Suomen Salibandyliitto ry

Suomi päätti alkusarjan voittoon Norjasta, Lahden huomisessa MM-välierässä vastassa Tšekki

Jaa

Suomi päätti U19-naisten MM-turnauksen alkusarjassa Lahdessa 3–0-voittoon Norjasta ja kohtaa huomisessa välierässä klo 16 Tšekin. Toinen välieräpari on klo 13 alkava Ruotsi–Sveitsi.

Suomi lähti Ruotsille 1-16 hävinnyttä Norjaa vastaan selkeänä suosikkina, mutta altavastaajan puolustusviisikon murtaminen osoittautui työlääksi. Maalihanat aukesivat ottelun seitsemännellä minuutilla, kun maalin kulmalta kiepsahtanut Miisa Turunen löysi poikkisyötöllä tutun tutkaparinsa Elsa Holopaisen ja tämä sivalsi Suomen johtoon. Toisen maalin kiskaisi oikeasta laidasta tarkalla laukauksella Tanja Parviainen. Toisessa erässä ei maaleja nähty, ja Norja oli lähellä kavennusta kilautettuaan ylivoimahyökkäyksen päätteeksi nollapelin torjuneen Sara Vantosin maalin tolppaa.

Norjan maaliin toiseen erään vaihdettu ja joukkueen parhaana palkittu Alvilde Olsen tuntui osoittautuvan suorastaan ohittamattomaksi, ja Suomen otteissa alkoi olla päätöserässä jo turhautumista, kun Olsen ehti parhaidenkin tekopaikkojen eteen. Neljä ja puoli minuuttia ennen loppusummeria viimein helpotti ja Lahden Suurhallin 1 132-päinen yleisö sai huutaa. Miisa Turunen syötti taas läpi Norjan viisikon poikittain, ja Elsa Holopaisen suora jatkolaukaus räpsähti Norjan maalin kattoon.

– Vähimmäistavoite eli voitto saavutettiin ja huomenna sitten pelataan ensimmäinen niin sanottu oikea peli, joka on pakko voittaa että päästää kannusta tappelemaan, Suomen päävalmentaja Simo Leppänen sanoi.
– Vähän oli nihkeää ja joskus se on tämmöistä kun kaveri puolustaa matalalta ja ei oikein löydetty lääkkeitä, mutta tämä riittää. Maalipaikkoja oli, mutta tehtiinkö sitten itse hätä ja kiire viimeistelyihin. Olisi kyllä voitu rakentaa laadukkaampiakin tekopaikkoja.

Huomenna on sitten paljon pelissä eikä tämän päivän tasoinen esitys varmaankaan riitä.
– Lähdetään hakemaan sitä meidän parasta esitystä tähän turnaukseen oman pelin ehdoilla. Vähän katsotaan mitä vastustaja on tehnyt mutta yritetään saada oma peli kuntoon ja uskotaan, että se riittää. Huomenna saadaan kaikki parhaat jalkeille ja uskotaan, että sieltä yksi nälkäinen kapteenikin tulee, päävalmentaja lupasi kippari Milla Granlundin oltua tänään huilivuorossa.

Salibandya, Lahti

U19-naisten MM-turnaus, alkusarjan päätöskierros

Suomi–Norja 3-0 (2-0, 0-0, 1-0)

1. erä: 8.17 Elsa Holopainen (Miisa Turunen) 1-0, 11.49 Tanja Parviainen (Saana Luostarinen) 2-0.
2. erä: Maaliton.
3- erä: 55.25 Holopainen (Turunen) 3-0.