Attendo

Attendo Suomen vuoden 2024 ensimmäisen vuosineljänneksen tulos: positiivinen kehitys jatkui edelleen

Jaa

Attendo-konserni on julkaissut tänään 24.4. vuoden 2024 ensimmäisen vuosineljänneksen (Q1) tuloksen. Tämä on kooste Attendo Suomen osuudesta konsernin pörssitiedotteesta, joka löytyy osoitteesta https://www.attendo.com/en/.

Attendo Suomen positiivinen kehitys jatkui alkuvuonna 2024. Attendon liiketoiminta jatkoi kasvua ja tulos kehittyi positiiviseen suuntaan.  

Attendo Suomen vuoden 2024 ensimmäisen vuosineljänneksen liikevaihto kasvoi 14,5 % ja oli 240,6 miljoonaa euroa. Oikaistu liikevoitto oli 12,2 miljoonaa euroa. Liikevoitto kasvoi edellisvuoden (6,5 miljoonaa euroa) vertailuajankohtaan nähden. 

Attendo Suomen Q1/2024 luvut (suluissa Q1/2023 luvut): 

Liikevaihto 240,6 miljoonaa euroa (210,1 m€) 

Liikevaihdon kasvu 14,5 % (17,5 %) 

Oikaistu liikevoitto 12,2 miljoonaa euroa (6,5 m€)  

Oikaistu liikevoittomarginaali 5,1 % (3,1 %)  

Liikevaihdon ja liikevoiton kasvu johtui pääosin siitä, että henkilöstömitoitus nousi viime vuonna lakisääteisesti ja saimme kilpailutusten ja neuvotteluiden seurauksena ikäihmisten asumispalveluihin uudet kestävämmät sopimusehdot ja -hinnat. Myös vammaispalveluissa hintataso on kehittynyt positiivisesti. 

Attendo-kotien täyttöaste pysyi samalla tasolla kuin edellisellä vuosineljänneksellä, mutta oli hieman matalampi kuin edellisvuonna vastaavana ajankohtana. Attendo-kotien täyttöaste on noussut ennakoitua hitaammin. Tämä johti ensimmäisellä vuosineljänneksellä siihen, että Attendo-kotien henkilöstön määrä ja henkilöstökustannukset nousivat suhteessa nopeammin kuin asiakkaiden määrä. 

Ateriapalveluliiketoiminta on olennainen osa Attendon kasvustrategiaa. Attendon tytäryhtiö Vireko Oy voitti ateriapalveluiden kilpailutuksen Länsi-Uudellamaalla. Vireko valmistaa syyskuun 2024 alusta alkaen maistuvia aterioita Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen asukkaille. Vireko toimii ennestään jo Päijät-Hämeessä, Vantaan ja Keravan alueella sekä Kainuussa. 

Suomen hallitus linjasi huhtikuussa 2024, että ikäihmisten ympärivuorokautisen asumispalvelun lakiin kirjattu henkilöstömitoitus lasketaan 0,65:sta 0,60:een vuoden 2025 alusta alkaen. Tämänhetkisen arviomme mukaan muutoksella ei ole merkittävää vaikutusta Attendon Suomen tulokseen, mutta mahdollisesti positiivinen vaikutus täyttöasteen kehittymiseen. 

Hyvät lähtökohdat tulevaan 

Olemme Attendolla onnistuneet kääntämään kehityksen suunnan positiiviseksi. Selvisimme pandemia-ajanhaasteista, ja olemme päättäväisellä työllä vahvistaneet henkilöstömme veto- ja pitovoimaa sekä kehittäneet toimintamallejamme Attendo-kodeissa. Olemme panostaneet arjen johtamiseen ja lisänneet koulutusta Attendo-kotien johtajille. Lisäksi olemme ottaneet teknologian hyödyntämisessä selviä askelia eteenpäin. Tästä seurauksena Attendon toiminta on taloudellisesti vakaalla pohjalla ja myös asiakkaiden, läheisten, henkilöstön ja palveluiden tilaajien tyytyväisyys toimintaamme on parantunut. 

Ikäihmisten palvelutarpeiden odotetaan kasvavan seuraavan vuosikymmenen aikana. Haluamme olla mukana ratkaisemassa näitä kasvavia ja moniulotteisia palvelutarpeita yhdessä hyvinvointialueiden kanssa. Meillä on tähän hyvät lähtökohdat. 

*Attendo konsernin pörssitiedotteessa luvut on ilmoitettu Ruotsin kruunuissa, ja mahdolliset kurssimuutokset voivat vaikuttaa euromääräisten lukujen ja muutosten vertailtavuuteen. 

Haastattelupyynnöt medialle pyydämme ystävällisesti osoittamaan asiakaskokemus- ja viestintäjohtaja Sini Korpiselle, sini.korpinen (at) attendo.fi.  

Avainsanat

Attendo – Pohjoismaiden johtava hoivapalveluiden tarjoaja

Attendo on Pohjoismaiden johtava julkisten hoivapalveluiden yksityinen palveluntuottaja. Yritys on perustettu vuonna 1985, ja olimme ensimmäinen julkisia hoivapalveluja ikäihmisille tarjonnut yksityinen yhtiö Ruotsissa. Ikäihmisille suunnattujen palvelujen lisäksi Attendo tarjoaa hoivapalveluja kehitysvammaisille ja vammautuneille ihmisille sekä mielenterveyskuntoutujille. Tuotamme myös lastensuojelu- ja terapiapalveluita. Attendolla on kaikkiaan noin 24 000 työntekijää yli 700 toimipisteessä Ruotsissa, Suomessa, Norjassa ja Tanskassa. Lue lisää: www.attendo.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Attendo

Attendon tyytyväisyysluvut jatkavat kasvuaan – henkilöstön, asukkaiden ja läheisten luottamus korkeimmillaan15.5.2024 09:00:00 EEST | Tiedote

Attendo on systemaattisesti kehittänyt toimintaansa viime vuosina, ja positiiviset tulokset näkyvät juuri julkaistun tyytyväisyystutkimuksen tuloksissa. Parantuneiden lukujen taustalla on panostukset henkilöstön valmentamiseen, useiden eri toimintamallien vahvistaminen sekä investoinnit henkilöstö- ja asiakaskokemuksen kehittämiseen. Kyseessä on viides perättäinen tyytyväisyyskysely, jossa tulokset ovat kasvussa kaikkien sidosryhmien osalta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye