Helsingin yliopisto

Kutsu: Helsingin yliopiston EU-vaalipaneeli 16.5. klo. 16

Jaa

Helsingin yliopisto järjestää tiedekulmassa EU-vaalipaneelin, jossa keskitytään erityisesti osaamistason nostoon sekä tutkimuksen ja koulutuksen edellytysten parantamiseen EU-tasolla. Yliopisto on myös julkaissut oman tavoiteohjelmansa tulevalle EU-vaalikaudelle.

Tervetuloa seuraamaan Helsingin yliopiston EU-vaalipaneelia Tiedekulmaan tai striimiin torstaina 16. toukokuuta klo 16.00–18.00. 

EU:n osaamispohjan vahvistaminen on keskeinen haaste Euroopan tulevaisuuden kannalta. Miten vanhenevan väestön EU vastaa osaajapulaan? Onko osaaminen prioriteetti EU:n budjetissa? Miten varmistamme riittävän panostuksen tutkimukseen ja innovaatioihin? 

Vaalipaneelin osallistuvat: 

Li Andersson (vas.), kansanedustaja 

Eva Biaudet (r.), kansanedustaja 

Petri Honkonen (kesk.), kansanedustaja 

Ville Niinistö (vihr.), Euroopan parlamentin jäsen  

Sirpa Pietikäinen (kok.), Euroopan parlamentin jäsen  

Tapio Puolimatka (kd.), kaupunginhallituksen ja kaupunginvaltuuston jäsen 

Dimitri Qvintus (sd.), puoluehallituksen jäsen 

Pirkko Ruohonen-Lerner (ps.), Euroopan parlamentin jäsen   

Tilaisuuden moderoi Ylioppilaslehden päätoimittaja Adile Sevimli

Helsingin yliopistolla viisi vaatimusta vaalikaudelle 

Helsingin yliopisto on julkaissut viiden kohdan ohjelmansa EU-vaaleihin ja tulevalle vaalikaudelle. Ohjelmassa painotetaan Euroopan unionin osaamispohjan vahvistamista tulevaisuuden kestävyyden ja kilpailukyvyn edistämiseksi. 

Yliopisto vaatii osaamisen panostusten kaksinkertaistamista ja erityisesti eurooppalaisen huippututkimuksen vahvistamista. Osaajat, oikeat taidot ja monitieteellinen tutkimus ovat avainasemassa globaalissa kilpailussa ja hyvinvoinnin edistämisessä. Euroopan osaamispohjan vahvistamisesta on tehtävä strateginen painopiste EU:n tulevassa politiikkatyössä ja rahoituskehyksessä, ja Suomen tulee toimia tässä suunnannäyttäjänä. 

Helsingin yliopiston viisi viestiä EU-vaaleihin ja tulevalle vaalikaudelle osaamispohjan vahvistamiseksi: 

  1. Kaksinkertaistetaan panostukset osaamiseen ja modernisoidaan monivuotista rahoituskehystä.
  2. Vahvistetaan eurooppalaisen korkeakoulutuksen, tutkimuksen ja innovaatioiden välistä yhteyttä.
  3. Sujuvoitetaan ja tuetaan kansainvälistä yhteistyötä.
  4. Varmistetaan tutkimus-, innovaatio- ja koulutusmyönteinen EU-lainsäädäntö.
  5. Toimitaan Suomessa Euroopan edelläkävijänä: nostetaan suomalainen koulutus ja tutkimus maailman huipulle.

Tutustu ohjelmaan tarkemmin: https://www.helsinki.fi/fi/uutiset/korkeakoulupolitiikka/helsingin-yliopisto-julkaisi-tiede-ja-korkeakoulupoliittiset-tavoitteet-tulevalle-eu-vaalikaudelle 

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen yhteisö, joka tuottaa tieteen voimalla kestävää tulevaisuutta koko maailman parhaaksi. Se sijoittuu kansainvälisissä yliopistovertailuissa maailman sadan parhaan yliopiston joukkoon. Monitieteinen yliopisto toimii neljällä kampuksella Helsingissä sekä Lahden, Mikkelin ja Seinäjoen yliopistokeskuksissa. Lisäksi sillä on kuusi tutkimusasemaa eri puolilla Suomea ja yksi Keniassa. Yliopisto on perustettu vuonna 1640.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye