Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsinki varautuu vapun viettohon lisävessoin ja -roskiksin

Jaa

Kaupunki järjestää vapun juhlijoille keskustaan ja Kaivopuistoon tapahtumaroskiksia, avolavoja sekä peltitynnyreitä kytevälle grillijätteelle. Kaivopuistossa juhlijat voivat taas lajitella jätteet muovin, lasin, kartongin ja biojätteiden keräysastioihin kolmessa paikassa.

Vapun juhlijoita keväällä 2023.
Vapun juhlijoita keväällä 2023. Susanna Sinervuo

Keskustan puistoihin on varattu 193 käymälää ja 53 pisoaaria

Vessoja on Kaivopuistossa, Tähtitorninmäellä, Sinebrychoffin puistossa, Vanhasta Kirkkopuistossa, Kaisaniemen puistossa, Meripuistossa ja Espalla. Ne tulevat paikoilleen vapun aattona. Vessoista 17 on invavessoja.

Omien vessojen vuokraaminen ja niiden sijoittaminen kaupungin maalle on luvanvaraista toimintaa, eikä sellaisille lupia myönnetä.

Kaivopuiston juhlijoille kierrätyspisteet jätteiden lajittelulle

Puistossa on kolme kierrätyspistettä juhlijoita varten, joissa voi kierrättää biojätteen, muovin, kartongin ja lasin.

Kierrätyspisteiden läheisyydessä on myös sekajätelava, jota toivotaan käytettävän, jos kierrätysastiat tulevat täyteen. Kierrätyspisteet sijaitsevat Suuren puistotien varrella, tanssilavan lähellä ja länsipäässä olevan hiekkakentän vieressä.

Kertakäyttögrillien hiilet ja muu kytevä jäte on laitettava niille varattuihin peltitynnyreihin, ei roskakontteihin. Tulipalo suuren ihmismassan keskellä on erittäin vaarallinen ja palavasta jätteestä voi syntyä myrkyllisiä kaasuja.

Puistojen kestävyyttä suojellaan

Puistojen helposti vaurioituville kevätnurmikoille ei saa ajaa autoilla. Kunnossapidon ajoneuvojen lisäksi Kaivopuistoon pääsevät poliisin ja pelastuslaitoksen ajoneuvot sekä alueen varanneiden ruokayrittäjien ajoneuvot. Muu liikenne puistoon ei ole sallittua. Järjestyksenvalvojat ohjaavat liikennettä Kaivopuistossa ja estävät luvattoman ajon puistoon.

Saunamökit ja painavat teltat on sijoitettava kovalle pinnalle. Valvojat auttavat tarvittaessa luvallisen telttapaikan löytämisessä. Kaivopuistossa on myös ensiapupiste.

Kuohuviinipullot vaihtuvat leffalippuihin ja muut päätyvät kerääjille

Helsingin kaupunki järjestää perinteisen kuohuviinipullojen keruun. Kaivopuistossa on kaksi pullonkeruupistettä, yksi Ison Puistotien keskivaiheilla ja toinen Kaivopuiston leikkikentällä. Pisteet on merkitty korkeilla pystybanderolleilla.

Kun palauttaa pisteeseen 20 kuohuviinipulloa, saa leffalipun. Lippuja on jaossa 1300. Lippu on voimassa 12 kk ja käy kaikkiin Finnkinon leffateattereihin. Tempaus on suurena apuna vapun jälkien siivouksessa. Painavat kuohuviinipullot päätyvät Palautuspakkaus Oy:n kautta lasivillan raaka-aineeksi.

Muut pullot ja tölkit päätyvät pullonkerääjien kasseihin. Suuri pullonkerääjien armeija on tervetullut lisäapu. Vapun juhlija tietää, että pullot annetaan kerääjille ehjinä.

Stara siivoaa puistoja ja katuja 

Stara siivoaa puistoja ja katuja koko vapun ajan. Puhtaanapitoon on varauduttu lisäresurssein päivä- ja yöaikana. Vappupäivänä Kaivopuistoa siivoavat Staran puistotyöntekijät ja useat eri järjestöt. Siivoathan kuitenkin omat jälkesi!

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Projektinjohtaja Ville Immonen,
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
p. 09 310 74096

vastaava piiripuutarhuri Sampo Sainio (vapun järjestelyt ja siivous)
Rakentamispalveluliikelaitos Stara
p. 050 555 2690

Kuvat

Vapun juhlijoita keväällä 2023.
Vapun juhlijoita keväällä 2023.
Lataa

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki
09 310 2611

http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Skydda dina fjäderfän mot fågelsjukdomar och registrera dig som hållare av fjäderfä3.5.2024 08:42:53 EEST | Tiedote

Har du tänkt hålla höns i sommar? För att man ska kunna förhindra spridning av fågelinfluensa och andra djursjukdomar är det viktigt att myndigheterna vet var det finns fjäderfä. Även den som bara har några få höns måste registrera sig som hållare av fjäderfä. Stammar av influensavirus som är livsfarliga för fåglar är just nu utbredda i Europa, och det råder stor risk för fall även i Finland.

Suojaa siipikarjasi lintutaudeilta ja rekisteröidy siipikarjanpitäjäksi3.5.2024 08:42:53 EEST | Tiedote

Aiotko ottaa kesäkanoja? Lintuinfluenssan ja muiden eläintautien leviämisen estämiseksi on tärkeää, että viranomaiset tietävät, missä siipikarjaa pidetään. Muutamankin kanan pitäminen edellyttää rekisteröitymistä siipikarjanpitäjäksi. Linnuille hengenvaarallisia influenssaviruskantoja esiintyy tällä hetkellä laajasti Euroopassa ja lintuinfluenssan esiintymisen riski Suomessa on myös suuri.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye