Suomen Telemarkkinointiliitto ry

Suuria määriä tietojenkalasteluyrityksiä Postin, Elisan sekä pankkien nimissä

Jaa

Suomen Telemarkkinointiliitto ry varoittaa tietojenkalasteluyrityksistä, joita on tullut viime aikoina paljon Postin, Elisan sekä eri pankkien nimissä.

Suomen Telemarkkinointiliitto ry keräsi tietoa viimeaikaisista tietojenkalasteluyrityksistä huijausviestit- ja puhelut tunnistavan Kilpi-sovelluksen laajasta tietokannasta. Mediassa paljon viime aikoina näkyneet Postin nimissä tulleet huijaukset jatkuvat Kilpi-sovelluksen mukaan edelleen korkealla tasolla.

”Vaikka Posti-huijaus ei ollut Suomen Telemarkkinointiliiton viimeaikaisen tiedotteen huijauksien TOP5-listalla, meillä on Kilpi-sovelluksen tietokannassa lähes 2 000 datapistettä eli tietoa, joiden perusteella voimme tunnistaa Postin nimissä lähetetyn viestin huijarin lähettämäksi. Ja koko ajan tietenkin tietoja tulee lisää tietokantaamme.”, kertoo Suomen Telemarkkinointiliitto ry:n perustaja Arto Isokoski.

Kilpi-sovellus on myös tunnistanut operaattori Elisan nimissä viime aikoina kiertävän sähköpostin, jossa ilmoitetaan, että vastaanottaja on saanut uuden viestin OmaElisan postilaatikkoon. Viestin lähettäjänä näkyy OmaElisa ja se kehottaa käymään lukemassa viestin klikkaamalla tarjottua linkkiä. Tätä ei kuitenkaan kannata klikata, sillä se on tietojenkalasteluyritys.

”Halusimme nostaa tietouteen erityisesti tämän OmaElisa-huijausviestin, koska siitä ei ole vielä aiemmin varoitettu”, kertoo Isokoski.

Muita korkealla tasolla jatkuvia huijauksia ovat pankkien, etenkin OP:n ja Danske Bankin, nimissä lähetetyt tietojenkalasteluyritykset.

Mediassa kerrotaan päivittäin yhä vaarallisemmista digihuijauksista. Miten tavallinen kuluttaja voi näiltä suojautua? Suomen Telemarkkinointiliitto ry on kehittänyt älypuhelimiin ladattavan Kilpi-sovelluksen, joka estää ei-toivottuja yhteydenottoja. Sovellus tunnistaa huijauspuheluita, tekstiviestejä ja roskaposteja jo etukäteen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Arto Isokoski
Puheenjohtaja
0447301607
arto.isokoski@stml.fi

Kuvat

Linkit

Lisätietoja Suomen Telemarkkinointiliitto ry:stä

Suomen Telemarkkinointiliitto ry on kehittänyt Kilpi-sovelluksen, joka estää ei-toivotut yhteydenotot.

Kilpi on älypuhelimiin ladattava sovellus, joka tunnistaa huijauspuhelut, tekstiviestit ja roskapostit. Tämä tarkoittaa, että huijaus- ja puhelinmyyntipuhelut eivät enää edes hälytä puhelimessa. Lisäksi sovellus tunnistaa automaattisesti haitallisia linkkejä sisältävät huijaustekstiviestit ja spämmisähköpostit jo ennen niiden lukemista. Kilpi suojaa tehokkaasti myös tietojen ja tunnusten kalastelulta.

Sovellus perustuu dataan, jota kerätään ja kasvatetaan jatkuvasti. Kilpi-sovelluksen avulla voi nauttia huijausvapaasta ja puhelinmyynnittömästä puhelinajasta. Kilven voi ladata Google Play ja ja Apple Store sovelluskaupoista. Kilpeä on ladattu jo lähes 50 000 kertaa. Kilpi tarjoaa sekä ilmaisen version että edistyneempiä ominaisuuksia sisältävän Premium-version.

Sovelluksen perustaja Arto Isokoski työskenteli Nokiassa 1995-2000 tuotekehitystehtävissä. Tämän jälkeen Kiinan markkinoihin erikoistunut Isokoski on toiminut useissa globaaleissa yrityksissä, kuten muun muassa perustamassaan TLD Registry Limited Oy:ssä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Telemarkkinointiliitto ry

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye