Muistutus: kutsu medialle Elintarviketeollisuusliiton keskustelutilaisuuteen Lahdessa 22.4. klo 12.30–15.00
Median edustajat ovat lämpimästi tervetulleita Elintarviketeollisuusliiton järjestämään keskustelutilaisuuteen, jossa EU-vaaliehdokkaat, elintarvikeyritysten edustajat ja muut alueen päättäjät vaihtavat näkemyksiään siitä, miten ruoka-alan iskunkestävyyttä voidaan vahvistaa EU-vaalikaudella 2024–2029.
EU-politiikka vaikuttaa merkittävästi suomalaisen ruoka-alan kilpailukykyyn ja menestymisen mahdollisuuksiin. Alan sääntelystä yli 90 prosenttia tulee EU:sta. Ala voi tarjota ratkaisuja aikamme isoihin kestävyys- ja vastuullisuushaasteisiin sekä tarjota ruokaturvaa myös laajemmin, kunhan alan iskunkestävyydestä pidetään huolta.
Tilaisuudessa käymme läpi ruoka-alan merkitystä EU:ssa ja Suomessa sekä sitä, miten EU-politiikka vaikuttaa yritysten kilpailukykyyn, eurooppalaiseen ruokaturvaan ja ruoantuotannon kestävyyteen.
Elintarvikealan yritysten edustajat kertovat konkreettisia esimerkkejä EU:n sääntelyn vaikutuksista.
Tilaisuuteen on kutsuttu alueen EU-vaaliehdokkaat, elintarvikealan yritysten edustajia ja muita alueen päättäjiä.
Aika: maanantai 22.4., klo 12.30–15.00
Paikka: Hartwall Vierailukeskus (Kasaajankatu 13, 15520 Lahti)
Ilmoitathan tulostasi 21.4. klo 21.00 mennessä TÄSTÄ LINKISTÄ
Ohjelma
Klo 12.30 Tervetuloa, toimitusjohtaja Kalle Järvinen, Hartwall
Lounas Panimon kellariravintolassa
Klo 13.30 Keskustelutilaisuus auditoriossa
Miten vahvistamme ruoka-alan iskunkestävyyttä? toimitusjohtaja Mikko Käkelä, Elintarviketeollisuusliitto
EU-sääntelyn vaikutukset, toimitusjohtaja Kalle Järvinen, Hartwall
Vastuullinen ruokaketju osana kasvua, yhteiskuntasuhdejohtaja Heli Anttila, Fazer-konserni
Keskustelua
Yhteyshenkilöt
Jukka IhanusYhteiskuntasuhdejohtajaETL
Puh:050 463 9929jukka.ihanus@etl.fiTietoa julkaisijasta
Elintarviketeollisuusliitto on ruoka-alan suunnannäyttäjä ja kokoava voima. Edustamme Suomessa toimivia ruoka- ja juomayrityksiä. Tavoitteenamme on uudistuva ja vetovoimainen ruoka-ala, joka luo hyvinvointia koko Suomeen.
Elintarviketeollisuusliiton toiminnan piirissä olevat noin 600 yritystä kattavat kaikki elintarviketeollisuuden toimialat ja elintarviketeollisuuden tuotannon Suomessa lähes kokonaan.
Elintarviketeollisuus on Suomessa kolmanneksi suurin teollinen toimiala, joka työllistää 40 000 henkeä. Ruokia ja juomia valmistavia yrityksiä toimii kaikkialla maassamme.
Koko ruoka-ala (alkutuotanto, elintarviketeollisuus, päivittäistavarakauppa ja ruokapalvelut) työllistää Suomessa yhteensä 340 000 henkeä, kun välilliset vaikutukset lasketaan mukaan.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Elintarviketeollisuusliitto ry
Kutsu medialle: Miten vahvistetaan ruoka-alan iskunkestävyyttä? -keskustelutilaisuus Seinäjoella 6.5. klo 11.00–13.0029.4.2024 09:54:39 EEST | Kutsu
Median edustajat ovat lämpimästi tervetulleita Elintarviketeollisuusliiton järjestämään keskustelutilaisuuteen, jossa EU-vaaliehdokkaat, elintarvikeyritysten edustajat ja muut alueen päättäjät vaihtavat näkemyksiään siitä, miten ruoka-alan iskunkestävyyttä voidaan vahvistaa EU-vaalikaudella 2024–2029.
Parlamentin hyväksymä pakkauslainsäädäntöuudistus kohtuuton suomalaiselle juomateollisuudelle24.4.2024 14:01:20 EEST | Tiedote
Elintarviketeollisuusliitto on pettynyt Euroopan parlamentin päätökseen hyväksyä EU:n uusi pakkauksia ja pakkausjätettä koskeva asetus. Asetus kohtelee kohtuuttomalla tavalla suomalaista juomia valmistavaa teollisuutta edellyttämällä pakkausten uudelleenkäyttöä vuoteen 2030 mennessä.
Kuluttajien heikko ostovoima jarruttaa kasvua elintarviketeollisuudessa24.4.2024 08:59:13 EEST | Tiedote
Elintarviketeollisuuden vuoden 2024 ensimmäisessä talouskatsauksessa arvioidaan, että kuluttajien ostovoiman heikko kehitys hidastaa elintarviketeollisuuden kasvua tänä vuonna.
Elintarvikkeiden Tutkimussäätiö tuki jälleen alan tiedettä18.4.2024 12:30:00 EEST | Tiedote
Elintarviketeollisuusliiton (ETL) vuonna 1960 perustama Elintarvikkeiden Tutkimussäätiö edistää ruoka-alan kehittymistä palvelevaa tutkimusta ja koulutusta myöntämällä tutkimusapurahoja. Niitä saa tänä vuonna 15 hakijaa yhteensä 60 000 euron arvosta. Yhdessä Elintarviketeollisuusliiton kanssa säätiö järjestää alan vuosittaisen huipputapahtuman Elintarvikepäivän, tänä vuonna 14. toukokuuta.
Kutsu medialle Elintarviketeollisuuden infoon ke 24.4. klo 9.00–10.0017.4.2024 14:51:21 EEST | Kutsu
Kuluttajien ostovoiman hiipuminen on näkynyt ruokavalinnoissa. Hinta on jyrännyt valintakriteerinä, kauppojen tarjoukset ovat vetäneet ja saaneet ihmiset poikkeamaan tutuista tuotteista. Tilaa kuluttajan ostoskorissa ovat ottaneet kauppojen omat merkit niin Suomessa kuin Euroopassa.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme