Kutsu seuraamaan Tammerlammen kesäteoksen asennusta 2.5.2024

Jaa

Tammerlammen kesäteokseksi on tänä vuonna valittu Jarno Vesalan uusi installaatio Pysähdys. Kesäveistos asennetaan paikoilleen torstaina 2.5. hotelli Tammerin takana olevaan  Tammerlampeen. Tammerlammen vesi nostatetaan teoksen asennuksen jälkeen lauantaiaamuun mennessä. Kesäveistos julkistetaan yleisölle la 4.5. klo 18 osana Museoiden yön ohjelmaa Tampereella. 

Harmaalla puupöydällä on kaksi luonnollisen näköistä kättä ja maalipensselit.
Osia Jarno Vesalan teoksesta Pysähdys. Jarno Vesala

Median edustajat ovat tervetulleita seuraamaan installaation asennusta tällä hetkellä tyhjään Tammerlampeen torstaina 2.5. Asennus alkaa aamupäivällä, mutta enemmän nähtävää lienee vasta iltapäivällä. Asennuksen suorittavat Tampereen Infran sekä Tampereen taidemuseon työntekijät. Paikalla ja haastateltavana on myös kuvataiteilija Jarno Vesala. 

Tammerlammen kesäteokseksi valittiin tänä vuonna Jarno Vesalan uusi installaatio Pysähdys, jossa ikääntyvä pariskunta nojaa toisiinsa sateenvarjon alla. Teos on mahdollista nähdä vain Tammerlammessa, sillä se on ns. elinkaariteos ja tuhotaan esillä olon jälkeen. Kesäveistoksen julkistaa apulaispormestari Pekka Salmi lauantaina 4.5. klo 18 osana Museoiden yön ohjelmaa. Yleisö voi tilaisuudessa esittää taiteilija Jarno Vesalalle kysymyksiä. 

Tampereen taidemuseo on esitellyt hotelli Tammerin edustan Tammerlammessa veistotaidetta kesästä 2010 lähtien yhteistyössä Tampereen Infran kanssa. Kesäveistos on esillä toukokuusta syys-lokakuuhun saakka, jolloin lampi tyhjennetään talven varten.

Tammerlammen kesäteos
Jarno Vesala: Pysähdys, 2024, installaatio
akryylihartsi, polyuretaani, metalli, valmisesineet
mitat:  s 100 x l 100x k 200 cm (noin)

Kuvataiteilija Jarno Vesala (s. 1977) tunnetaan installaatioistaan, joissa yhdistyy ennen kaikkea kuvanveisto ja liikkuva kuva, usein myös ääni. Vesala on valmistunut Tampereen ammattikorkeakoulusta vuonna 2004. Hänet valittiin vuonna 2013 Vuoden nuoreksi taiteilijaksi, jolloin hänellä oli laaja yksityisnäyttely Tampereen taidemuseossa. Tämän jälkeen Vesalan teoksia on ollut esillä useissa yksityis- ja ryhmänäyttelyissä. Hänen teoksiaan kuuluu Tampereen taidemuseon ja useiden muiden taidemuseoiden kokoelmiin. Jarno Vesala asuu ja työskentelee Nokialla. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Harmaalla puupöydällä on kaksi luonnollisen näköistä kättä ja maalipensselit.
Osia Jarno Vesalan teoksesta Pysähdys.
Lataa
Valokuva tumman miehen kasvoista.
Jarno Vesala
Lataa

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tampereen taidemuseo ja Muumimuseo

Tampereen taidemuseo esittelee hyperrealistisen kuvanveiston kansainvälisiä huippuja kesän suurnäyttelyssä8.5.2024 07:20:00 EEST | Tiedote

Tampereen taidemuseo tuo kaupunkiin hyperrealistisen kuvanveistotaiteen kiinnostavimpia kansainvälisiä tekijöitä kuudenkymmen vuoden ajalta. HYPER-näyttelyn veistokset ovat teknisesti taiturimaisia ja esittävät ihmiskehon sellaisena kuin se on, pienintä yksityiskohtaa kuten ihohuokosta, ryppyä, partakarvaa ja hikikarpaloa myöten. Tämä tekee katsomiskokemuksesta hätkähdyttävän todentuntuisen ja läsnäoloa korostavan. Näyttely vie katsojan suoraan iholle, lähelle ihmisyyttä.

Tove Jansson tunsi olevansa ennen kaikkea maalari – Janssonin elämästä kertova näyttely avautuu Muumimuseossa 20.4.202419.4.2024 15:22:21 EEST | Tiedote

Tove Janssonin syntymäpäivänä 9. elokuuta liputetaan sekä hänen että suomalaisen taiteen kunniaksi. Jansson oli taidemaalari, kuvittaja, pilapiirtäjä, kirjailija ja sarjakuvataiteilija. Etenkin muumihahmot ovat tehneet Janssonista kansainvälisesti tunnetun, mutta Jansson itse tunsi olevansa ennen kaikkea taidemaalari. Taiteilijaelämää-näyttelyn keskiössä on Tove Janssonin monipuolinen, usein muumikuvitusten varjoon jäänyt ura.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye