Tammi

Walesin prinsessa Catherinen ensimmäinen elämäkerta julkaistaan suomeksi heinäkuussa

Jaa

Robert Jobsonin kirjoittama Catherine – Walesin prinsessa julkaistaan suomeksi kirjan kansainvälisenä julkaisupäivänä 4. heinäkuuta. Kirjan suomentaa Ilkka Rekiaro.

Kannen valokuva: Getty Images
Kannen valokuva: Getty Images

Kate Middletonin elämäntarina on kuin nykypäivän prinsessasatu. Tavallisista oloista lähtöisin oleva älykäs ja kunnianhimoinen tyttö tapaa yliopistossa prinssin, joka aikanaan perii valtaistuimen. Tuleva kuningaspari on lämmin ja helposti lähestyttävä, mikä on tehnyt Catherinesta ja Williamista kuningassuvun suosituimmat jäsenet.

Vastaan on kuitenkin tullut myös ikäviä kommentteja ja paljastuksia – varsinkin Catherinen ja Williamin väleistä prinssi Harryyn ja Meghan Markleen sekä Catherinen sairastumisesta. Ison-Britannian monarkia käy tällä hetkellä läpi muutosta, ja ilmassa väreilee odotus siitä, että Walesin prinsessa Catherinesta tulee jonain päivänä kuningatar.

”Tämän julkisen hymyn takana on vahvatahtoinen nainen, jolla on terävä äly ja sitkeä päättäväisyys. Jonakin päivänä tästä keskiluokkaisesta Berkshiren tytöstä tulee kuningas William V:n puoliso, ja samalla hänestä tulee todennäköisesti ensimmäinen todellinen kansan kuningatar,” Robert Jobson sanoo.

Palkittu bestsellerkirjailija ja hovin kirjeenvaihtaja Robert Jobson tunnetaan tiiviistä suhteistaan Ison-Britannian kuningashuoneeseen. Tämän teoksen tavoitteena Jobsonilla oli selvittää kuninkaallisten lähipiirin kanssa käytyjen virallisten ja epävirallisten keskustelujen pohjalta, mikä on tehnyt Catherinesta sen naisen, joka hän tänään on.

”Robert Jobsonin monarkiatuntemus on vertaansa vailla. Catherinen poikkeuksellinen elämäntarina kerrotaan tässä kirjassa syvästi ja ihmisläheisesti, läsnä on elämän koko kirjo”, sanoo Tammen tietokirjallisuuden kustantaja Kati Lampela.

Catherine – Walesin prinsessa ilmestyy heinäkuussa 2024. Kirjan kustantaja Tammi on osa Werner Söderström Osakeyhtiötä.


Lisätiedot ja arvostelukappaleet:

tiedotus@tammi.fi

Avainsanat

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tammi

Satujen saaret -lastenkirjasarja hurmaa pian myös teatterissa – myös kirjasarjan elokuvaoikeudet optioitu20.5.2024 06:00:00 EEST | Tiedote

Kirjailija Satu Rämön ja kirjailija-kuvittaja Satu Kontisen lastenkirjasarja Satujen saaret nähdään myös teatterissa ja elokuvina. Tampereen komediateatteriin Satujen saaret dramatisoi Panu Raipia. Kantaesitys nähdään kesällä 2025. Elokuvaoikeudet on puolestaan optioinut Take Two Studios. Satujen saaret – kirjasarjan ensimmäinen osa Lottalehto ilmestyi tänään. Kirjasarja kertoo serkuksista, Islannissa asuvasta Sagasta ja Suomessa asuvasta Sadusta. Kirjasarjaa kustantaa Tammi.

Hanna Brotheruksen uutuusteos Äitini, tyttäreni käsittelee elämän haurainta ja vahvinta suhdetta9.4.2024 14:47:53 EEST | Tiedote

Kahden rakastetun romaanin jälkeen Hanna Brotherus julkaisee kauniin haastatteluteoksen, joka sisältää ainutlaatuisia tarinoita äidin ja tyttären suhteesta. Hän kutsui erilaisia äitejä ja tyttäriä keskusteluihin löytääkseen uusia näkökulmia ja peilatakseen omia ajatuksiaan. Tiistaina 23.4. ilmestyvässä teoksessa Äitini, tyttäreni (Tammi) kokemuksiaan avaavat esimerkiksi Katja Ståhl, Eva Wahlström, Minna Tervamäki ja Aira Samulin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye