HUS

Vid HUS förbereds sommaruppehåll i förlossningsverksamheten för Lojo sjukhus

Dela

HUS har slutfört förberedelserna inför sommaruppehållet i förlossningsverksamheten vid Lojo sjukhus. En del av mottagningsverksamheten inom kvinnosjukdomar fortsätter även under förlossningsuppehållet i Lojo 17.6–8.9.2024.

Lojo sjukhus
Lojo sjukhus Heli Kurimo HUS

För att garantera patientsäkerheten har Lojo sjukhus ingen förlossningsverksamhet 17.6–8.9.2024. Under sommaruppehållet hänvisas föderskorna i HUS område till Kvinnokliniken samt till Esbo och Hyvinge sjukhus. Läs mer: Sommaren för med sig förändringar i Lojo sjukhus verksamhet - paus i förlossningarna | HUS.

Uppehållet i förlossningsverksamheten inleds gradvis. Föderskor tas emot i Lojo fram till fredagen den 14 juni 2024 klockan 24.00. BB-avdelningen samt jouren dygnet runt för kvinnosjukdomar och förlossningar tar sommaruppehåll från och med den 17 juni.

Vid mödrapolikliniken och polikliniken för kvinnosjukdomar fortsätter mottagningsverksamheten även under sommaruppehållet för förlossningsverksamheten.  På sjukhuset fortsätter barnmorskemottagningar, såsom fosterscreening, BB-mottagning samt mottagningar för graviditetsdiabetes och behandling av förlossningsrädsla.

Sjukhusen förbereder sig inför sommaren

Vid Kvinnokliniken samt Esbo och Hyvinge sjukhus förbereder man sig på ett ökat antal föderskor genom att omorganisera lokalerna och verksamheten. Extra rum tas i användning för BB-avdelningarna och Hotell Familjeboet. En del av familjerummen ändras under sommaren till rum för flera personer.

En del av personalen inom kvinnosjukdomar och förlossningar i Lojo övergår under sommaruppehållet till andra förlossningssjukhus. Övergången har avtalats med personalen.

HUS utvecklar patienthandledningen genom att i juni öppna en telefontjänst för föderskor. I fortsättningen ringer de som kommer in för att föda barn till telefontjänsten för föderskor i stället för att ringa till de olika förlossningssjukhusens egna nummer.

”Syftet med eget nummer är att göra det så smidigt som möjligt att komma in för att föda barn i HUS område. Genom en telefontjänst och delad lägesbild är målet att förebygga överbelastning av förlossningsavdelningarna” säger Seppo Heinonen, direktör för verksamhetsområdet.

Nyckelord

Kontakter

Seppo Heinonen,
Verksamhetschef
HUS, Kvinnosjukdomar och förlossningar
tfn 0504368962, seppo.heinonen@hus.fi

Om HUS

HUS Helsingfors universitetssjukhus är Finlands största aktör inom den specialiserade sjukvården. Vår kompetens är internationellt känd och erkänd. Som universitetssjukhus utvärderar och utvecklar vi ständigt våra behandlingsmetoder och vår verksamhet.

På HUS får nästan 700 000 patienter vård varje år. Hos oss arbetar närmare 27 000 proffs för patientens bästa. Vi ansvarar för ordnandet av specialiserad sjukvård inom Nyland. Dessutom har behandlingen av flera sällsynta och svåra sjukdomar i Finland och inom Södra Finlands samarbetsområde koncentrerats till oss.

HUS – Den främstavården

Andra språk

Följ HUS

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från HUS

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye