Työelämä auditoi oppilaitoksia Etelä-Savossa

Jaa

Oppilaitosten työelämäauditointien tavoitteena on luoda yritysten ja oppilaitosten välille vuorovaikutteista yhteistyötä sekä edistää ammattitaitoisen työvoiman saatavuutta tiivistyneen yhteistyön seurauksena. Auditoinneissa elinkeinoelämän edustajat, oman alansa kokeneet ammattilaiset, auditoivat oppilaitosten toimintaa eri koulutusaloilla ja tutkinnoissa. Auditoinneissa nostetaan esiin hyviä ja vahvistettavia sekä kehitettäviä käytäntöjä, ja tehdään myös kehitysehdotuksia.

Etelä-Savon ja Pohjois-Karjalan kauppakamarit aloittavat työelämäauditoinnit alueen oppilaitoksissa keväällä 2024. Toukokuussa auditoidaan Etelä-Savon ammattiopiston liiketoiminnan koulutusala sekä Ammattiopisto Samiedun sähkö- ja automaatioalan perustutkinto. Auditoinnin suorittaneet osaamisalat saavat auditoinnista todistuksen ja Hyväksytysti työelämäauditoitu (HTA) -merkin, joka kertoo yleisölle, että oppilaitos on panostanut toimintansa kehittämiseen työelämänäkökulmasta.

”Idea auditointien toteuttamiseen Etelä-Savossa lähti liikkeelle Osaamisvaliokunnan kokouksessa. Auditoinnit edistävät monia valiokunnan tavoitteita mm. oppilaitosten ja työelämän yhteistyötä, osaavan työvoiman saatavuutta sekä koulutuksen työelämälähtöisyyttä.”, kertoo Osaamisvaliokunnan puheenjohtaja, toimitusjohtaja Arja Flinkman, Etelä-Savon Koulutus Oy. Osaamisvaliokunta on yksi Etelä-Savon kauppakamarin valiokunnista, jonka tarkoituksena on toimia linkkinä alueen elinkeinoelämän ja oppilaitosten välillä.

”Samiedussa auditointeja toteutetaan systemaattisesti, ja ne ovat olennainen osa Samiedun laadunhallintaa ja toiminnan jatkuvaa kehittämistä. Osoituksena esimerkillisestä työstä ammatillisen koulutuksen kehittämisessä opetus- ja kulttuuriministeriö on palkinnut Samiedun Ammatillisen koulutuksen laatupalkinnolla jopa viisi kertaa, ainoana Suomessa. Samiedussa viimeisin ulkoinen auditointi toteutettiin laatupalkintokilpailun yhteydessä viime kesänä, ja nyt parhaillaan on käynnissä kaikkien koulutusalojen sisäinen työelämässä oppimisen auditointi. Kauppakamarin toteuttama ulkoinen auditointi täydentää Samiedun laadunhallintaa antaen lisätietoa toiminnan kehittämiseen ja parantamiseen työelämän näkökulmasta.”, Samiedun kehitysjohtaja Jonna Kokkonen kertoo.

Kauppakamarit haluavat olla mukana kehittämässä maakunnan elinvoimaisuutta ja vuorovaikutteista yhteistyötä oppilaitosten ja elinkeinoelämän välillä. Työelämän edustajat kokevat auditoinnin hyvänä mahdollisuutena kehittää oppilaitosyhteistyötä.

Työelämäauditointeja on toteutettu myös muilla alueilla. Konseptin on kehittänyt Pohjois-Karjalan kauppakamari ja auditointeja on toteutettu myös Oulun kauppakamarin alueella. Etelä-Savossa auditointeja on tarkoitus jatkaa syksyllä ja tulevina vuosina eri oppilaitosten eri opetusaloilla.

Yhteyshenkilöt

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Etelä-Savon kauppakamari

Palvelun aatelia -kilpailulla etsitään timanttisia palvelualan toimijoita4.6.2024 10:36:21 EEST | Tiedote

Palvelun aatelia -kilpailussa etsitään Etelä-Savosta palvelun aatelia. Kilpailulla halutaan nostaa esiin korkeatasoista ja laajaa Etelä-Savon palvelutarjontaa sekä alan tunnettuutta ja kiinnostavuutta rekrytoinnin kannalta. Samalla tehdään maakuntaa tunnetuksi ulospäin hyvän palvelun maakuntana. Kilpailu järjestetään ensimmäistä kertaa 2024 ja tullaan järjestämään jatkossa vuosittain. Tavoitteena on nostaa esille loistavia palvelutoimijoita, eli palvelun aatelia.

Kauppakamarikysely: Hallituksen työmarkkinauudistuksilla positiivinen sykäys yritysten investointihalukkuudelle – lähes 40 prosenttia aikoo lisätä investointeja16.5.2024 07:00:00 EEST | Tiedote

Kauppakamarien kyselyyn vastanneista yrityksistä valtakunnallisesti lähes 40 prosenttia kertoo, että hallituksen työmarkkinauudistukset lisäävät niiden investointihalukkuutta joko merkittävästi tai jonkin verran. Noin puolet vastanneista yrityksistä arvelee, ettei uudistuksilla ole vaikutusta ja vain 5,7 prosenttia arvelee uudistusten vaikutusten vähentävän investointihalukkuutta.

Keskuskauppakamari: Pk-yritykset haluavat tehdä vaikuttavia ilmastotoimia22.2.2024 07:00:00 EET | Tiedote

Pienillä ja keskisuurilla yrityksillä on vahva halu tehdä ilmastotoimia. Ennen kaikkea niitä halutaan tehdä ilmastonmuutoksen torjuntaan osallistumisen takia. Keskuskauppakamarin organisoimaan ja LähiTapiolan mahdollistamaan ilmasto-ohjelmaan osallistuvat yli 200 yritystä kertovat, että ilmastonmuutoksen torjunnan lisäksi asiakkaiden odotukset ja erottautuminen kilpailijoista ovat tärkeitä syitä tehdä ilmastotoimia. Ilmasto-ohjelmaan osallistuu pk-yrityksiä eri toimialoilta ympäri Suomea.

Etelä-Savon kauppakamarin hallitus vuonna 20239.12.2022 11:22:38 EET | Tiedote

Etelä-Savon kauppakamarin syykokouksessa, 1.12.2022, vahvistettiin kauppakamarin hallitus vuodelle 2023. Kauppakamarin puheenjohtajana jatkaa Sahakuutio Oy:n toimitusjohtaja Jari Suomalainen. Varapuheenjohtajina toimivat toimitusjohtaja Markus Tykkyläinen, Suur-Savon Sähkö Oy, toimitusjohtaja Harri Kovanen, Piako Oy ja toimitusjohtaja Ari Hämäläinen, Norelco Oy. Varapuheenjohtajat toimivat myös kauppakamariosastojen puheenjohtajina alueillaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye