Kaakkois-Suomen ELY-keskusKaakkois-Suomen ELY-keskusKaakkois-Suomen ELY-keskus

Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson elävöittämiseen 2,5 miljoonaa euroa

Jaa

Kaakkois-Suomen ELY-keskus ja Leader-ryhmät myönsivät EU:n maaseuturahoitusta vuoden 2024 tammi–maaliskuussa 22 kehittämishankkeelle yhteensä runsaat kaksi miljoonaa euroa. Yritysten kehittämistä ja investointeja ELY-keskus ja Leader-ryhmät rahoittivat samalla ajanjaksolla yhteensä noin 69 000 eurolla. Viime vuoden puolella 13 yritystä ehti saada myönteisen rahoituspäätöksen, joissa tukien osuus oli yhteensä noin 400 000 euroa.

Leader Sepra rahoittaa MeriHamina ry:n ympäristönhoidon monitoimilautan hankintaa 75 000 eurolla. Lauttaa käytetään vesistönkunnostus ja -hoitotoimenpiteissä sekä tuetaan tarvittaessa viranomaisia öljyntorjunnassa öljyvahingon tai -onnettomuuden jälkihoidossa. Hanke hyödyttää myös Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu XAMK:n öljyntorjuntavälineiden kehitystyötä toimimalla välineiden testauslauttana.

Lions Club Jaala ry sai rahoitusta yhteensä 435 000 euroa neljän hankkeen kokonaisuudelle, joilla kehitetään Jaalan Liikasenmäen historiallista tapahtuma-aluetta Kouvolassa. Katetun kesäteatterialueen rakennustyöt on tarkoitus aloittaa kesällä. Kesäteatteri saa huippuluokan valo- ja äänitekniikan. Alueelle rakennetaan myös wc-tilat yleisölle ja kanttiini saneerataan.

MTK Kaakkois-Suomi ry vauhdittaa hankkeellaan maatilojen omistajanvaihdoksia. Etelä-Karjalassa, Kymenlaaksossa sekä Etelä-Savossa toteutettavassa Nautasuomi Oy:n hankkeessa sparrataan nautakarjatilojen johtajuustaitoja ja investointiosaamista. Suomen Metsäkeskus puolestaan kouluttaa metsänomistajia ja metsäalan toimijoita vesiensuojelun merkityksestä ja keinoista talousmetsissä. Tavoitteena on vesistöjen tilan paraneminen Kaakkois-Suomessa.

Matkailu-, kulttuuri- ja urheilutoimintaan nostetta

LAB-ammattikorkeakoulu, Etelä-Karjalan Virkistysaluesäätiö ja Suomen Erämuseosäätiö aikovat ammentaa Etelä-Karjalan luontokohteiden kulttuuriperinnöstä vetovoimaa rajaseudun matkailuun. Myös Etelä-Karjalan Kylät ry:n Hullun hieno Kaakkois-Suomi -hankkeessa halutaan kirittää alueen matkailua uuteen nousuun.

Iitin kunta saa Pohjois-Kymen Kasvulta tukea hankkeelle, jolla kehitetään alueen kulttuuri- ja tapahtumatuotantoa yhteystyössä järjestöjen, yritysten ja kunnan kesken. Leader Sepra rahoittaa Summan Pirttilään hiekkatekonurmikentän, jota käytetään pääasiassa pesäpallon pelaamiseen.

Leader Kärki tukee Etelä-Karjalan virkistysaluesäätiötä Ruokolahdella sijaitsevan Huuhanrannan esteettömyyden ja retkeilypalveluiden kehittämisessä. Leader Länsi-Saimaa ry rahoittaa meripartiolippukunta Joutsenon Nuotioveljien koulutusalus S/Y Toverin peruskorjausta. Myös Etelä-Karjalan Liikunta- ja Urheilu ry sai Leader-rahoitusta paikallisen harrastustarjonnan lisäämiseksi.

Lisätiedot

Lisätietoja rahoituksesta ja rahoituspäätöksistä antavat Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen ja Leader-ryhmien asiantuntijat, joiden yhteystiedot ovat liitteen hankelistauksessa. Hanketoteuttajien yhteystietoja voi kysyä myös Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen viestintäkoordinaattorilta Saija Rädyltä, saija.raty(at)ely-keskus.fi, puh. 0295 029 045.

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kaakkois-Suomen ELY-keskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä Kymenlaaksossa ja Etelä-Karjalassa. ELY-keskus hoitaa elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen, liikenteeseen ja infrastruktuuriin sekä ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä.

Kaakkois-Suomen ELY-keskus kehittää ja tukee taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia. ELY-keskus toimii tiiviissä yhteistyöverkostossa alueen, kansalaisten, yritysten, yhteisöjen ja muiden toimijoiden hyväksi tavoitteenaan kestävä, elinvoimainen ja saavutettava Kaakkois-Suomi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kaakkois-Suomen ELY-keskus

Kaakkois-Suomen ELY-keskus suojelee Harjun oppimiskeskuksen, Kuusankosken kielteiset päätökset ovat lainvoimaisia25.4.2024 09:37:18 EEST | Tiedote

Kaakkois-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on 11.4.2024 päättänyt rakennusperinnön suojelemisesta annetun lain nojalla suojella Virolahdella sijaitsevan Harjun oppimiskeskuksen rakennuksia sekä osoittanut suojeltavan alueen. Samalla kumotaan aiempi valtioneuvoston tekemä suojelupäätös. Suojelupäätöksen ajantasaistaminen oli tarpeen alueen käytön ja kehittämisen sekä suojelun kohdistumisen täsmentämiseksi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye