Keski-Suomen ELY-keskus

Punamäentien runko rikkoutunut Muuramessa – tie suljettu liikenteeltä

Jaa

Punamäentie Muuramessa välillä Salmijärventien risteys (Jyväskylä) – Kuusanmäentien risteys (Muurame) on suljettu liikenteeltä. Tien runko on romahtanut, ja korjaustoimet ovat käynnissä.

Rikkoutunut tie.
Marja Laavisto Keski-Suomen ELY-keskus

Punamäentie Muuramessa välillä Salmijärventien risteys (Jyväskylä) – Kuusanmäentien risteys on suljettu liikenteeltä. Tien runko on romahtanut, ja korjaustoimet ovat käynnissä.
Tien alla olevat vesivirtaukset olivat syövyttäneet tien runkoa niin pahoin, että se lopulta romahti. 

Korjauksen arvioidaan kestävän noin kaksi viikkoa

”Tie on suljettuna, kunnes korjaustyö saadaan tehtyä päällystämistä lukuun ottamatta. Tarkoituksena on kaivaa tie kokonaan auki, tehdä runkoon salaojituksia, vaihtaa kiviainekset ja päällystää uudelleen hieman myöhemmin. Emme vielä tiedä, kuinka pitkältä matkalta tie on päällysteen alta vaurioitunut ja kuinka pitkästi sitä joudutaan aukaisemaan”, maanteiden hoidon projektipäällikkö Marja Laavisto Keski-Suomen ELY-keskuksesta sanoo.

Kaivuutyö aloitettiin heti keskiviikkona 17.4. tien romahdettua, ja se työ saataneen tehtyä loppuun viikon 17 alkupuolella. Sen jälkeen päästään tekemään salaojituksia ja täyttöä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keski-Suomen ELY-keskus

Päijänteen vedenkorkeus on nousemassa lähelle tulvarajaa – kesäkuun alkupuolella saavutetaan tulvahuippu16.5.2024 15:37:16 EEST | Tiedote

Päijänteen vedenkorkeus jatkaa nousuaan kesäkuulle asti ja saavuttaa tulvahuippunsa kesäkuun alkupuolella. Päijänteen osalta vesitilanteen kehittymistä kannattaa seurata ja käydä tarkistamassa tilanne omalla rantakiinteistöllä. Rannalta kannattaa kerätä irtotavarat suojaan sekä tarkistaa laitureiden ja veneiden kiinnitykset. Valtaosa Keski-Suomen järvien vedenkorkeuksista on kuitenkin jo saavuttanut tulvahuipun.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye