HUS

HUSissa valmistaudutaan Lohjan synnytystoiminnan kesätaukoon

Jaa

HUSissa on saatu valmiiksi Lohjan synnytystoiminnan kesätauon valmistelu. Osa naistentautien vastaanotoista sekä äitiysvastaanotoista jatkuu Lohjalla synnytysten tauon 17.6.–8.9.2024 aikanakin.

Lohjan sairaala
Lohjan sairaala Heli Kurimo HUS

Potilasturvallisuuden varmistamiseksi Lohjan sairaalassa ei ole synnytystoimintaa 17.6.–8.9.2024. Kesätauon aikana HUSin alueen synnyttäjät ohjataan Naistenklinikalle sekä Espoon ja Hyvinkään sairaaloihin. Lue lisää:Kesä tuo muutoksia Lohjan sairaalan toimintaan – synnytykset tauolle | HUS.

Lohjan synnytystoiminnan tauko aloitetaan porrastetusti. Synnyttäjiä otetaan Lohjalla vastaan perjantaina 14.6.2024 klo 24.00 saakka. Synnyttäneiden osasto sekä naistentautien ja synnytysten ympärivuorokautinen päivystys jäävät tauolle 17.6. alkaen.

Lohjan sairaalan äitiyspoliklinikalla ja naistentautien poliklinikalla jatketaan vastaanottotoimintaa myös synnytysten kesätauon aikana.  Lisäksi sairaalaan jää kätilövastaanottoja, kuten sikiöseulontoja, synnyttäneiden vastaanottoja sekä vastaanottoja raskausdiabeteksen ja synnytyspelon hoitoon.

Sairaalat valmistautuvat kesään

Synnyttäjien määrän kasvuun varaudutaan Naistenklinikalla sekä Espoon ja Hyvinkään sairaaloissa tilojen ja toiminnan uudelleenjärjestelyillä. Synnyttäneiden osastoille ja Perhepesähotelliin otetaan käyttöön lisähuoneita. Osa perhehuoneista muutetaan kesän ajaksi usean hengen huoneiksi.

Osa Lohjan naistentautien ja synnytysten henkilöstöstä siirtyy tauon ajaksi muihin synnytyssairaaloihin. Siirroista on sovittu yhdessä henkilöstön kanssa.

HUS kehittää potilasohjausta avaamalla kesäkuussa synnyttäjien puhelinpalvelun. Synnyttämään tulevat soittavat jatkossa synnyttäjien puhelinpalveluun eri synnytyssairaaloiden omien numeroiden sijaan.

”Yhteisen puhelinnumeron tavoitteena on tehdä synnyttämään saapumisesta mahdollisimman helppoa HUSin alueella. Puhelinpalvelun ja jaetun tilannekuvan avulla pyritään myös ehkäisemään synnytysosastojen ruuhkautumista”, kertoo toimialajohtaja Seppo Heinonen.

HUSin mediapalvelu palvelee mediaa ma–to klo 10–16, pe klo 10–15 numerossa 050 427 2875 tai sähköpostitse viestinta@hus.fi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Seppo Heinonen,
toimialajohtaja
HUS, Naistentaudit ja synnytykset
p. 0504368962, seppo.heinonen@hus.fi

Tietoa HUSista

HUS Helsingin yliopistollinen sairaala on Suomen suurin erikoissairaanhoidon toimija. Osaamisemme on kansainvälisesti tunnettua ja tunnustettua. Yliopistollisena sairaalana tutkimme ja kehitämme jatkuvasti hoitomenetelmiämme sekä toimintaamme.

HUSissa saa vuosittain hoitoa lähes 700 000 potilasta. Meillä työskentelee liki 27 000 ammattilaista potilaiden parhaaksi. Vastaamme erikoissairaanhoidon järjestämisestä Uudellamaalla. Lisäksi meille on keskitetty koko Suomen ja Etelä-Suomen yhteistyöalueen monien harvinaisten ja vaikeiden sairauksien hoito.

HUS – Vaikuttavinta hoitoa

HUSin mediapalvelu palvelee mediaa ma–to klo 10–16, pe klo 10–15 numerossa 050 427 2875 tai sähköpostitse viestinta@hus.fi.

hus.fi

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HUS

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye