Kiinteistömaailma

Asuntokauppa kävi huhtikuussa kaksinumeroisilla kasvuluvuilla

Jaa

Kiinteistömaailman Pulssi 3.5.2024

Kiinteistömaailma välitti huhtikuussa 2024 yhteensä 918 myynti- ja vuokrakohdetta, joista 675 oli käytettyjen asuntojen välitystä, 11 uudiskohteiden välitystä ja 232 vuokravälitystä. ”Asunto- ja kiinteistökaupassa huhtikuusta tuli selkeästi eli reilut 12 prosenttia edellisvuotta parempi, ja vuokravälityksessä ylsimme lähes 30 prosentin kasvuun”, kertoo Kiinteistömaailma Oy:n toimitusjohtaja Mika Laurikainen.

Kiinteistömaailma Oy:n toimitusjohtaja Mika Laurikaisen mukaan kauppa vilkastui huhtikuussa edellisvuoteen nähden kaikissa asuntotyypeissä, mutta ennen muuta omakotitalokaupassa (+16%) ja rivitalokaupassa (+29%). Kerrostalokaupassa kasvua on 5%.

”Asuntomyymälöistämme kantautuvat odotukset loppukeväälle ovat selvästi nousujohteiset. Olemme saaneet kohteita myyntiin viikko viikolta kasvavan määrän, ja – mikä tärkeintä – myyjien ja ostajien käsitys hintatasosta on alkanut lähentyä toisiaan. Markkinatilanteeseen nähden ylisuuria hintaodotuksia on nyt myyjäpuolella vähemmän, mikä mahdollistaa kauppojen syntymisen”, sanoo Laurikainen.

Lisätiedot:  

Mika Laurikainen, toimitusjohtaja, Kiinteistömaailma Oy, puh. 040 5607514

Taina Mustamo, viestintä- ja henkilöstökehittämisjohtaja, Kiinteistömaailma Oy, puh. 0504240045

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kiinteistömaailma

Kiinteistömaailman 60. barometri: Kauppamäärät monin paikoin kasvussa ja myyntiajat lyhenemässä jo lähikuukausina – hintojen nousu vaatisi tärkeän muutoksen11.4.2024 09:00:00 EEST | Tiedote

Kiinteistömaailman 60. barometrin mukaan merkittävässä osassa maata asunto- ja kiinteistökaupan kauppamäärät lähtevät lähikuukausina nousuun. Pienimpiä asuntoja on kuitenkin tällä hetkellä monin paikoin niin reilusti tarjolla, etteivät hinnat lähde välittömään nousuun kauppavilkkauden kasvaessakaan. “Vasta, kun reilu tarjonta ikään kuin sulaa markkinaan, lähtee hintakisa uudelleen käyntiin”, sanoo Kiinteistömaailma Oy:n toimitusjohtaja Mika Laurikainen. Uudehkoissa perheasunnoissa tarjontaa on kysyntään nähden sen sijaan niukimmin, ja lähes kolmannes välitysammattilaisista arvioikin, että heidän alueellaan tämän vuosituhannen omakotitalojen hinnat lähtevät nousuun jo kevään ja kesän aikana.

KUTSU Teams-lehdistötilaisuuteen: Kiinteistömaailman 60. barometri - erityisteemana ensiasunnon ostajat3.4.2024 08:05:00 EEST | Kutsu

Kiinteistömaailman puolivuosittainen barometri julkaistaan torstaina 11.4.2024, nyt jo kuudettakymmenettä kertaa. Barometrin mukaiset asuntokaupan näkymät lähikuukausille esitellään Teams-lehdistötilaisuudessa kello 9 alkaen. Paikalla ovat Kiinteistömaailma Oy:n toimitusjohtaja Mika Laurikainen ja Danske Bankin henkilöasiakkaiden lainoista vastaava johtaja Sari Takala. Erityisteemana ovat tällä kertaa ensiasunnon ostajat. He kiirehtivät joukoin asuntokaupoille ennen viime vuodenvaihdetta ja varainsiirtoverovapauden poistumista. Mitä ensiasunto-kauppaan kuuluu nyt – ovatko ensimmäisen omistuskodin ostajat palanneet markkinaan?

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye