Espoon kaupunki - Esbo stad

46 tomter till Esbos ansökan om egnahemstomter

Dela

Esbo stad ordnar även i år en ansökan om egnahemstomter för invånarna. Med i ansökan kommer det att finnas 46 tomter i populära småhusområden. Närings- och konkurrenskraftssektionen fattade beslut om tomtansökan och dess villkor på sitt sammanträde den 6 maj.

Ljusa egnahemshus med sadeltak.
I ansökan om egnahemstomter kommer det att finnas 46 tomter i populära småhusområden. På bilden egnahemshus i Köklax. Noora Nilsén

Flest tomter, 15 stycken, finns i Kurtby. Sju tomter i Esbogården och sex tomter var i Ladusved och Fågelberga kommer att finnas med i ansökan. I Köklax erbjuds fem tomter, i Kalajärvi fyra och i Hemtans, Dalsvik och Nupurböle en tomt var.

Av tomterna är 27 stycken nya objekt. Resterande 19 är tomter som återgått till staden, de flesta i fjol eller året innan. Antalet tomter som återgått till staden är större än vanligt, vilket påverkas av den dåliga situationen i byggbranschen. De nya tomterna finns i Esbogården och Fågelberga. I Kurtby, Ladusved, Köklax och Kalajärvi finns både nya tomter och tomter som återgått till staden.

Samtliga områden är eftertraktade småhusområden.

Sökanden kan antingen köpa eller hyra tomten

Den som ansöker om en tomt har möjlighet att välja om hen vill köpa eller hyra tomten. I den föregående tomtansökan valde åtta personer att köpa och 41 personer att hyra sin tomt.

Tomarealerna är 444–1 800 kvadratmeter och byggrätten uppgår till 111–360 kvadratmeter våningsyta.

Tomtansökan inleds på hösten, och den exakta tidpunkten meddelas senare på Esbo stads webbplats där också närmare information om tomterna som är med i ansökan publiceras. Tomtansökan grundar sig på utlottning och sökanden som är bosatta i Esbo har förtur.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Ljusa egnahemshus med sadeltak.
I ansökan om egnahemstomter kommer det att finnas 46 tomter i populära småhusområden. På bilden egnahemshus i Köklax.
Ladda ned bild

Länkar

Esbo är en anvarsfull och human föregångare med fem stadscentrum
och nätverksstruktur, där det är bra at bo, lära, arbeta och företaga
för alla och där invånaren kan påverka på riktigt.

Facebook

Twitter

Följ Espoon kaupunki - Esbo stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoon yleiskaava 2060:n kaavaluonnos tulee nähtäville 3.6.2024 ja asukastilaisuudet alkavat16.5.2024 14:13:34 EEST | Tiedote

Kaupunginhallitus päätti kokouksessaan 13.5.2024 asettaa Espoon yleiskaava 2060:n luonnoksen nähtäville. Yleiskaavassa varaudutaan kaupungin hallittuun kasvuun, jota ohjataan erityisesti raideverkon ympärille. Pientaloalueet pysyvät jatkossakin luonteeltaan pientaloalueina. Kaavaluonnos tulee nähtäville 3.6.2024 ja nähtävilläolo jatkuu aina 3.9.2024 asti. Nähtävilläolon aikana järjestetään useita asukastilaisuuksia eri puolilla kaupunkia.

Mål utarbetas för planläggningen av Musslax i Esbo15.5.2024 13:01:42 EEST | Tiedote

Detaljplaneringen av Musslax inleds med att man utarbetar mål för planområdet. Tyngdpunkterna för målen styr planeringen och det kompletterande byggandet av Musslax småhusområde. I planeringen beaktas förlängningen av Esbo strandpromenad, områdets betydande naturvärden och på området utreds möjligheterna till vinterförvaring av båtar. Stadsplaneringsnämnden behandlar målen för Musslax på sitt möte 22.5.2024.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye