SOK - Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta

Suomen erikoisimmalla maratonilla kerätään juhlavuoden ennätyspottia pienille potilaille

Jaa

Tampereen Solo Sokos Hotel Tornissa juostava Moro Maraton järjestetään kahdeksatta kertaa. Suomen lyhyimmällä mutta korkeimmalla maratonilla tavoitellaan tänä vuonna tornihotellin syntymäpäivien kunniaksi ennätyksellistä hyväntekeväisyyspottia Tampereen yliopistollisen sairaalan lapsipotilaille.

Moro Maraton 2024
Moro Maraton 2024

Tampereen Solo Sokos Hotel Tornissa juostava Moro Maraton järjestetään toukokuussa kahdeksatta kertaa. Torni-hotelli täyttää tänä vuonna täydet kymmenen vuotta. Sen kunniaksi Moro Maratonissa tavoitellaan ennätyspottia lahjoitettavaksi hyväntekeväisyyteen.

Moro Maratonin tuotot lahjoitetaan lyhentämättöminä Lastenklinikan Tuki ry:n kautta Tampereen yliopistollisen sairaalan lapsipotilaille. Lahjoituksilla järjestetään Taysissa sijaitsevan sairaalahuvipuiston ohjelmaa. Aikaisempina vuosina maratonilla on saatu kerättyä hyväntekeväisyyteen yhteensä useita tuhansia euroa. Osallistuja maratonilla oli viime vuonna 111.

“Olemme saaneet joka vuosi tapahtumasta valtavan hyvää palautetta. Jokainen voi nousta portaat omaan tahtiin ja kaikki ovat lopulta voittajia, koska ovat tulleet tekemään hyvää ja ylittämään itsensä. Tornin juhlavuoden kunniaksi toivomme saavamme kasaan ennätyspotin, sillä haluamme lahjoituksellamme mahdollistaa ilon hetkiä sellaisillekin Taysin lasten ja nuorten sairaalan potilaille, jotka eivät voi sairautensa vuoksi vierailla sairaalan ulkopuolella”, sanoo hotellinjohtaja Eveliina Jokinen.

Suomen lyhyin mutta korkein maraton

Moro Maratonissa juostaan 25 kerrosta eli 442 askelmaa kierreportaita Tampereen Tornin Moro Sky Barin kattoterassille. Maratonin ennätysaika, 1 minuutti 37 sekuntia, juostiin vuonna 2016.

Maratonissa järjestetään niin yksilö- kuin ryhmäsarjakin. Tapahtumassa palkitaan kolme nopeinta naista ja miestä, ryhmäsarjan nopein sekä parhaiten tsempannut ryhmä. Palkinnot ovat majoitus- ja ravintolalahjakortteja sekä tuotepalkintoja.

Maratonin osallistumismaksuun sisältyy myös annos Moro Sky Barin kuuluisaa lohikeittoa.

“Kun on antanut kaikkensa, on hyvä ihailla Moro Sky Barista käsin Tampereen kauniita maisemia ja nauttia makoisaa lohisoppaa”, kertoo Pete Ahonen, 43.

Ahonen juoksi Moro Maratonin ensimmäistä kertaa viime vuonna.

“Ystävä sai houkuteltua minut mukaan. Vaikka en varsinaisesti treenaakaan juoksemista, vaan enemmänkin kuntosaliharjoittelua ja höntsä-salibandya, kiinnostuin tällaisesta paikallisesta erikoisuudesta.”

Hän treenasi maratonia varten pari kuukautta juoksemalla Kangasalan 120-metriset kuntoportaat kerran viikossa. Niissä askeleita on noin 300.

“Juokseminen sujui hyvin, koska maraton oli järjestetty loistavasti. Itse asiassa ylös päästyäni minua jäi harmittamaan, kun tuntui etten ollut antanut ihan kaikkeani. Niinpä päätin parantaa vähän omaa aikaani ja juosta portaat vielä toisenkin kerran, kun siihen tarjoutui mahdollisuus”, hän sanoo.

Juoksemaan vaikka mummon kanssa

Ville Turunen, 30, on juossut Moro Maratonin jo kaksi kertaa. Kummallakin kerralla lähtölaukaus on tullut omalta mummolta.

“Mummoni laittoi viimeksi juoksupäivänä viestiä, että lähdetkö taas juoksemaan. En voinut kieltäytyä, joten juoksut tuli tehtyä niissä vaatteissa, jotka sattuivat olemaan päällä eli farkuissa. Repun sentään tajusin jättää pois selästä”, hän naurahtaa.

Turunen kertoo mukaan haastaneen mummonsa olevan rautaisessa kunnossa.

“Kummankin meidän kuntomme salaisuus taitaa olla arkiliikunta. Mummoni tavoitteena on yleensä päästä ylös asti pysähtymättä. Se on monelle nuoremmallekin haaste. Minä sen sijaan aion päästä tänä vuonna palkintosijoille. Pitää laitaa siis ihan urheiluvaatteet päälle”, hän murjaisee.

Niin Turunen kuin Ahonenkin haluavat haastaa itseään ja testata omia rajojaan.

“Myös hyväntekeväisyyspotin kerryttäminen motivoi juoksemaan”, Ahonen lisää ja kannustaa muitakin osallistumaan matalalla kynnyksellä.

“Juhlistamme tänä vuonna 10-vuotiasta hotelliamme erilaisilla haasteilla, ennätyksillä ja tempauksilla, joista Moro Maraton on yksi esimerkki. Se on oiva tapa nähdä uusi puoli hotellista. Hotellissa vierailevat tai sen palveluita käyttävät pääsevät vain harvoin näkemään hätäpoistumistietä eli rappuja, joita nyt juostaan. Mukaan voi lähteä matalalla kynnyksellä kuka tahansa kunnosta riippumatta”, Eveliina Jokinen kannustaa ja lisää, että mukaan mahtuu vaikka koko perhe.

“Järjestämme Moro Maratonin aikaan Torni-hotellissa myös lasten hetken. Silloin paikalla ovat esimerkiksi hulvaton kaksikko Tukka-Kukka Kärpänen ja Poliisimestari Pötkönen.”

Moro Maraton 2024 Solo Sokos Hotel Torni Tampereessa lauantaina 25.5. klo 12–15. Lasten hetki hotellin Paja Barissa klo 12.30–13.30.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset: https://sokoshoteltornitampere.tapahtumiin.fi

Kuvia Solo Sokos Hotel Torni Tampereesta

Yhteyshenkilöt

Eveliina Jokinen, hotellinjohtaja, Solo Sokos Hotel Torni Tampere & Original Sokos Hotel Villa, p. 040 933 8399, eveliina.jokinen@sok.fi

Solo Sokos Hotel Torni Tampere

Solo Sokos Hotel Torni Tampere täyttää tänä vuonna kymmenen. Tampereen ydinkeskustassa sijaitseva Solo Sokos Hotel Torni Tampere on Suomen korkein hotelli, joka tarjoaa kaupungin parhaat näkymät jokaiseen ilmansuuntaan. Moderni, huimaan 88 metrin korkeuteen nouseva hotellitorni ja sen vanhat veturitallit luovat parhaat puitteet kokea Tampere ja sen ilmiöt Manserockin ikoneista aina urheilun sankareihin. Ylimpänä, 25. kerroksessa sijaitseva Moro Sky Bar kattoterasseineen on suosittu kohtaamis- ja näköalapaikka Manseen ja maailmalle.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SOK - Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta

S-ryhmän myynti kasvoi tammi–kesäkuussa reilun prosentin edellisvuodesta12.7.2024 08:02:00 EEST | Tiedote

S-ryhmään kuuluvien alueosuuskauppojen, SOK:n ja niiden tytäryhtiöiden veroton vähittäismyynti tammi–kesäkuussa oli 6 960,9 miljoonaa euroa. Kasvua edellisvuoteen verrattuna oli 1,1 prosenttia. Marketkaupan hyvä kehitys jatkui, ja S-ryhmän päivittäistavarakaupassa myynti kasvoi muuta alan markkinaa paremmin. Hyvässä vireessä oli myös myyntiennätyksiä kampanjoillaan tehnyt tavaratalo- ja erikoisliikekauppa.

Prisman verkkokaupan myymälänouto kolahti suomalaisiin – ostoksista jopa puolet noudetaan, on kyse kompostorista, trangiasta tai puhelimesta10.7.2024 09:08:09 EEST | Tiedote

Myymälänouto on vyörynyt Prismoihin viimeisen vuoden aikana ja muuttanut monen verkkokaupassa shoppailevan ostokäyttäytymistä. Tänä keväänä ja kesänä myymälänoudon kautta on tilattu erityisesti tuotteita kodin siivoukseen ja kunnossapitoon sekä kesäretkeilyyn. Tuotteet kerätään vähintään kahdessa tunnissa, ennätys on 8 minuuttia.

Kysely kertoo: kaksi kolmesta haluaisi ostaa lääkkeitä ruokakaupasta8.7.2024 08:27:00 EEST | Tiedote

Liki kaksi kolmasosaa (65 %) vastaajista olisi kiinnostunut ostamaan lääkkeitä ruokakaupasta, kertoo S-ryhmän tuore asiakaskysely. Kipeimmin kaupan hyllyyn kaivataan särkylääkkeitä, jotka jopa 90 % vastaajista toivoisi näkevänsä S-ryhmän päivittäistavarakaupan hyllyssä. Seuraavaksi innokkaimmin ruokakaupasta ostettaisiin flunssa- ja vatsalääkkeitä, allergialääkkeitä sekä lasten kipu- ja kuumelääkkeitä. Kesäkuussa toteutettuun kyselyyn vastasi 1 500 S-ryhmän asiakasomistajaa eri puolilta Suomea.

S-ryhmän asiakastutkimus kertoo: kotimaisuuden imu kasvussa, kuluttamiseen suhtaudutaan aiempaa toiveikkaammin4.7.2024 08:22:03 EEST | Tiedote

S-ryhmän tuore ostokäyttäytymistutkimus osoittaa, että kuluttajien ostoaikeissa on nähtävissä varovaista toiveikkuutta pitkän synkemmän jakson jälkeen. Kesäkuun alussa toteutetulla tutkimuksella selvitettiin jo yhdeksättä kertaa hintojen nousun vaikutusta asiakasomistajien ostokäyttäytymiseen. Ensimmäistä kertaa vastaava tutkimus tehtiin kaksi vuotta sitten kesäkuussa 2022.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye