Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Kiitos helsinkiläiset – tervetuloa juhlistamaan OmaStadin kolmatta kierrosta 11.6.

Jaa

Helsinki haluaa kiittää kaikkia OmaStadin kolmannelle kierrokselle osallistuneita kaupunkilaisia. Siksi Aleksanterinkadulla sijaitseva Helsingin kaupunginmuseo täyttyy tiistaina 11. kesäkuuta kello 16–18 musiikista, kohtaamisista ja kiitospuheista.

OmaStadiksi nimetty helsinkiläinen osallistuvan budjetoinnin toteutustapa yhdistää kaupunkilaisten ja kaupungin asiantuntijoiden tietotaidon. Kuva: Kimmo Brandt.
OmaStadiksi nimetty helsinkiläinen osallistuvan budjetoinnin toteutustapa yhdistää kaupunkilaisten ja kaupungin asiantuntijoiden tietotaidon. Kuva: Kimmo Brandt.

OmaStadin kolmannen kierroksen aikana yli 42 000 asukasta osallistui äänestämiseen ja yhteiskehittämiseen. Onnistuneen osallistuvan budjetoinnin kolmannen kierroksen tekivät aktiiviset helsinkiläiset, kaupungin työntekijät, asiantuntijat, järjestöt ja vapaaehtoiset yhdessä. 

Helsinkiläiset ovatkin tervetulleita juhlistamaan OmaStadin kolmatta kierrosta, Helsinkiä ja virittäytymään juhlatunnelmaan ennen 12. kesäkuuta vietettävää Helsinki-päivää.

OmaStadin kiitosjuhla kruunaa kolmannen kierroksen


Helsingin kaupunginmuseossa järjestettävän kiitosjuhlan ohjelmassa on kesäisen musiikin lisäksi kiitospuheita, joista yhden pitää Helsingin pormestari Juhana Vartiainen

– Osallistuva budjetointi istuu Helsinkiin ja helsinkiläisille luontevasti. Asukkaiden ajatuksia rohkaistaan OmaStadin avulla esille. Äänestyksessä menestyneet ehdotukset kehitetään toteutettaviksi hankkeiksi yhdessä kaupungin asiantuntijoiden kanssa. Kannustan mielelläni tällaiseen luovuutta lisäävään toimintaan, joka lisää pääkaupunkimme viihtyisyyttä, sanoo Vartiainen.

OmaStadi lisää ideointia ja keskustelua


– Toimivaa demokratiaa ei tule pitää itsestäänselvyytenä. OmaStadi on onnistunut keino vahvistaa lähidemokratiaa tukemalla  keskustelua yhteisistä asioista, luomalla yhteisöllisyyttä ja ymmärrystä vaikuttamisesta sekä yhteisten asioiden hoitamisesta kaupungissa, sanoo OmaStadista vastaava kehittämispäällikkö Kirsi Verkka.

Kevättalvella helsinkiläiset äänestivät lähes 700 ehdotuksesta 45 hanketta toteutettavaksi. Kaupunkilaiset osallistuivat hankkeiden toteutuksen suunnitteluun yhdessä kaupungin asiantuntijoiden kanssa OmaStadin verkkosivustolla ja tilaisuuksissa. Kaikkien hankkeiden suunnittelua ja toteutusta voi seurata sivustolla. 

Osallistuva budjetointi on vakiintunut toimintatapa Helsingissä. Se innostaa kaupunkilaisia osallistumaan ja vaikuttamaan. Meneillään olevalla OmaStadin kolmannella kierroksella käytetään 8,8 miljoonaa euroa asukkaiden ehdottamien ja äänestämien hankkeiden toteuttamiseen.

Helsingin kaupunginmuseo sijaitsee Senaatintorin kulmalla osoitteessa Aleksanterinkatu 16. Helsinkiläiset ovat tervetulleita kaupunginmuseoon OmaStadin kiitosjuhlaan tiistaina 11. kesäkuuta kello 16–18 ilman erillistä ilmoittautumista.

Tämä tiedote on julkaistu Hel.fi-sivustolla käännösversiona ruotsiksi ja englanniksi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kirsi Verkka, kehittämispäällikkö, +358 403 362281, kirsi.verkka@hel.fi

Anne Nissinen, osallisuuspäällikkö, +358 403 362228, anne.k.nissinen@hel.fi

Kuvat

OmaStadin avulla pääsee vaikuttamaan oman kotikaupungin kehitykseen. Kuva: Kimmo Brandt.
OmaStadin avulla pääsee vaikuttamaan oman kotikaupungin kehitykseen. Kuva: Kimmo Brandt.
Lataa
OmaStadi lisää asukkaiden kiinnostusta kotikaupunkiaan kohtaan. Kuva: Kimmo Brandt.
OmaStadi lisää asukkaiden kiinnostusta kotikaupunkiaan kohtaan. Kuva: Kimmo Brandt.
Lataa
OmaStadi kannustaa kaupunkilaisia vuorovaikutukseen. Kuva: Kimmo Brandt.
OmaStadi kannustaa kaupunkilaisia vuorovaikutukseen. Kuva: Kimmo Brandt.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunkiin kohdistunut tietomurto ei ole laajentunut – tiedossa ei ole väärinkäytöksiä18.6.2024 13:00:00 EEST | Tiedote

Helsingin kaupunki on jatkanut yhteistyötä viranomaisten kanssa kasvatuksen ja koulutuksen toimialaan kohdistuneeseen tietomurtoon liittyen. Poliisi tutkii tapausta törkeänä tietomurtona ja viestintävastuu rikostutkinnan etenemiseen liittyen on Keskusrikospoliisilla. Tietomurrossa rikolliselle taholle päätyneitä tietoja ei tämänhetkisen tiedon mukaan ole väärinkäytetty.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye