Jyväskylän Messut Oy / Paviljonki

Digiturvallisuusmessut yhdistivät asiantuntijat, yritykset ja ajankohtaiset tietoturvateemat Paviljonkiin jo toista kertaa

Jaa

Digiturvallisuusmessut järjestettiin messu- ja tapahtumakeskus Paviljongissa Jyväskylässä toista kertaa 18.4.2024. Messuilla kuultiin mielenkiintoista ja ajankohtaista ohjelmaa jopa kolmella eri ohjelmalavalla ja esiteltiin ratkaisuja digiturvallisuuden kehittämisestä kiinnostuneille organisaatioille.

Digiturvallisuusmessut 2024
Digiturvallisuusmessut 2024 Anne Kalliola Jyväskylän Messut Oy

Digiturvallisuusmessuja olivat mukana järjestämässä Jyväskylän Messujen kanssa yhteistyössä Jyväskylän yliopisto, Jyväskylän Ammattikorkeakoulu, Suomen kyberosaamiskeskus FICEC, Digi- ja väestötietovirasto sekä Jyväskylän kaupunki.

Messujen ohjelmassa kuultiin useista ajankohtaisista aiheista tekoälystä tietoturvasäädöksiin. Puhujina oli digiturvallisuusalan huippunimiä, kuten Aalto-yliopiston kyberturvallisuuden työelämäprofessori ja turvallisuusasiantuntija Jarno Limnéll, Kyberala ry:n eli Finnish Information Security Clusterin (FISC) toiminnanjohtaja Peter Sund sekä tietoyhteiskunnan ja tietoturvan asiantuntija Petteri Järvinen.

Lisäksi puhujina oli laajasti muita eri alojen ja yritysten edustajia, mm. europarlamentaarikko Henna Virkkunen, Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin pääjohtaja Jarkko Saarimäki sekä Amazon Web Services Security Specialist Solutions Architect Markku Kaskenmaa.

Jyväskylän yliopistosta ja Jyväskylän Ammattikorkeakoulusta oli myös edustajia kertomassa digiturvallisuuden tutkimus-, kehitys- ja koulutustoiminnan eri aspekteista. Jyväskylän yliopiston informaatioteknologian tiedekunnan tutkimusjohtaja ja ilma- ja kybersodankäynnin dosentti Martti Lehto sekä Jyväskylän ammattikorkeakoulun IT-instituutin johtaja Tero Kokkonen kertoivat Suomen kyberosaamiskeskuksen (FICEC) toiminnasta kansallisen kyberkyvykkyyden vahvistajana.

Ian Oliver, Jyväskylän Yliopiston Informaatioteknologian tiedekunnan apulaisprofessori, kertoi kyberturvallisuuden positiivisista vaikutuksista innovaatioihin. Tapahtumassa kuultiin myös Jyväskylän yliopiston Informaatioteknologian tiedekunnan lehtori Panu Moilasta, joka on tutkinut laajalti informaatiovaikuttamista ja -sodankäyntiä.

Yhden lavan ohjelmistosta vastasi kokonaisuudessaan yhteistyökumppani Digi- ja väestötietovirasto. Ohjelmalava Forumilla IT-Kimmon eli Digi- ja väestötietoviraston VAHTI-pääsihteeri Kimmo Rouskun vinkit verkkorikollisuuden estämiseen keräsi runsaasti kiinnostuneita kuulijoita. Lisäksi kuultiin julkisen hallinnon digiturvan kehittämisestä, digiriskien kartoittamisesta, kyberturvallisuuden yleistilasta Suomessa, nuorten tietoverkkorikollisuuden ehkäisemisestä ja kyberturvallisuudesta osana huoltovarmuutta.

Näytteilleasettajina messuilla oli noin kolmekymmentä kotimaista ja kansainvälistä digiturvallisuusalan yritystä ja palveluntuottajaa sekä kyberalan koulutusta edistäviä korkeakouluja.

”Digiturvallisuus on aihe, joka koskettaa nykypäivänä enemmän tai vähemmän meitä jokaista ja vahvan tietoturvan rakentaminen on välttämätöntä kaikissa organisaatioissa. Digiturvallisuusmessut onkin erittäin ajankohtainen tapahtuma”, kertoo Jyväskylän Messut Oy:n myyntipäällikkö Matti Kuosmanen.

”Olemme tyytyväisiä siihen, miten tapahtuma on otettu vastaan ja myös kävijämäärä nousi viime vuodesta hieman. Jatkamme tapahtuman kehittämistä näytteilleasettajien ja kävijöiden toiveiden mukaan”, Kuosmanen jatkaa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Digiturvallisuusmessut 2024
Digiturvallisuusmessut 2024
Lataa
Jarno Limnéllin puheenvuoro keräsi paljon kuulijoita
Jarno Limnéllin puheenvuoro keräsi paljon kuulijoita
Lataa
Digiturvallisuusmessut 2024
Digiturvallisuusmessuilla kuultiin ajankohtaista tietoturva-asiaa
Lataa

Linkit

Lisätietoa julkaisijasta

Jyväskylän Messut Oy vastaa messu- ja tapahtumakeskus Paviljongin toiminnasta kokonaisuudessaan. Järjestämme suosittuja ammatti- ja kuluttajamessuja sekä muita arvostettuja tapahtumia Paviljongissa Jyväskylässä ja muualla Suomessa. Vuokraamme Paviljongin muunneltavia tiloja ja tuotamme tapahtumapalveluja muille tapahtumajärjestäjille.

Messu- ja tapahtumakeskus Paviljonki on todellinen kohtaamispaikka ja yksi Suomen suurimmista tapahtumakeskuksista, jossa järjestetään noin 1000 tapahtumaa ja vierailee yli 400 000 asiakasta vuosittain.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän Messut Oy / Paviljonki

Jyväskylän Rakennusmessut 2024 esitteli monipuolisesti rakentamisen uutuuksia, trendejä ja ratkaisuja Paviljongissa17.3.2024 19:58:11 EET | Tiedote

Jyväskylän Rakennusmessut keräsi 15.−17.3.2024 yli 150 näytteilleasettajaa Paviljonkiin esittelemään uutuuksia, trendejä ja ratkaisuja rakentamisen, remontoinnin, sisustamisen ja pihan teemoista. Rakennusmessuilla oli monipuolista ohjelmaa kolmen päivän ajan. Messujen avauspuheenvuoron piti Anu Kärkkäinen Rakennusteollisuus RT:stä aiheesta Uudistuva rakennuslaki.

Jyväskylän Rakennusmessuilla jaettiin Keski-Suomen vuoden 2023 Rakennusmestari, Kiinteistötekijä ja Esimerkillinen Rakennuskohde -tunnustukset15.3.2024 19:18:13 EET | Tiedote

Jyväskylän Rakennusmessuilla myönnetään vuosittain tunnustuksia ansiokkaasta työstä rakennusalalla. Tänä vuonna Rakennusmessuilla myönnettiin Keski-Suomen vuoden 2023 Rakennusmestari -tunnustus Risto Salmiolle ja Keski-Suomen vuoden 2023 Kiinteistötekijä -tunnustus Amine Ghoualille. Keski-Suomen vuoden 2023 Rakennuskohde -tunnustus myönnettiin Alvar Aalto -museon peruskorjaus ja laajennus Aalto 2 -kohteelle.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye