Helsingin Kaupunkitilat Oy

Opastetut ruokakierrokset starttaavat kauppahalleissa – myös ilmaiskierroksia tarjolla

Jaa

Hakaniemen kauppahalliin, Vanhaan kauppahalliin ja Hietalahden ravintolahalliin voi nyt tutustua opastetuilla ruokakierroksilla. Helsingin Kaupunkitilat Oy:n ja Helsinki Oppaat ry:n yhteistyössä toteuttamilla kierroksilla sukelletaan helsinkiläisen ruokakulttuurin historiaan ja nykypäivään.

Kauppahalleissa voi nyt tutustua helsinkiläiseen ruokakulttuuriin opastetuilla kierroksilla.
Kauppahalleissa voi nyt tutustua helsinkiläiseen ruokakulttuuriin opastetuilla kierroksilla. Kuva: Camilla Bloom, Helsingin Kaupunkitilat Oy

– Idea syntyi suoraan kysynnästä. Erityisesti Hakaniemen hallin avauduttua peruskorjauksen jälkeen, meiltä on kyselty paljon opastettuja hallikierroksia sekä kotimaisille että ulkomaisille ryhmille. Ruokakulttuuri ja siihen liittyvät tarinat kiinnostavat ihmisiä, ja mikä olisikaan oikeampi paikka niistä kertoa kuin kauppahallit, kertoo Helsingin kaupunkitilat Oy:n toimitusjohtaja Peggy Bauer.

Kullekin kauppahallille on nyt siis tehty omat sisältökokonaisuudet, joiden käsikirjoituksesta vastaa opas ja ruokatoimittaja Sari-Leena Heilanen. Heilasen käsialaa ovat myös mm. Helsingin Kaupunginmuseon Makumatkalla Helsingissä -kävelykierrokset.

– Nälkä kasvaa syödessä. Herkullisia raaka-aineita riittää kyllä vaikka kuinka moneen kierrokseen, nauraa Heilanen.

Kauppahallikierroksia tehdään tilausryhmille. Esimerkiksi tunnin kierros Hakaniemen kauppahalliin maksaa 120 euroa + alv / ryhmä ja ryhmään mahtuu enimmillään 10 henkilöä. Kielivaihtoehtoja ovat ainakin suomi, ruotsi, englanti ja saksa.

– Hauska ohjelmanumero vaikkapa kaveri- tai työporukan yhteiseen iltapäivään. Ja kierroksen jälkeen voi jäädä yhdessä syömään tai drinkeille johonkin hallin kahviloista tai ravintoloista, vinkkaa Bauer.

Opastukset toteuttaa Helsinki Oppaat ry:n ruokakulttuuriin erikoistuneet auktorisoidut oppaat.

– Olemme Helsinki Oppaissa todella innoissamme tästä yhteistyöstä ja uskomme, että kierroksista tulee menestys. Kauppahallit ansaitsevat ehdottomasti omat kierroksensa siinä missä vaikka Oodi, Olympiastadion ja Talvipuutarhakin, toteaa Helsinki Oppaat ry:n Hanna-Leena Halsas.

Lisätietoja ja varaukset Kaupunkitilojen ja Helsinki Oppaiden nettisivuilta:
kaupunkitilat.fi
helsinkiguides.fi

*****

Ilmoittaudu ilmaiskierroksille

Syötävä Helsinki -ruokaviikkojen aikana Kaupunkitilat tarjoaa myös ilmaiskierroksia kauppahalleissa seuraavasti:

Hakaniemen kauppahalli
Ma 27.5. klo 15
Ti 28.5. klo 15
Ke 29.5. klo 15

Vanha kauppahalli
Ti 28.5. klo 10 
Ke 29.5. klo 10

Hietalahden kauppahalli
Ti 28.5. klo 10  
Ke 29.5. klo 10

Huom! Osallistuminen vaatii ennakkoilmoittautumisen ja paikkoja on rajoitetusti. Lue lisää: kaupunkitilat.fi

Lisätiedot:
Hanna-Leena Halsas, Helsinki Oppaat ry, 0503699771
Sari-Leena Heilanen, 050-563 8116
Salla Salo, Helsingin Kaupunkitilat Oy, salla.salo@kaupunkitilat.fi

Avainsanat

Kuvat

Kauppahalleissa voi nyt tutustua helsinkiläiseen ruokakulttuuriin opastetuilla kierroksilla.
Kauppahalleissa voi nyt tutustua helsinkiläiseen ruokakulttuuriin opastetuilla kierroksilla.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin Kaupunkitilat Oy (ent. Helsingin Leijona Oy ja Tukkutori) on Helsingin kaupungin kokonaan omistama yhtiö, jonka toimialana on vuokraamiensa tilojen ja alueiden kehittäminen. Yhtiön tehtävänä on kasvattaa Helsingin profiilia vetovoimaisemmaksi ja kilpailukykyisemmäksi kehittämällä mm. Helsingin kaupunki- ja ruokakulttuuria ja tori- ja kauppahallitoimintaa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin Kaupunkitilat Oy

Teurastamon kesä: keikkoja, tanssia, juhlia ja rentoa tunnelmaa16.5.2024 13:24:19 EEST | Tiedote

Teurastamo on rouhea kaupunki- ja ruokakulttuurin keskus Helsingin Kalasatamassa. Entisessä teurastuslaitoksessa toimii nykyään kiinnostavia ravintoloita, sekä ainutlaatuista pientuotantoa: jäätelötehdas, leipomo, tislaamo, kahvipaahtimo, taidegalleria ja kauppoja. Alueen sydän on tunnelmallinen ja kaikille kaupunkilaisille avoin piha, jossa on tarjolla tänä kesänä monipuolinen kattaus pääsääntöisesti ilmaisia tapahtumia.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye