Kustannusosakeyhtiö Aula & Co

Ari Turusen ja Petri Laukan uutuus Paha meri kertoo Itämerestä taistelujen ja poliittisten kamppailujen näyttämönä

Jaa

Itämeri on 2020-luvulla tuiki erilainen kuin viikinkien tai ristiritarien sotaisina aikoina. Petri Laukan ja Ari Turusen Paha meri julkaistaan maanantaina 6.5.

Itämeri on ollut jo vuosituhansien ajan keskeinen väylä, jolla niin aatteet kuin tavaratkin ovat kulkeneet idästä länteen ja pohjoisesta etelään. Roomalaiset kutsuivat merta Mare Barbarumiksi, barbaarien mereksi ja sen vesillä ovat seilanneet myös legendaariset viikingit ja myöhemmin sotakuninkaat.

Petri Laukan ja Ari Turusen uutuuskirja Paha meri  kertoo elintärkeän merialueen historiasta mutta pohtii myös, millainen Itämeren tulevaisuus on niin poliittisesti kuin ekologisestikin.

"Kirjan lähtökohta on tarkastella Itämeren menneisyyttä sellaisista historiallisista näkökulmista, joista Euroopan suurimman sisämeren elämää ei ole kovin yleisesti totuttu katsomaan. Valtaapitävillä on ollut viikinkiajoista lähtien halu hallita Itämerta, ja voimaa takanaan", Laukka ja Turunen kirjoittavat esipuheessaan.

Itämeri on pienestä koostaan huolimatta ollut usein taistelujen, hirmutekojen ja poliittisten kamppailujen myrskyisä näyttämö. Sen rannoilta ovat lähteneet monet maailmanpolitiikkaan vaikuttaneet mullistukset, joista jokainen on painanut jälkensä Itämeren kansojen elämään. Pietarista alkoi Venäjän vallankumous, Gdanskista toinen maailmansota. Liettuan kansalaisten rohkeudesta lähti liikkeelle Neuvostoliiton hajoaminen, joka johti koko itäisen Euroopan valtiollisen kartan uudelleen muodostumiseen. Pinnalta katsoen näyttää siltä, että Itämeri on 2020-luvulla tuiki erilainen kuin viikinkien tai ristiritarien sotaisina aikoina.

"Saattaa olla, että yhdeksän merivaltiota ovat joutuneet jälleen sellaiseen virtaukseen, joka vie kohti epävarmuutta ja uhkia", kirjoittajat toteavat teoksessaan.

Ari Turunen on tietokirjailija, jonka elämäntyö palkittiin viime syksynä Suomen tietokirjailijat ry:n Tietokirjailijapalkinnolla. Hänen tuotantonsa on laaja ja teoksia on julkaistu useissa maissa.

Petri Laukka on tietokirjailija ja toimittaja. Laukka on julkaissut tietokirjoja Suomen kulttuurihistoriasta. 

Kirjan Paha meri – Itämeren myrskyisä historia julkistustilaisuus
maanantaina 6.5. klo 18 Rosebudin Sivullinen-kirjakaupassa Kaisatalossa, osoite Vuorikatu 10, Helsinki.

Klo 18 Kirjailijoiden haastattelu, haastattelijana toimii Kai Myrberg.
klo 18.30 sana vapaa kysymyksille ja kommenteille
Klo 18.45 Vapaata keskustelua, tekijät jakavat omistuskirjoituksia kirjaansa.
Mahdollisuus mediahaastatteluun myös aikaisemmin päivällä.

Lisätiedot:
Aula & Co, Nora Varjama, nora.varjama@aulakustannus.fi, puh. 050 547 6868

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Ari Turunen ja Petri Laukka
Ari Turunen ja Petri Laukka
Lataa
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Aula & Co on kasvava keskisuuri kirjankustantamo. Nuoren kustantamon hittikirjoja ovat muun muassa Heather Morrisin Auschwitzin tatuoija, maailman tunnetuimman tähtitieteilijän Neil DeGrasse Tysonin Tähtitiedettä kiireisille, Ison-Britannian tunnetuimman nykykirjailijan Matt Haigin teokset sekä kulttimaineeseen noussut Lucia Berlinin Siivoojan käsikirja. Sami Tissarin romaani Krysa oli Finlandia-ehdokas vuonna 2022.

Aula & Co:n omistaa nykyään Storytel Books, mutta yhtiö on itsenäinen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusosakeyhtiö Aula & Co

Omakohtaisen perhetragediaromaanin kirjoittanut Kevin Chen Helsingissä 24.-27.5., pääesiintyminen Helsinki Litissä17.5.2024 11:38:53 EEST | Tiedote

Kevin Chen on taiwanilainen kirjailija. Hänen osittain omiin kokemuksiin perustuva romaaninsa Aavekaupunki kertoo vanhoillisen taiwanilaisperheen ainoasta pojasta, jolta odotetaan paljon, mutta jonka orastava homous saa vanhemmat pettymään. Kevin Chen esiintyy Helsinki Lit -tapahtumassa lauantaina 25.5 klo 12.30. Keskustelemassa on mukana Helsingin kirjamessujen ohjelmajohtaja Ville Blåfield. Helsinki Litin liput ovat loppuunmyytyjä, mutta tapahtuma striimataan. Chen on myös Akateemisessa kirjakaupassa 24.5.

Menestyskirjailija Heather Morrisin uutuuskirja Nousevan auringon sisaret kertoo muusikko Norah Chambersin ihmeellisestä vankikuorosta19.4.2024 09:54:00 EEST | Tiedote

Toisen maailmansodan aikaan japanilaisten vankileirillä englantilainen kapellimestari ja säveltäjä Norah Chambers perusti naisvankien kanssa a cappella -kuoron. Se pelasti monta ihmistä kurjuudelta vaikeissa oloissa. Heather Morrisin uutuusteos Nousevan auringon sisaret kertoo sisaruudesta ja selviämisestä vankileirillä. Heather Morrisin kirjoja on myyty Suomessa yli yli 300 000 kappaletta. Menestysteos Auschwitzin tatuoija kääntyy kesäkuussa tv-sarjaksi. Pääosaa esittää Harvey Keitel, ja tunnusmusiikin laulaa Barbara Streisand.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye