SDP EDUSKUNTA

SDP:n Johannes Koskinen: Oikeusvaltiokorjaukset parlamentaariseen valmisteluun

Jaa

Korkeimpien oikeuksien ja valtakunnansyyttäjäviraston esille tuomat korjaustarpeet oikeusvaltion riskikohdista perustuslaissa ovat perusteltuja ja ansaitsevat ripeän ja määrätietoisen valmistelun. Johannes Koskisen mielestä pitää tähdätä perustuslain tarkistusten ensimmäiseen käsittelyyn jo tällä vaalikaudella ja siten voimaantuloon seuraavan vaalikauden alkupuolella.

Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP
Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP

Perustuslakivaliokunnan ja ulkoasiainvaliokunnan jäsen Johannes Koskinen (sd) pitää välttämättömänä perustuslain muutosten valmistelua parlamentaarisessa komiteassa samoin kuin vuoden 2012 perustuslain osauudistuksen osalta tehtiin. 

- Kolme vuotta riittää vallan hyvin lakiehdotuksen huolelliseen valmisteluun sekä parhaan oikeudellisen asiantuntemuksen että koko poliittisen kentän kattavalla tavalla.

Koskinen korostaa, että perustuslain uudistaminen ei ole yksittäisen ministeriön hanke vaan koko kansanvaltaista järjestelmäämme koskeva yhteistyöprojekti.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Elisa Gebhard vaatii Petteri Orpolta toimia transvihaan puuttumiseksi29.5.2024 12:20:16 EEST | Tiedote

SDP:n kansanedustaja ja eduskunnan sateenkaariverkoston puheenjohtaja Elisa Gebhard kritisoi perussuomalaisten kansanedustaja Kaisa Garedewin aloitetta, jonka mukaan lääketieteellisiin sukupuolenkorjaushoitoihin kuuluva kirurgia tulisi siirtää yksityisen terveydenhuollon piiriin. Gebhard vaatii pääministeri Orpolta selkeää irtisanoutumista transvihamielisestä politiikasta ja hallitukselta toimia transvihaan puuttumiseksi.

Hallintovaliokunnan demarit: Hallitus leikkaa sittenkin sisäisestä turvallisuudesta, vaikka toisin vannottiin28.5.2024 10:01:15 EEST | Tiedote

Hallintovaliokunnan demarijäsenet Eemeli Peltonen, Eveliina Heinäluoma, Saku Nikkanen ja Paula Werning ovat huolissaan hallituksen uusien sopeutustoimien vaikutuksista sisäiseen turvallisuuteen. Hallituksen julkisen talouden suunnitelman perusteella sisäinen turvallisuus ei ole välttymästä heikennyksiltä, vaikka toisin luvattiin. Valiokunta antoi perjantaina julkisen talouden suunnitelmasta lausuntonsa, johon SDP jätti eriävän mielipiteen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye