leena Ahokas ja Iman Gharagozlu ovat vuoden 2024 ruokalähettiläitä.
Leena Ahokas ja Iman Gharagozlu ovat vuoden 2024 ruokalähettiläitä. Bernhard Forsten

Gharagozlun ja Ahokkaan intohimo ruokaan ja yhdessä kokkaamiseen on tehnyt heistä tunnettuja ruoka-alan uranuurtajia. Ruokalähettiläs-tunnustus tuli pariskunnalle iloisena yllätyksenä.

”Tuntuu todella ihanalta saada tämmöinen tunnustus ja vielä ensimmäisinä Ruokamessujen historiassa. Tämä on meille enemmän kuin työ ja on upeaa, että se näkyy ja tuntuu myös muille. Liikutumme edelleen saadessamme viestin, kuinka ruokamme ja reseptimme ovat muuttaneet jonkun arjen, elämän, parisuhteen tai vaikean päivän. Ruoalla, ruokakulttuurilla ja yhdessä syömisellä on niin suuri merkitys ihmisten hyvinvointiin, että sen tulisi saada enemmän ääntä yhteiskunnallisessa keskustelussa”, pariskunta sanoo. 

Ruokavaikuttajat Iman ja Leena perustivat Instagram-kanavansa tuttavien pyynnöstä toukokuussa 2020, mistä lähtien se on levittänyt helpon arki- ja juhlaruoan reseptejä lähes 63 000 seuraajalle. Pariskunta on opettanut ruuanlaittoa myös Yle Areenan Iman ja Leena – Viikon arkisafkat kerralla -ohjelmassa, jossa pariskunta opasti kädestä pitäen, miten tehdä ruoat viikoksi kuudelle hengelle. Heiltä on myös julkaistu reseptikirja vuonna 2023.

Iman ja Leena safkaa -yhteisön ruokareseptit ovat maistuvia mutta riittävän yksinkertaisia, jotta suuri yleisö uskaltaa kokeilla niitä. Ruokayhteisö on onnistunut tekemään ruuan valmistamisesta helposti lähestyttävää, värikästä ja vähemmän vakavaa. Suomalaisille tutuista raaka-aineista tulee pariskunnan käsissä maukasta ruokaa mausteita vaihtamalla, mikä toimii inspiraationa muillekin kokeilla uusia makuyhdistelmiä ruoanlaitossa.

”Ruoan pitää olla herkullista! Ruoka luo sosiaalista elämää ja se on paljon muutakin kuin raaka-aineita. Ruoalla on kokonaisvaltainen vaikutus hyvinvointiin. Yhdessä syöminen, toisen ilahduttaminen ja päivän hetkien jakaminen ruoan äärellä inspiroivat meitä”, toteavat Iman ja Leena.

Iman ja Leena ovat kumpikin intohimoisia ruoanlaittajia ja ruokakulttuurin puolestapuhujia. Erityisesti arkiruoan korostaminen on heille sydämen asia.

”Toivomme, että voimme muuttaa tapaa, jolla ruoasta ja arkikokkailusta ajatellaan. Totta kai ruoan laittaminen tuntuu välillä pakkopullalta. Haluamme palauttaa arkiruoan kunniaan ja kannustaa ihmisiä ajattelemaan, mitä kaikkea ruoanlaitolta voi saada sen sijaan, että sitä ajateltaisiin pakollisena arjen askareena. On erilaisia päiviä: sellaisia kun huvittaa kokata ja sellaisia kun ei huvita. Olkaa itsellenne armollisia, oikaiskaa kun tuntuu siltä älkääkä ottako kokkaamista liian vakavasti”, kannustavat Iman ja Leena.

Uusi ruoka- ja juoma-alan suurtapahtuma Ruokamessut on avoinna Helsingin Messukeskuksessa sunnuntaihin saakka. Samaan aikaan ja samalla lipulla myös Lapsimessut ja Lemmikkimessut. | www.ruokamessuthelsinki.fi | @ruokamessuthelsinki | #ruokamessut |   

Kuvia palkinnonjakotilaisuudesta ja palkituista Messukeskuksen kuvapankissa https://mediabank.messukeskus.com pe 19.4. noin klo 15.30 alkaen.

Lisätietoja:  
Iman ja Leena safkaa, Leena Ahokas p. 0445745284 ja Iman Gharagozlu p. 0400746162, imanjaleenasafkaa@gmail.com

Helsingin Messukeskus, viestinnän asiantuntija Antti Karjunen, p. 050 574 3444, antti.karjunen@messukeskus.com  

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Helsingin Messukeskus on Suomen elämyksellisin tapahtumakortteli ja vaikuttavin kohtaamismedia. Onnistuneet kohtaamiset jättävät vahvan muistijäljen ja tuottavat kiistatonta tulosta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan erilaisten tapahtumien areenaksi. Messukeskuksen itse tuottamia tapahtumia ovat mm. Habitare, Helsingin Kirjamessut, Educa, FinnBuild, Matkamessut ja Vene Båt. Vierastapahtumina Messukeskuksen tiloissa järjestetään mm. Slush, Nordic Business Forum, Assembly, Koiramessut sekä lukuisia kansainvälisiä kongresseja ja yritystapahtumia vuosittain. Tilat käsittävät 7 hallia, 40 muuntuvaa kokoustilaa, 21 ravintolaa ja oman tapahtumahotellin. Omistajayritys Suomen Messut Oyj perustettiin vuonna 1919. | Messukeskus. The real social media. | www.messukeskus.com @messukeskus

Helsinki Expo and Convention Centre (brand name Messukeskus) hosts Finland’s most inspiring events and exciting encounters. We create successful and lasting interactions with undisputable results. As Finland’s premier experience provider, we organise high-quality events and rent out our facilities for various occasions/ for a wide variety of occasions. Events produced by Messukeskus include, among others, Habitare, the Helsinki Book Fair, Educa, Finnbuild, Matka Nordic Travel Fair, and Helsinki International Boat Show. Messukeskus also hosts guest events such as Slush, Nordic Business Forum, Assembly, International Dog Fair, as well as many international congress and business events every year. Our premises include 7 halls, 40 convertible meeting rooms, 21 restaurants, and our own hotel.The Finnish Fair Corporation was founded in 1919. |  Messukeskus. The real social media | www.messukeskus.com @messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Media Invitation: Radical Health Festival Helsinki 21-23 May 202413.5.2024 13:54:49 EEST | Kutsu

Welcome to the first Radical Health Festival Helsinki, which brings together European professionals in digital health from 21 to 23 May 2024. Radical Health Festival Helsinki brings together the entire European health innovation ecosystem under one roof. The festival takes place in Finland, at the Helsinki Expo and Convention Centre. The organising partners of the Radical Health Festival Helsinki are éditohealth and Helsinki Expo and Convention Centre.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye