Kutsu medialle: Miten vahvistetaan ruoka-alan iskunkestävyyttä? -keskustelutilaisuus Seinäjoella 6.5. klo 11.00–13.00
Median edustajat ovat lämpimästi tervetulleita Elintarviketeollisuusliiton järjestämään keskustelutilaisuuteen, jossa EU-vaaliehdokkaat, elintarvikeyritysten edustajat ja muut alueen päättäjät vaihtavat näkemyksiään siitä, miten ruoka-alan iskunkestävyyttä voidaan vahvistaa EU-vaalikaudella 2024–2029.
EU-politiikka vaikuttaa merkittävästi suomalaisen ruoka-alan kilpailukykyyn ja menestymisen mahdollisuuksiin. Alan sääntelystä yli 90 prosenttia tulee EU:sta. Ruoka-ala voi tarjota ratkaisuja aikamme isoihin kestävyys- ja vastuullisuushaasteisiin sekä tarjota ruokaturvaa myös laajemmin, kunhan alan iskunkestävyydestä pidetään huolta.
Tilaisuudessa käymme läpi ruoka-alan merkitystä EU:ssa ja Suomessa sekä sitä, miten EU-politiikka vaikuttaa yritysten kilpailukykyyn, eurooppalaiseen ruokaturvaan ja ruoantuotannon kestävyyteen. Elintarvikeyritysten edustajat kertovat konkreettisia esimerkkejä EU:n sääntelyn vaikutuksista.
Tilaisuuteen on kutsuttu alueen EU-vaaliehdokkaat, elintarvikealan yritysten edustajia ja muita alueen päättäjiä.
Aika: maanantai 6.5., klo 11.00–13.00
Paikka: Atria (Itikanmäenkatu 3, 60100 Seinäjoki)
Ilmoitathan tulostasi 29.4. mennessä TÄSTÄ LINKISTÄ
Ohjelma
Klo 11.00 Lounas
Klo 11.30 Avaussanat, siipikarjaliiketoiminnan johtaja Matti Perälä, Atria Suomi
Miten vahvistamme ruoka-alan iskunkestävyyttä? toimitusjohtaja Mikko Käkelä, Elintarviketeollisuusliitto
Liha-alan ajankohtaiset, toimitusjohtaja Risto Lahti, Itikka Osuuskunta ja Lihakunta
Biokaasun mahdollisuudet kestävyyssiirtymässä, yhteiskuntasuhdejohtaja Anna-Kaisa Auvinen, Valio
Keskustelua
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Jukka IhanusYhteiskuntasuhdejohtajaETL
Puh:050 463 9929jukka.ihanus@etl.fiTietoa julkaisijasta
Elintarviketeollisuusliitto on ruoka-alan suunnannäyttäjä ja kokoava voima. Edustamme Suomessa toimivia ruoka- ja juomayrityksiä. Tavoitteenamme on uudistuva ja vetovoimainen ruoka-ala, joka luo hyvinvointia koko Suomeen.
Elintarviketeollisuusliiton toiminnan piirissä olevat noin 600 yritystä kattavat kaikki elintarviketeollisuuden toimialat ja elintarviketeollisuuden tuotannon Suomessa lähes kokonaan.
Elintarviketeollisuus on Suomessa kolmanneksi suurin teollinen toimiala, joka työllistää 40 000 henkeä. Ruokia ja juomia valmistavia yrityksiä toimii kaikkialla maassamme.
Koko ruoka-ala (alkutuotanto, elintarviketeollisuus, päivittäistavarakauppa ja ruokapalvelut) työllistää Suomessa yhteensä 340 000 henkeä, kun välilliset vaikutukset lasketaan mukaan.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Elintarviketeollisuusliitto ry
Metsäkatoasetuksen muutosesitys hyväksyttävä pikaisesti16.10.2024 09:15:28 EEST | Tiedote
Elintarviketeollisuusliitto (ETL) kiirehtii EU:n metsäkatoasetuksen muutosesityksen käsittelyä ja hyväksymistä pikaisesti sekä Euroopan parlamentissa että jäsenmaiden ministerien kesken. Myöskään komission lokakuun alussa julkaisemat asetuksen soveltamisohjeet eivät vastaa vielä riittävästi elintarvikealan yritysten avoimiin kysymyksiin.
Elintarvikealalla rakennetaan monimuotoista yrityskulttuuria1.10.2024 08:30:00 EEST | Tiedote
Kansainvälisten osaajien merkitys elintarvikealalla kasvaa. Työhön johtavan maahanmuuton lisäksi tarvitaan osaamista kansainvälisten työntekijöiden rekrytoinnista ja inklusiivisen työyhteisön rakentamisesta.
Elintarviketeollisuus elpyy pienin askelin10.9.2024 09:00:00 EEST | Tiedote
Elintarvikealan tilanne on vakautunut ja alan näkymät ovat hieman edellisvuosia valoisammat. Tuotannon määrä kääntyi hentoon kasvuun ja osalla yrityksistä myös kustannustaakka on helpottanut. Raaka-ainekustannusten erisuuntainen kehitys näkyy suomalaisten aamupalapöydässä asti.
Kutsu medialle: elintarvikealan talouskatsaus ja raaka-ainetuotannon merkitys elintarviketeollisuudelle9.9.2024 07:55:00 EEST | Kutsu
Miltä näyttää syksyn sato ja millainen raaka-aineen merkitys on elintarvikealan yrityksille?Miten satonäkymät voivat vaikuttaa suomalaisten aamupalapöytään? Millaiset ovat elintarvikealan näkymät vuosina 2024 ja 2025? Entä millainen kauramahti Suomi oikein on?
Annika Alasaukko-oja työmarkkina-asiantuntijaksi Elintarviketeollisuusliittoon6.9.2024 09:57:22 EEST | Tiedote
Oikeustieteen maisteri (OTM) Annika Alasaukko-oja aloittaa Elintarviketeollisuusliitossa työmarkkina-asiantuntijana 9.9. Tehtävä on määräaikainen. Hänen tehtäviinsä kuuluvat muun muassa jäsenyritysten työsuhdeneuvonta ja kouluttaminen työoikeudellisissa asioissa sekä työelämään liittyvien asioiden kehittäminen. Annikalla on aiempaa työkokemusta harjoittelijana Asianajotoimisto Hannes Snellmanilta, työ- ja elinkeinoministeriöstä sekä Teknologiateollisuus ry:stä. Työmarkkina-asiantuntija Miska Linna jää perhevapaalle 23.9.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme