Vapuksi kootaan snack-lautanen ja paistetaan munkkeja - katso Imanin ja Leenan herkulliset dippivinkit
Vappu avaa pitkään odotetun kevään ja kesän juhlakauden. Vapun tärkeimpiä herkkuja ovat tietysti tuoreet vappumunkit. Iloiseen kevään juhlaan sopivat mainiosti herkulliset pienet suolaiset napostelupalat. Kasvispohjaiset herkut ovat helppo ja näppärä valinta niin juhlapöytään, vappubrunssille kuin piknikillekin.

Maukkaat Apetit Kukkakaaliwingsit valmistuvat vaivattomasti uunissa tai airfryerissä – sopivatpa ne myös grillattavaksi. Näppärät napostelutuotteet maistuvat sellaisenaan sekä sopivat esimerkiksi tacojen täytteeksi tai salaattipöytään.
”Apetit Kukkakaaliwingsit ovat jo kestosuosikki, joka kerää ihastusta ruokavalioon katsomatta. Jos pidät mausteisemmista ruoista, kannattaa ehdottomasti kokeilla kevään uusia wings-makuja: Buffalo ja Hot BBQ”, kertoo Apetitin brändi- ja tuoteryhmäpäällikkö Wilhelmiina Ritala.
Apetitin Kukkakaaliwingsit ovat paitsi maukas sekä huoleton vaihtoehto sillä vegaanisina, laktoosittomina ja gluteenittomina ne sopivat moneen erityisruokavalioon.
Iman ja Leena: Pikkusuolaisista ja dipeistä juhlava platteri
”Kukkakaaliwingsejä täydentävät herkulliset dipit ja kastikkeet. Pakkauksista löytyvät kullekin maulle sopivat dippireseptit. Vappuun suosittelen kuitenkin erityisesti ranch-dippiä ja hot honey -majoneesia, joiden reseptit ovat vuosikumppanimme Iman Gharagozlun ja Leena Ahokkaan käsialaa”, sanoo Ritala.
Juhlapöytään tai säiden salliessa piknikviltille voi valmistaa monipuolisen dippiplatterin, johon sopivat wingsien ohella esimerkiksi jalapeno-cheddar-kukkakaalitikut, AURA® juusto & porkkananugetit sekä tuoreet kasvikset.
Uppopaistossa tärkeintä on tasainen paistolämpötila ja turvallisuus
Rypsiöljy on vapun hittituote, sillä klassiset makeat herkut, munkkirinkelit ja tippaleivät valmistetaan uppopaistamalla. Tähän rypsiöljy sopii erinomaisesti miedon ja tasapainoisen makunsa ansiosta. Se on jokaisen keittiön luottotuote niin ruoanlaitossa kuin leivonnassa.
Uppopaistaessa öljyn lämpötila on kaiken a ja o. Apetitin kasvisruokamestari Teemu Hursti vinkkaa, että 180 astetta on paras lämpötila uppopaistamiseen. Lämpömittari helpottaa lämpötilan tasaisena pitämisessä. Lisäksi kannattaa lisätä paistettavat tuotteet öljyyn pienissä erissä, jotta öljy ei pääse jäähtymään. Liian viileä öljy myös imeytyy taikinaan, jolloin lopputulos ei ole kuohkea. Myös välineisiin tulee kiinnittää huomiota.
”Valitse riittävän iso kattila, ettei kuuma öljy pääse roiskumaan. Pidä kattilan kansi aina lähettyvillä, jotta kattilan saa peitettyä nopeasti vaaratilanteen sattuessa. Myös sammutuspeite on hyvä pitää käden ulottuvilla”, Hursti muistuttaa turvallisuusseikoista.
Jos vappusää sallii, voi uppopaistamisen tehdä myös ulkona esimerkiksi kaasugrillin sivupolttimolla tai siirrettävällä keittolevyllä. Näin rasvan tuoksu jää ulos. Ulkona on tärkeää varmistaa, että kattilan alusta on vakaa, jotta kuuma kattila öljyineen ei pääse kaatumaan.
Munkkien valmistukseen käytetyn öljyn voi käyttää uudelleen.
”Öljyn voi käyttää uudelleen ainakin toisen kerran uppopaistoon tai lettujen paistamiseen. Siivilöi jäähtynyt öljy ja säilytä lasipurkissa jääkaapissa”, Hursti vinkkaan.
Kun on aika hävittää uppopaistossa käytetty öljy, tulee se tehdä oikein. Pienen määrän ruokaöljyä voi imeyttää talouspaperiin ja lajitella kompostoriin tai biojäteastiaan. Isompi määrä tulee hävittää polttokelpoisena jätteenä tiiviisti pakattuna esimerkiksi maitotölkkiin. Ruokaöljyä ei saa kaataa viemäriin.
Tutustu resepteihin:
Tutustu tuotteisiin:
Yhteyshenkilöt
Miika KemiläViestintä- ja vastuullisuuspäällikköApetit Oyj
Puh:+358104024044miika.kemila@apetit.fiApetit on suomalainen elintarvikeyhtiö, jolla on vahva integraatio kotimaiseen alkutuotantoon. Perustamme toimintamme ainutlaatuiseen ja kestävään arvoketjuun: luomme kasviksista hyvinvointia tarjoamalla maistuvia ja arkea helpottavia ruokaratkaisuja ja jalostamme rypsistä laadukkaita kasviöljyjä sekä rypsipuristeita rehuraaka-aineeksi. Apetit Oyj:n osake on listattu Nasdaq Helsingissä. Lue lisää: apetit.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Apetit Oyj
Näin valmistat herkulliset munkkirinkilät – lue apetitlaisten vinkit uppopaistoon24.4.2025 10:30:00 EEST | Tiedote
Vapun ehdottomiin herkkuihin kuuluvat munkkirinkilät. Apetitilaiset kertovat, kuinka täydelliset vappumunkit syntyvät turvallisesti. Myös tutut tippaleivät valmistuvat kotikeittiössä vaikka vegaanisena ja saavat raikkaaksi kaverikseen passionhedelmädipin. Miedon ja tasapainoisen makunsa ansiosta rypsi- ja rapsiöljy sopii loistavasti ruonlaittoon, leivontaan ja uppopaistamiseen.
Apetit Oyj:n tammi-maaliskuun 2025 liiketoimintakatsauksen julkistaminen22.4.2025 08:00:00 EEST | Tiedote
Apetit Oyj:n liiketoimintakatsaus tammi-maaliskuulta 2025 julkaistaan perjantaina 25.4.2025 klo 8.30. Liiketoimintakatsaukseen liittyen ei järjestetä erillistä tiedotustilaisuutta. Apetit Oyj
Publishing of Apetit Plc’s Business Review for January-March 202522.4.2025 08:00:00 EEST | Press release
Apetit Plc will publish its Business Review for January-March 2025 on Friday 25 April 2025 at 8.30 a.m. A separate press conference in relation to the Business Review will not be arranged. Apetit Plc
Pääsiäisen juhlapöytään aitoja makuja kotimaisista raaka-aineista16.4.2025 10:30:00 EEST | Tiedote
Pakastealtaasta löytyvät Apetit gratiinit ja kermaperunat sopivat pääsiäisen juhlapöytään herkulliseksi lisukkeeksi. Gratiinien ja kermaperunoiden valmistus on helppoa ja vaivatonta jättäen juhlakokin kädet vapaaksi muihin järjestelyihin. Tuotteet sisältävät runsaasti kotimaisia raaka-aineita.
Apetit - 75 vuotta kotimaista kasvipohjaista ruokaa17.3.2025 13:00:00 EET | Tiedote
Apetitin juuret juontuvat Länsi-Suomen sokeritehtaan perustamiseen vuonna 1950. Jo 75 vuotta kestänyt ja yhä jatkuva kehitysmatka on vienyt Apetitin sokerin tuottajasta kasvipohjaisiin ruokaratkaisuihin erikoistuneeksi yhtiöksi. Vuonna 2025 Apetit on ruokatrendien ja ravitsemussuositusten ytimessä: pääosin kasvipohjaisia vihannes- ja ruokapakasteita sekä kasviöljyjä sisältävä tuotevalikoima vastaa vallitseviin ruokatrendeihin, vastuulliseen syömiseen ja ravitsemussuosituksiin.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme