Kutsu medialle Elintarviketeollisuuden infoon ke 24.4. klo 9.00–10.00
Kuluttajien ostovoiman hiipuminen on näkynyt ruokavalinnoissa. Hinta on jyrännyt valintakriteerinä, kauppojen tarjoukset ovat vetäneet ja saaneet ihmiset poikkeamaan tutuista tuotteista. Tilaa kuluttajan ostoskorissa ovat ottaneet kauppojen omat merkit niin Suomessa kuin Euroopassa.
Joko kuluttajien kysyntä elpyy? Onko hinta edelleen ykköskriteeri vai palaavatko kuluttajat takaisin tuttuihin brändeihin? Vahvistuuko vastuullisuuden merkitys ruokavalinnoissa? Millainen oli kotimaisen elintarviketeollisuuden alkuvuosi? Ja miten kehysriihen päätökset näihin vaikuttavat?
Elintarviketeollisuusliiton mediatilaisuudessa luvassa vastauksia muun muassa näihin kysymyksiin sekä mielenkiintoista tietoa kaupan omien merkkien menestyksestä Euroopassa.
Tervetuloa kuulolle keskiviikkona 24.4. klo 9.00–10.00
Tilaisuuteen osallistutaan Teams-yhteydellä.
Ilmoittautumiset viimeistään tiistaina 23.4. klo 15.00 mennessä osoitteeseen: suvi.rinta-kiikka@etl.fi
Tervetuloa!
Yhteyshenkilöt
Bate IsmailEkonomistiETL
Puh:040 526 0942bate.ismail@etl.fiTietoa julkaisijasta
Elintarviketeollisuusliitto on ruoka-alan suunnannäyttäjä ja kokoava voima. Edustamme Suomessa toimivia ruoka- ja juomayrityksiä. Tavoitteenamme on uudistuva ja vetovoimainen ruoka-ala, joka luo hyvinvointia koko Suomeen.
Elintarviketeollisuusliiton toiminnan piirissä olevat noin 600 yritystä kattavat kaikki elintarviketeollisuuden toimialat ja elintarviketeollisuuden tuotannon Suomessa lähes kokonaan.
Elintarviketeollisuus on Suomessa kolmanneksi suurin teollinen toimiala, joka työllistää 40 000 henkeä. Ruokia ja juomia valmistavia yrityksiä toimii kaikkialla maassamme.
Koko ruoka-ala (alkutuotanto, elintarviketeollisuus, päivittäistavarakauppa ja ruokapalvelut) työllistää Suomessa yhteensä 340 000 henkeä, kun välilliset vaikutukset lasketaan mukaan.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Elintarviketeollisuusliitto ry
Muistutus: Miten vahvistetaan ruoka-alan iskunkestävyyttä? -keskustelutilaisuus Vantaalla 21.5. klo 18.00-20.0020.5.2024 15:52:00 EEST | Kutsu
Median edustajat ovat lämpimästi tervetulleita Elintarviketeollisuusliiton järjestämään keskustelutilaisuuteen, jossa EU-vaaliehdokkaat, elintarvikeyritysten edustajat ja muut alueen päättäjät vaihtavat näkemyksiään siitä, miten ruoka-alan iskunkestävyyttä voidaan vahvistaa EU-vaalikaudella 2024–2029.
ETL ja SEL: Vakaus ja vastuullisuus houkuttelevat töihin elintarvikealalle16.5.2024 08:00:00 EEST | Tiedote
Elintarvikealan yritykset ja henkilöstö uskovat, että kotimaisella elintarviketuotannolla on vahva tulevaisuus. Osaajien saatavuuden varmistamiseksi tulevaisuudessakin alan on löydettävä ratkaisuja yhdessä.
Kutsu medialle: Miten vahvistetaan ruoka-alan iskunkestävyyttä? -keskustelutilaisuus Vantaalla 21.5. klo 18.00-20.0015.5.2024 12:27:56 EEST | Kutsu
Median edustajat ovat lämpimästi tervetulleita Elintarviketeollisuusliiton järjestämään keskustelutilaisuuteen, jossa EU-vaaliehdokkaat, elintarvikeyritysten edustajat ja muut alueen päättäjät vaihtavat näkemyksiään siitä, miten ruoka-alan iskunkestävyyttä voidaan vahvistaa EU-vaalikaudella 2024–2029.
Kutsu medialle: Miten vahvistetaan ruoka-alan iskunkestävyyttä? -keskustelutilaisuus Turussa 20.5. klo 11.30–13.3014.5.2024 12:21:28 EEST | Kutsu
Median edustajat ovat lämpimästi tervetulleita Elintarviketeollisuusliiton järjestämään keskustelutilaisuuteen, jossa EU-vaaliehdokkaat, elintarvikeyritysten edustajat ja muut alueen päättäjät vaihtavat näkemyksiään siitä, miten ruoka-alan iskunkestävyyttä voidaan vahvistaa EU-vaalikaudella 2024–2029.
Annikka Hurme Elintarvikepäivässä: Tarvitsemme ruokapolitiikkaa ja ruokakomissaarin14.5.2024 09:55:00 EEST | Tiedote
EU-sääntelylle on ruoka-alalla paikkansa, mutta sääntely ei saa näivettää kilpailukykyämme eikä estää uutta ajattelua ja luovuutta. Huolehditaan ruoka-alan elinvoimasta ja innovatiivisuudesta, niin se pystyy tarjoamaan ratkaisuja aikamme suuriin kestävyyshaasteisiin.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme