Uusi yhteistyömalli opettajaopiskelijoiden ja ammatillisten opettajien välillä lisää oppilaitosten vaikuttavuutta

Jaa

TAMK Ammatillinen opettajakorkeakoulu (TAOK) ja Tampereen seudun ammattiopisto Tredu allekirjoittivat 26.4.2024 puitesopimuksen, joka vahvistaa oppilaitosten yhteistyötä koulutuspalvelujen kehittämisessä. Kyseessä on valtakunnallisesti uudenlainen toimintamalli.

Allekirjoitustilaisuudessa Tredun Pedatori-tapahtumassa TAMKia edustivat osaamispäällikkö Juha Lahtinen (vas.) ja johtaja Hanna Ilola (oik.). Tredun puolesta sopimuksen signeerasi johtaja Kirsi Viskari (keskellä).
Allekirjoitustilaisuudessa Tredun Pedatori-tapahtumassa TAMKia edustivat osaamispäällikkö Juha Lahtinen (vas.) ja johtaja Hanna Ilola (oik.). Tredun puolesta sopimuksen signeerasi johtaja Kirsi Viskari (keskellä). Emmi Rämö TAMK

Puitesopimuksen tarkoituksena on laajentaa TAOKin osaamista pedagogisten opintojen opintojaksojen, erityisopettajankoulutuksen ja opinto-ohjaajankoulutuksen toteutuksessa sekä tarjota Tredun opettajille monipuolisempia uramahdollisuuksia.

­– Meidän näkökulmastamme tämä on win–win-tilanne. Saamme jatkossa opettajankoulutuksen tiimeihin Tredun osaajia. He varmistavat sen, että meidän opettajaopiskelijamme saavat tuntumaa siihen ajantasaiseen arjen työhön, mitä ammatillinen opettaja ammatillisella toisella asteella tekee. Tredulaisille tämä tarjoaa uudenlaisen urapolun, TAMKin johtaja Hanna Ilola iloitsee.

TAOKille yhteistyö tuo myös uusia ratkaisuja erilaisiin opetustilanteisiin sekä vilkastuttaa vuoropuhelua ja yhteistyötä ammatillisen koulutuksen ja korkeakoulutuksen välillä.

Tredun opettajille puolestaan avautuu tilaisuus kehittää ja hyödyntää omaa pedagogista osaamistaan entisestään monipuolisten yhteistyömahdollisuuksien avulla opettajankoulutuksen parissa.

– Olen todella iloinen tästä yhteistyöstä. Opettajan työ on tulevaisuustyötä, ja sitä osaamista Suomessa tarvitsemme. Tämän yhteistyön avulla saadaankin laajennettua ja vahvistettua koulutusosaamista. Opettajamme saavat kannuksia siihen, miten omaa opettajuutta voi kehittää seuraavalle tasolle, kun he opettavat tulevia opettajia, Tredun johtaja Kirsi Viskari sanoo.

Tredun opettajat voivat toimia myös mentoreina TAOKin opettajaopiskelijoille heidän harjoittelujaksoillaan ja tarjota opettajaopiskelijoille arvokkaita ideoita opettamiseen liittyviin kehittämistehtäviin ja omaan työotteeseen.

Uuden yhteistyömallin idea sai alkunsa onnekkaasti puolisentoista vuotta sitten vapaamuotoisessa lounastapaamisessa.

– Hanna Ilola ja Juha Lahtinen olivat lounaalla Tredun Santalahdentien toimipisteellä, ja mietimme siinä, mitä kaikkea voisimme yhdessä tehdä. Aikaisemmin opettamiseen liittyvää tietoa ja osaamista on siirtynyt kollegalta kollegalle, mutta ei ole levinnyt kovin laajalle. Nyt opettajankoulutuksen kautta saamme oikeasti vaikuttavuutta osaamisen laajentamiselle, Viskari kertoo.

Yhteistyö käynnistyy konkreettisesti jo kesällä 2024, kun ensimmäinen Tredun opettaja aloittaa opettajaopiskelijoiden ohjaamisen TAOKilla opettajatiimin jäsenenä yhdellä opintojaksolla.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Allekirjoitustilaisuudessa Tredun Pedatori-tapahtumassa TAMKia edustivat osaamispäällikkö Juha Lahtinen (vas.) ja johtaja Hanna Ilola (oik.). Tredun puolesta sopimuksen signeerasi johtaja Kirsi Viskari (keskellä).
Allekirjoitustilaisuudessa Tredun Pedatori-tapahtumassa TAMKia edustivat osaamispäällikkö Juha Lahtinen (vas.) ja johtaja Hanna Ilola (oik.). Tredun puolesta sopimuksen signeerasi johtaja Kirsi Viskari (keskellä).
Lataa

Tampereen ammattikorkeakoulu on monialainen työelämäkorkeakoulu, joka vastaa työ- ja elinkeinoelämän muuttuviin osaamistarpeisiin tuottamalla parasta ammatillista korkeakoulutusta ja innovaatioita. Toimimme aktiivisessa yhteistyössä korkeakouluyhteisön ja työelämän kumppaneiden kanssa, kotimaisissa ja kansainvälisissä verkostoissa. Kärkiosaamisemme suuntautuu oppimisen edistämiseen, uusien teknologioiden hyödyntämiseen, ekologisiin innovaatioihin ja sosiokulttuurisiin haasteisiin. TAMKissa on yli 10 000 opiskelijaa ja vakituista henkilöstöä noin 700.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tampereen ammattikorkeakoulu

Luovan alan tuottajaverkostot ja osaaminen vahvistuvat valtakunnallisella yhteistyöllä25.4.2024 10:44:21 EEST | Tiedote

Tuottajakeskus Living Lab -projekti kehittää valtakunnallista tuottajakeskusverkostoa ja tukee luovan alan tuottaja- ja välittäjäportaan alueellisen yhteistyön kehittymistä mahdollistamalla kohtaamisia. Projekti järjestää maksuttomia koulutuksia, verkostotapaamisia, Valmentava mentorointi -ohjelman sekä työnohjausta tuottajille ja tuottajanomaisesti toimiville. Tavoitteena on vahvistaa tuottajien osaamista ja tukea ammatillista kehittymistä. Tuottajille muodostetaan myös oma verkkopalvelu tiedon jakamiseen kaikkien alan toimijoiden hyödynnettäväksi.

Varaudutaan viisaasti – valtakunnalliset AMK-päivät järjestettiin Tampereella 17.–18.4.19.4.2024 07:00:00 EEST | Tiedote

Ammattikorkeakoulujen suurin vuosittainen tapahtuma järjestettiin Tampere-talossa 17.–18.4.2024. Valtakunnallisten AMK-päivien järjestäjinä olivat Tampereen ammattikorkeakoulu (TAMK) ja Poliisiammattikorkeakoulu (Polamk) yhdessä ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arene ry:n sekä STTK:n ja Akavan kanssa. Tapahtuman ajankohtainen teema oli Varaudutaan viisaasti.

Muuttuva yhteiskunta muovaa kuvataiteilijoiden työtä – uusi koulutushanke lisää alan arvostusta ja mahdollisuuksia parempaan toimeentuloon11.4.2024 10:16:32 EEST | Tiedote

Kuvataiteilijoiden sosiaalistaloudellinen asema on heikko ja taiteilijan työ on usein projektimuotoista. Teknologinen kehitys vaatii kuvataiteilijoilta uudistumiskykyä, sillä kuvataiteen uudenlaiset digitaaliset alustat ja tekoäly edellyttävät taiteilijoilta projektinhallinta- ja digitaitoja. Tampereen ammattikorkeakoulun, Lapin yliopiston ja Globe Art Point -yhdistyksen toteuttama Kuvataiteilijan uusi työ- ja ansaintakenttä (KUVATA) -hanke vastaa uudenlaisiin osaamistarpeisiin.

Opiskelijat tulevaisuuden tekijöinä: maakuntaroadshow tuo nuoret seutukaupunkeihin4.4.2024 10:11:18 EEST | Tiedote

Pienten kuntien haasteena on osaajapula ja koulutusmahdollisuuksien puute, mikä johtaa nuorten muuttoliikkeeseen isommille paikkakunnille. Tampereen ammattikorkeakoulun maakuntakorkeakoulun aluekehittäjät pyrkivät parantamaan pienten kuntien vetovoimaa, lisäämään työvoiman saatavuutta, edistämään yritysten kehitystä ja tarjoamaan nuorille jatkokoulutusmahdollisuuksia siten, että napanuora kotikuntaan ei pääsisi katkeamaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye